Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet egy diplomás (több...

Lehet egy diplomás (több diplomás) embernek lejjebb mint a közmunka? A környezetem szerint ennél lejjebb már nincs így fel a fejjel szerintem meg bőven van ennél lejjebb.

Figyelt kérdés

Azzal vigasztalnak, hogy igaz hogy parkban szedek szemetet több diplomával nyolc elemis funkcionális analfabéta szőke svédekkel, de legalább ennél már csak jobb jöhet-mondják.

Hát szerintem meg ennél is jöhet rosszabb pl. ha csak azt nézzük hogy egy adott évben adott időtartamra vagyok jogosult közmunkára és ha az se lesz, na az még ennél is rosszabb lesz.

És akkor mehetek totál feketén aluljáróba szendvicsembernek meg szórólapozni havi 10.000-ért.

Feltéve ha kellek oda is egyáltalán, mert ide inkább diákok mennek velem lehet szóba se állnak.

2015. ápr. 28. 11:05
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
52%

A közmunkát is ismerős által kaptad meg?

Ugyanígy vannak más állások is amihez nem kell ismerős. Azzal viszont egyetértek hogy csak ismerőssel lehet olyan állást kapni ami sokat fizet és alig kell érte tenni, de az emberek kis részének van ilyen...

2015. ápr. 28. 20:07
 22/43 anonim ***** válasza:
55%

> Azzal viszont egyetértek hogy csak

ismerőssel lehet olyan állást kapni

ami sokat fizet és alig kell érte

tenni

Ez sem igaz.

Egyébként aki gyakran olvassa ezt a topicot az tudja, hogy ez a kérdés kamu. A kérdező rendszeresen tesz fel ehhez hasonló kamu kérdéseket. A stílusa árulkodik.

2015. ápr. 28. 21:07
 23/43 anonim ***** válasza:
18%

Hát ha tényleg kamu, nem tudom mi a jó ebben. Én ehhez most szólok először.

De ez amúgy igaz. Alja munkákra nem vesznek fel diplomást, mert annak többet kell fizetni, komolyabb melóra meg szintén, mert oda meg ismerettség kell. Ez így van. Vagy csak szimplán semmit nem ér ez a diploma.

Alapból nem is értem mi érdekelt téged ilyesmin. Már ha nem fake a kérdés persze. Ki a fenének az a vágya, hogy könyvtáros legyen?

2015. ápr. 28. 22:50
 24/43 A kérdező kommentje:

???

Mondjuk NEKEM!

Meg még nagyon sok embernek.

És csinálnám is ha hagynák.

De amíg a Főv Szabó Ervinben 100-as várólista van (annyi!!) egy könvytári helyre addig nincs miről beszélni.

Ki a fenének az a vágya, hogy könyvtáros legyen?

2015. ápr. 29. 08:34
 25/43 anonim ***** válasza:
80%

Nekem is van munkanélküli könyvtáros ismerősöm, a szomszéd meg nyugdíj mellett járt be évekig dolgozni a könyvtárba, kisöpörhetnék a nyugdíjasokat a munkahelyekről, mindjárt lenne szabad hely.

2 diplomával voltam közmunkán, több mint 1 évig, annyiban jobb helyzetben, hogy irodában, amúgy unalmas volt, mert munkát nem igen tudtak adni, egy kis fénymásolás és papírok húrcibálása ide-oda, ennyiben kifújt a dolog.

Mostanában a kulturális közfoglalkoztatásnál hallottam, megvan kire kell hivatkozni, hogy szóba álljanak az emberrel.

2015. ápr. 29. 08:46
 26/43 A kérdező kommentje:

Így van. Na akkor itt üzenem annak aki szerint munkához nem kell ismeretség: lám diplomásként se állnak szóba velem még közmunkás igényekkel se! És ez még nem állás ez csak egy szar közmunka! És még ehhez is segget kell nyalni!

És van rosszabb? Van!!!

Vidéken úgy működik, hogy a helyi polgármester aki ott az atyaúristen, na neki a zsebébe kell X összeget folyatni a kemény havi 47-ből hogy leygen közmunka. Ha nem tejelsz - nincs munka.

