Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A megélhetésetek kedvéért...

A megélhetésetek kedvéért vállalnátok olyan munkát, ahol keménynek kell lenni másokkal? (apeh ellenőr, követelés behajtó? )

Figyelt kérdés

Szerintem undorítóak ezek a munkakörök, de egy ismerősöm szerint nagyon jól fizet.

Most nincs munkám, és döntenem kell az erkölcsöm, és a saját-családom megélhetése között.

Nagyon gyakran olyan üzleteket büntetnek, vagy olyan emberektől hajtanak be pénzt, ami szinte kreált büntetés, vagy olyan tartozás, ami mögött szinte semmi sincs (pl parkolójegy miatt vegzálni gyerekes családokat)

De a fizetés fix, és nagyon jó. :/

2015. máj. 15. 12:57
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
29%

És hol marad az erkölcsi, etikai felelősség?

Ez nem háború, hogy katonák vagyunk és parancsot teljesítünk.

2015. máj. 15. 14:25
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezem még egyszer: ha valaki nem kapja meg a fizetését, mi elintézzük neki, nincs bejelentve, azt is elintézzük, ezek után a főnök kap büntetést, akkor is szemetek vagyunk?
2015. máj. 15. 14:29
 23/44 anonim ***** válasza:
74%

A volt főnököm heti szinten elcsalt kb egymilliót az államtól.

Mellette négy órás bejelentéssel 14et dolgoztam, és nem volt olyan, hogy betegszabadság.

Mikor kórházba kerültem, kirúgott.

2015. máj. 15. 14:30
 24/44 anonim ***** válasza:
74%

Tévedések mindenhol vannak, azt lehet tisztázni. Korrupció is van, de az nem a kis dolgozó hibája (sokszor az ő kárára is megy a dolog).

Egyébként tényleg vannak felelőtlen hitelfelvevők, rongyrázók, nagyon sajnálom a családjukat, akiknek nyakába szakad (mondjuk az örökségről le lehet mondani, kérdés, milyen áron), de tervezni és számolni kell előre, amit én is megteszek, ha felmerül, és valószínűleg én se úszom meg a hitelt, akármennyire szeretném, de akkor alaposan utánajárok, és összehúzom magam jobban, és kész. Csak sajnos a felelőtlen hitelfelvevők is tehetnek arról, hogy most a béka popsija alatt vannak a betéti kamatok, mert nem volt mindig ilyen alacsony, volt, amikor sokkal jobban tudtam spórolni, gyűjteni, mert magasabb kamatokat adtak 1-1 lekötésre.

2015. máj. 15. 14:33
 25/44 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem szemétség, jóság kérdése, ez a dolgotok. Ezért kapjátok az adófizetőktől a munkabért.

Mint írtam, adóhivatalra szükség van, ami most van az nem adóhivatal, csak annak gúnyolják. Bohóc banda. És azért mert valaki "kis ellenőr" attól még ugyanúgy erkölcsi felelőssége van az elvégzett munkájában mint bárki másnak, és nem menti fel munkaköre, pozíciója ezen felelősség alól.

Csak ebben az országban mindenki olyan nagyon nyugodtan cseszteti a másikat, hogy már fel sem tűnik az embereknek, hogy mennyire el van cseszve ez az egész.

Nektek szépen meg kéne kérdezni a főnökeiteket, hogy Béla bá, hogy van az, hogy mi itt a minimálbéres vállalkozók seggében turkálunk hetekig közben meg saját magunkat egy hétvége alatt átvilágítottuk.

2015. máj. 15. 14:36
 26/44 anonim ***** válasza:
74%
Nekem egy OKJ suli volt, ami nagy kárt okozott, de őket sajnos nem kapták el. Majdnem félmillióm bánta azt a képzést, ami egyébként hasznos lett volna, és a papír is jól jött volna, de szándékosan húzták az időt...
2015. máj. 15. 14:37
 27/44 anonim ***** válasza:
16%

Egy rendszert belülről lehet megtisztítani. És ebben a portásnak ugyanolyan felelőssége van mint a nagyfőnöknek.

Vajon mi történne ha hirtelen az összes kisdolgozó, mert bizonyára ők vannak bőven számbeli fölényben szépen bemenne a vidához és elmondnák a naccsasszonynak, hogy mi így nem, majd úgy, ha a politikus és a koldus egyformán elő lesz rángatva ha problémás, akkor igen, és szépen mindenki elköszönne.

Megmondom mi lenne, tisztulás.

Könnyű azt mondani, hogy én kis ellenőr vagyok, ugyanolyan bábok vagytok ti is, mint az összes korrupt magyar hivatal csak benneteket nem az igazságosság, hanem a korrupció tart össze és ezáltal a részetek ugyanannyi a felelősségben.

Na ennyit akartam mondani, részemről téma lezárva.

2015. máj. 15. 14:44
 28/44 anonim ***** válasza:
25%
Na illetve még annyit, aztán tényleg bejfezem, hogy én eddig akármilyen munkahelyen voltam, mindig mindenhol felemeltem a hangomat az igazságtalanság, az erkölcstelenség ellen, nem is nézték mindenhol jó szemmel, de soha nem dugtam homokba a fejem és igenis elmondtam a véleményemet sokszor még csak nem is a legszolidabb formában. Sok volt kollégám is így tett, tehát nem éreztem egyedülinek a próbálkozásaimat, és úgy gondolom ez alap tulajdonság és viselkedés ahhoz, hogy az emberek olyan környezetet teremtsenek ahol jól érzik magukat és ahol számít még az erkölcs.
2015. máj. 15. 14:55
 29/44 anonim ***** válasza:
100%
# 27 - Tudod, mi lenne? Mehetnének közmunkára, aztán lenne helyettük tucatnyi más, akik már régóta keresnek munkát...
2015. máj. 15. 14:57
 30/44 anonim ***** válasza:
0%
Szerinted, szerintem meg az történne, hogy egyből az összes média rákapna a dologra, rendkívüli híradásként értékelnék, ettől lenne hangos minden, a politikusok összefosnák magukat, hogy mi történik itt, több száz embert egyszerre pótolni (megkeresni, betanítani) bizony nem gyerekjáték, lényegében lebénulna hetekre ha nem hónapokra a NAV, külföldi sajtó is tele lenne ezzel, Vidáéknak le kéne mondaniuk, hetekig téma lenne, lehet másol is követnék a példát és megindulna valami jó irányba.
2015. máj. 15. 15:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!