Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet egy diplomás (több...

Lehet egy diplomás (több diplomás) embernek lejjebb mint a közmunka? A környezetem szerint ennél lejjebb már nincs így fel a fejjel szerintem meg bőven van ennél lejjebb.

Figyelt kérdés

Azzal vigasztalnak, hogy igaz hogy parkban szedek szemetet több diplomával nyolc elemis funkcionális analfabéta szőke svédekkel, de legalább ennél már csak jobb jöhet-mondják.

Hát szerintem meg ennél is jöhet rosszabb pl. ha csak azt nézzük hogy egy adott évben adott időtartamra vagyok jogosult közmunkára és ha az se lesz, na az még ennél is rosszabb lesz.

És akkor mehetek totál feketén aluljáróba szendvicsembernek meg szórólapozni havi 10.000-ért.

Feltéve ha kellek oda is egyáltalán, mert ide inkább diákok mennek velem lehet szóba se állnak.

2015. ápr. 28. 11:05
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Három dolog.

a) Bölcsész diplomával tényleg mehetsz a mekibe körülbelül.

Árulja már el valaki honnan származik ez a téveszme hogy bölcsész mehet a mekibe? Nem, nem mehet. Árulja el nekem valaki hol van az a meki, ahova 40+osként több diplomásként mehetek dolgozni felvesznek és nem röhögnek egyből a pofámba! Árulja el valaki megyek oda! Oda tizenéves taknyok kellenek diákmunkásként (= szinte semmi adó és egyéb munkáltatói járulékok miatt).

2)nem is értem szét kellene nézni a professionön,hogy mi az amire igény van

És mi a gari arra hogy ha elvégzek X képzést ami éveket vesz igénybe akkor arra a képzésre évek múlva is igény lesz? És mi a gari arra hogy ha elvégzem és van is rá igény, nem röhögnek a pofámba ha 40+osként zéró tapasztalattal totális pályakezdőként odaállítok?

3) Vajon honnan jön az a téveszme hogy "há" mé" nem mérnök meg pénzügy meg stb"?

Mi van azokkal

a)akiknek ilyenre nem ál rá az agyuk mert egyszerűen és mezeien nem ilyen beállítotságúak?

b) mi van azokkal akiknek ilyen végzettségük van és ott gerebélyznek mellettem? Mert tudok ám hozni ha kell diplomás mérnök közgazdász jogászt is aki közmunkás! Na azok?

c) Mi lenne ha mindenki mérnöknek meg stb menne mert az piacképes? Telítődés túlképzés tán már hallottunk ezen fogalmakról?

Ezen pontokra kérnék reflexiókat!

2015. ápr. 29. 11:34
 32/43 anonim ***** válasza:
53%

Mi van azokkal akiknek ilyen végzettségük van és ott gerebélyznek mellettem? Mert tudok ám hozni ha kell diplomás mérnök közgazdász jogászt is aki közmunkás! Na azok?

Hát nem tudom kérdező gondolom valami kamu könnyüapri mérnök lehet vagy ilyesmi.

Én még IT-st,gépészt,villamosmérnököt nem láttam aki ilyen balf_sz legyen,pláne nem mérnök-közgáz diplomával,akkor az emberrel nem stimmel valami,vagy nem dolgozott suli közben,nincsen nyelvtudása.

Amúgy ő a hülye,miért nem megy ki akkor?

2015. ápr. 29. 11:39
 33/43 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező: De te akkor 40-en felüli vagy, 3 diplomával és nulla munkatapasztalattal? Vagy hogy van ez?
2015. ápr. 29. 12:04
 34/43 A kérdező kommentje:

Bevezető:

Diplomás utcaseprők országa

Szerző: Balogh Mária

[link]

A szomszéd Öcsikének és örökké pótvizsgázó bátyjának azt hajtogatta édesanyjuk: „Ha ilyen lusták maradtok, még utcaseprőnek sem kelletek!” És láss csodát: mostantól egy diplomást, például egy köztiszteletben álló tanárt, ha munkanélkülivé válik, zokszó nélkül kiközvetítheti az illetékes hivatal utcaseprőnek…

Azért teljes CV-t nem kérek senkitől.

