Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A megélhetésetek kedvéért...

A megélhetésetek kedvéért vállalnátok olyan munkát, ahol keménynek kell lenni másokkal? (apeh ellenőr, követelés behajtó? )

Figyelt kérdés

Szerintem undorítóak ezek a munkakörök, de egy ismerősöm szerint nagyon jól fizet.

Most nincs munkám, és döntenem kell az erkölcsöm, és a saját-családom megélhetése között.

Nagyon gyakran olyan üzleteket büntetnek, vagy olyan emberektől hajtanak be pénzt, ami szinte kreált büntetés, vagy olyan tartozás, ami mögött szinte semmi sincs (pl parkolójegy miatt vegzálni gyerekes családokat)

De a fizetés fix, és nagyon jó. :/

2015. máj. 15. 12:57
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
95%
Persze. Minden szakmának meg van a maga rossz oldala. Mindegyikben a rád kiszabott feladatot látod el nem pedig önítélkezel. Nem mondod, hogy egyes ellenőrök nem büntetnek jogtalanul, de az esetek többségében nem kell sajnálni azt, aki valamit elkövet.
2015. máj. 15. 12:59
 2/44 anonim ***** válasza:
12%
Nem. Keresnék mást. Van munka, csak keresni kell. Hivatásos gec i nem lennék.
2015. máj. 15. 13:00
 3/44 anonim ***** válasza:
100%

Az adót behajtania törvények szerint nem undorító.

Sőt, egy gyerekes családnak is lehet jogos parkolási bírsága.

2015. máj. 15. 13:10
 4/44 A kérdező kommentje:
Az esetek többségében senki semmit sem követ el. Egyébként. Csak keresni kell valami hibát, hogy büntethess.
2015. máj. 15. 13:10
 5/44 anonim ***** válasza:
Ha nem a közvetlen környezetedet szorongatnád, akkor szerintem simán vállalható. Sőt egy kis hatalomvágy is társulhat hozzá, bár ez nem túl pozitív jellem. Én sem szeretek "szemét" lenni, rendőrnek is jó fej lennék, az életben nem bírságolnék meg senkit, bár ezt a feletteseim nem néznék jó szemmel, mert ugye a rendőrség átment behajtó céggé. Ez is hasonló lenne, ha nincs más akkor persze el kell vállalni, de ne lepődj meg ha nem leszel közkedvelt személy. De akit meg büntetnek, nyilván jogosan, a kitalált büntetések ellen meg lehet tenni.
2015. máj. 15. 13:18
 6/44 anonim ***** válasza:
100%

Én adóellenőr vagyok a NAV-nál. Én sem szerettem volna elvállani, de amikor jött ez a lehetőség, akkor épp munkanélküli voltam Borsod megyében. Nyilván nem volt sok választási lehetőségem.

Kívülállóként egészen máshogy képzeltem el ezt a munkát. Én nem ún. operatív ellenőr vagyok (akik pl. próbavásárlásokat tartanak). Az ő munkájuk valóban kellemetlen (számomra, van aki szereti).

Én a munkaidő nagy részében ülök egy irodában és normálisan működő, tisztességes cégek képviselőivel, könyvelőivel együttműködve nézem át az iratanyagot és soha nem kell velük keménykedni. Néha kimegyünk helyszínre is, pl. megnézni egy beruházást. Én azt tapasztaltam, hogy a valóban működő cégekkel nincs probléma, ritkán találkozok csalásokkal, inkább kisebb hibákkal, néha nagyokkal. A gond inkább a fiktív cégekkel van, a számlagyárakkal. Most őszintén, őket sajnálni kellene akármilyen büntetésért?

Nekem évek óta ez a munkám. Amikor elkezdtem azt megfogadtam, hogy úgy fogok dolgozni, hogy mindig tükörbe tudjak nézni.

A fizetés nagyon jó? Hát... mihez képest? Nem vagyok elégedetlen, egy normál életszínvonalhoz elég.

2015. máj. 15. 13:19
 7/44 anonim válasza:
93%

Persze, én most is a fentiek egyikével foglalkozom. Amúgy valakinek ezt is csinálni kell. Ha ilyen mimóza lelkű vagy ne csináld. Az meg hogy szerinted minden ügyben ártatlan az adós\ügyfél mutatja, hogy gőzöd nincs az egészről. Nem mondom, hogy az esetek 100% jogos de ha valaki hülye volt (kölcsönszerződés, hitel) vagy adót csal, azoknál engedtessék már meg a felelősség a kintlévőségekről nem is beszélve azok behajtása nélkül hullanának a cégek.

Nem egyedi a hozzáállásod, de végtelenül buta. Azontúl gondolj bele, hogy mi lenne ha ezeket senki nem csinálná? Gazdasági összeomlás, csak súgok. Azt is megsúgom, hogy van méltányosság a gyakorlatban. De az legyen tiszta, ezek nem erkölcsi kérdések hanem gazdasági, jogi és törvényi.

2015. máj. 15. 13:23
 8/44 anonim ***** válasza:
Nekem egy nagyon "szelíd lelkű" ismerősöm került a NAV-hoz. Első évben nem szerette azt a munkakört, amit kapott, amikor adódott lehetőség, átkérte magát olyan munkakörbe, ami jobban megfelel a személyiségének. Azóta jól érzi magát:)
2015. máj. 15. 13:33
 9/44 anonim ***** válasza:
83%
Én is ilyen munkakörben dolgozom. Az az egyik oldal, hogy ellenőrzünk és büntetünk, ha kell, de sok ember van, aki tőlünk kér segítséget, mert pl nincs bejelentve, nem kap fizetést, azoknak viszont segítünk. Akkor is szemét ez a munkakör?
2015. máj. 15. 13:40
 10/44 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, az nem undorító, ha valaki ki akar bujni a felelősség alól? Az nem zavar, ha te fizeted az adót, fizeted a parkolás díjt, de egyesek el akarják csalni? Nem a munkakör undorító, hanem az emberek 90%-a, akik mindent megtesznek, hogy nekik ne kelljen fizetni. Ezt a parkolójegyes példádat nem értem. Tehát ha valakinek gyereke van, annak ne kelljen fizetni parkolásért? Mi van??! Hát én meg egyetemista vagyok, nincs jövedelmem, pontosan ugyanakkora joggal "undorító" tőlem parkolójegyet kérni, mint akinek gyereke van. Nem, nincs igazad. Ez egy nagyon szomorú munkakör, mert igen, van egy-két kivétel, de javarészt olyan embereken kell pénzt behajtani, akik lopni, csalni akartak, ha van gyerek a családban, ha nincs. Komolyan mondom, hányingert keltő ez a magyar felfogás, hogy valaki nem fizetett, akkor milyen erkölcstelen tőle mégis csak elkérni a pénzt...
2015. máj. 15. 13:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!