A megélhetésetek kedvéért vállalnátok olyan munkát, ahol keménynek kell lenni másokkal? (apeh ellenőr, követelés behajtó? )
Szerintem undorítóak ezek a munkakörök, de egy ismerősöm szerint nagyon jól fizet.
Most nincs munkám, és döntenem kell az erkölcsöm, és a saját-családom megélhetése között.
Nagyon gyakran olyan üzleteket büntetnek, vagy olyan emberektől hajtanak be pénzt, ami szinte kreált büntetés, vagy olyan tartozás, ami mögött szinte semmi sincs (pl parkolójegy miatt vegzálni gyerekes családokat)
De a fizetés fix, és nagyon jó. :/
Az adót behajtania törvények szerint nem undorító.
Sőt, egy gyerekes családnak is lehet jogos parkolási bírsága.
Én adóellenőr vagyok a NAV-nál. Én sem szerettem volna elvállani, de amikor jött ez a lehetőség, akkor épp munkanélküli voltam Borsod megyében. Nyilván nem volt sok választási lehetőségem.
Kívülállóként egészen máshogy képzeltem el ezt a munkát. Én nem ún. operatív ellenőr vagyok (akik pl. próbavásárlásokat tartanak). Az ő munkájuk valóban kellemetlen (számomra, van aki szereti).
Én a munkaidő nagy részében ülök egy irodában és normálisan működő, tisztességes cégek képviselőivel, könyvelőivel együttműködve nézem át az iratanyagot és soha nem kell velük keménykedni. Néha kimegyünk helyszínre is, pl. megnézni egy beruházást. Én azt tapasztaltam, hogy a valóban működő cégekkel nincs probléma, ritkán találkozok csalásokkal, inkább kisebb hibákkal, néha nagyokkal. A gond inkább a fiktív cégekkel van, a számlagyárakkal. Most őszintén, őket sajnálni kellene akármilyen büntetésért?
Nekem évek óta ez a munkám. Amikor elkezdtem azt megfogadtam, hogy úgy fogok dolgozni, hogy mindig tükörbe tudjak nézni.
A fizetés nagyon jó? Hát... mihez képest? Nem vagyok elégedetlen, egy normál életszínvonalhoz elég.
Persze, én most is a fentiek egyikével foglalkozom. Amúgy valakinek ezt is csinálni kell. Ha ilyen mimóza lelkű vagy ne csináld. Az meg hogy szerinted minden ügyben ártatlan az adós\ügyfél mutatja, hogy gőzöd nincs az egészről. Nem mondom, hogy az esetek 100% jogos de ha valaki hülye volt (kölcsönszerződés, hitel) vagy adót csal, azoknál engedtessék már meg a felelősség a kintlévőségekről nem is beszélve azok behajtása nélkül hullanának a cégek.
Nem egyedi a hozzáállásod, de végtelenül buta. Azontúl gondolj bele, hogy mi lenne ha ezeket senki nem csinálná? Gazdasági összeomlás, csak súgok. Azt is megsúgom, hogy van méltányosság a gyakorlatban. De az legyen tiszta, ezek nem erkölcsi kérdések hanem gazdasági, jogi és törvényi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!