De azt tudom hogy amíg létezett "diplomás" közmunka (már nem létezik!!) addig voltak olyan csapatok ahol csak diplomások dolgoztak.

És azért az egy szép látvány amikor egy 20 fős csapat csupa diplomás kivonul utcát söpörni.

És ott aztán van minden: tanár közgazdász újságíró stb. És bizony mérnök is.

Kamu jegyzik meg a szuperbölcsek majd.

tessék:

[link]

Bejárta az országos sajtót a hír, miszerint immár diplomások (pedagógus, mérnök, pszichológus) is találhatók a debreceni utcákon sepregető közmunkások között.

[link]

[link]

Kérek még? ld google

"Hát nem tudom kérdező gondolom valami kamu könnyüapri mérnök lehet vagy ilyesmi. "

2015. ápr. 29. 12:05
 35/43 anonim ***** válasza:
46%

Szerinted az állam hibás azért hogy közmunkásként dolgozol?

Kevésbé vagy jobban lenne hibás az állam hogy ha nem adna közmunkát neked?

Miért várod el hogy bárki is munkát adjon neked? Te mit tudsz nyújtani a panaszkodáson kívül?

Mert érted, egy mérnök épít egy gépet, egy programozó szoftvert készít, egy pék kenyeret süt, de te...?

Te csak itt vagy és panaszkodsz...negatívumot, pesszimizmust, keserűséget adsz az embereknek.

Ezért meg nem fizet senki.

2015. ápr. 29. 12:18
 36/43 anonim ***** válasza:
22%

Azért megnézném milyen mérnök aki kimegy közmunkára.

Saját hibája,miért nem megy el Ausztriába vagy nyugatra?

Tutira nem mérnökinfós vagy villamosmérnök.

Gondolhatod egy értelmes ember nem fog lealacsonyodni,hanem veszi a sátorfáját.

2015. ápr. 29. 12:26
 37/43 anonim ***** válasza:
68%
Nem értem miért kell leszólni valakit, mert könyvtár vagy egyéb nem preferált szakon végzett, nem mehet mindenki programozónak, mérnöknek, minthogy nem költözhet mindenki a fővárosba vagy külföldre sem.
2015. ápr. 29. 13:36
 38/43 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező. 40 éves elmúltál, 3 diplomád van. Mit csináltál eddig? Hol dolgoztál? Azt hittem most végeztél az egyetemen és próbálsz elhelyezkedni, de nem megy. 40 éves elmúltál és most jön a közmunka? Te jesszus!
2015. ápr. 29. 14:07
 39/43 anonim válasza:
74%

én is ismerek munkanélküli mérnököt meg közgazdászt, de az az igazság, hogy saját idiótaságaik miatt vannak ott, ahol. Elcseszték az életüket hülyeségek miatt, amiért persze lehet okolni a körülményeket, de ha valaki NEM AKAR kimászni a sz*rból, akkor ki a hibás? A kupac sz*r??? Nagyon sok ember van, aki beszél arról, hogy máshogy szeretne élni, de nem tesz érte semmit.

Egyébként én teljesen ismeretlenül találtam munkát, ebben az egész városban sem dolgozik senki, akit ismertem volna. Diplomám még csak folyamatban van.

Másik pedig, hogy a mi településünkön a diplomás közmunkásoknak irodai munkákat adnak. Ha nem hiszel nekem, írj privátban, és adok adatokat.

Csak ez a sztori nem fog felkerülni arra a horror oldalra, amit olvasgatni szoktál...

2015. ápr. 29. 16:01
 40/43 anonim ***** válasza:
64%

Már megint te? Istenem már korábban is megmondtam, hogy menj orvoshoz, mert te súlyos lelki válságban vagy! Hányszor akarod feltenni még ugyanazt a kérdést?

Itt hiába nyivákolsz, hogy közmukis vagy, mi segíteni ezen nem tudunk! Csak te magadon!

2015. ápr. 30. 20:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!