Meg a polgármester úr szól hogy a kertjét rendbe kéne tenni. Fizu ezért ? Semmi.

De jövő hónapban ha akarsz közmunkát akkor még dolgozni akár inygen is a polgármester úr kertjébe!

Na kedves bölcsek ehhez szóljunk hozzá!

"hogy szóba álljanak az emberrel."

2015. ápr. 29. 08:50
 27/43 anonim ***** válasza:
51%
Nem muszaj videken mararadni. Budapesten szoba állnak veled ismeretseg nelkul is. Nem kell senkinek zsebbe visszafizetni a fizu egy részét.
2015. ápr. 29. 09:01
 28/43 A kérdező kommentje:

Talált (nem ) süllyedt.

Pesti vagyok. Itt vagyok egy kétmilliós város kellős közepén.

A közmunkás vidéki sztori a munkahelyi terror blogról van.

Ott aztán vannak sztorik. Az itteni szuperbölcseknek is kéne ott olvasgatni, hogy lássák: vannak diplomás emberek akiktől még a teljes közmunkás bért is elveszik és nem mernek szót se szólni mert ha szólnak soha többet nem kapnak még lehetsőéget se. Így dolgoznak szart lapátolnak diplomával ingyen. És meg se mernek nyikkanni.

"Nem muszaj videken mararadni. Budapesten szoba állnak veled ismeretseg nelkul is"

2015. ápr. 29. 09:04
 29/43 anonim ***** válasza:
22%

Érdekes én semmi ismeretséggel és még DIPLOMA NÉLKÜL dolgozom a szakmámban már 4,5 éve.

A kulcs kérdező piacképes dolgot csinálok és tanulok:szoftverfejlesztés.

Ennyi,könyvtáros sehova sem kell,nem is értem szét kellene nézni a professionön,hogy mi az amire igény van,elmondom neked könyvtáros sehova sem kell.

Tanultál volna valami értelmeset pl ritka nyelvet,vagy mérnöki szakot,vagy pénzügyet most nem rinyálnál.

Hozzá egy két nyelvet.

Sajnos magad rontottad el aki bölcsésznek megy ne csodálkozzon,hogy max a mekibe mehet, aki k_rvának áll az ne csodálkozzon ha b_sszák.Pont ide illik.

2015. ápr. 29. 09:38
 30/43 anonim ***** válasza:
12%

Hát az a vágyad, hogy könyvtáros legyél, azért külön sajnállak, nem tudom mi a jó abban.. Plusz még, hogy ennyit tanultál is érte.

Ez még rosszabb, mint aki itt magyarországon tanul tanárnak. Tanári meló fos, mert kikészítenek a hülyegyerekek és még a pénz is szar, de legalább el lehet vele helyezkedni.

Bölcsész diplomával tényleg mehetsz a mekibe körülbelül. Nekem is van bölcsész diplomás ismerősöm, az egy raktárba dolgozik. Ha már egyszer valaki előtt ott a lehetőség, hogy egyetemre járhat, meg okos is, akkor fel nem fogom, hogy miért ilyet tanul. De már azt se, hogy miért ez érdekelt. Na mindegy.

De amúgy megértelek, diplomával az biztos, hogy rosszabb alja melót végezni, mint anélkül. Próbálj kijutni külföldre, ott talán lehet még valami, ez az ország amúgy se arról híres, hogy jólét van meg sok lehetőség. Ha több diplomád van, akkor nyilván okos vagy és művelt, semmiképp se kéne elfecsérelni az idődet ebben a fos országban.

Szerintem tégy le valami szakmát, de most már olyat, amire nagy a kereslet, sok pénzt hoz(persze külföldön) és menj ki külföldre. Így még akár jól is elsülhet, hogy még több diplomával is rendelkezel, tehát látják, hogy szorgos vagy, tanult, meg művelt.

Könyvtárosnak lenni tényleg fel nem fogom mi abban annyira jó.

2015. ápr. 29. 10:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!