Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet egy diplomás (több...

Lehet egy diplomás (több diplomás) embernek lejjebb mint a közmunka? A környezetem szerint ennél lejjebb már nincs így fel a fejjel szerintem meg bőven van ennél lejjebb.

Figyelt kérdés

Azzal vigasztalnak, hogy igaz hogy parkban szedek szemetet több diplomával nyolc elemis funkcionális analfabéta szőke svédekkel, de legalább ennél már csak jobb jöhet-mondják.

Hát szerintem meg ennél is jöhet rosszabb pl. ha csak azt nézzük hogy egy adott évben adott időtartamra vagyok jogosult közmunkára és ha az se lesz, na az még ennél is rosszabb lesz.

És akkor mehetek totál feketén aluljáróba szendvicsembernek meg szórólapozni havi 10.000-ért.

Feltéve ha kellek oda is egyáltalán, mert ide inkább diákok mennek velem lehet szóba se állnak.

2015. ápr. 28. 11:05
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
47%

#9 vagyok.

Nem végeztem közmunkát, csak akarták, hogy végezzek, ezért töröltem magam. Otthagytam az előző munkahelyem, és mivel három hónapig jár az álláskeresési járadék, regisztráltam munkanélkülinek. Két hónap után jött egy "álláslehetőség", hogy mehetek a parkba. Nem kértem belőle. Amúgy összesen 4 hónapot voltam munka nélkül, azóta újra van állásom.

Neked meg azért írtam, hogy tanulj, mert a kérdésed alapján azt hittem, frissen végzett vagy, és még segítenek a szüleid.

2015. ápr. 28. 13:42
 12/43 anonim ***** válasza:
56%

Pont ez olyan szak amit mondtam,a legrosszabbra mentél.

Konkrétan semmit se ér,miért nem mentél Kínai vagy Japán nyelvszakra?

Akkor most nem a földet túrnád,sajnos ezt elrontottad.

2015. ápr. 28. 14:07
 13/43 anonim ***** válasza:
37%

Kérdező te aztán kiválasztottad azt a két szakot amivel még a hajléktalanok közé sem fogadnak be. Ezek még WC papírnak sem jók. Azt sem értem ilyet minek képeznek.

Egyébként szerintem te itt csak sajnáltatod magad és semmit nem teszel azért hogy jobb legyen. Ne mond már hogy nem vesznek fel árupakolónak vagy valami gyárba. Mindössze csak egy évig kellene csinálni, közben meg elvégezni valami OKJ-s tanfolyamot (értelmeset). Nyelvet tanulni. Nyilván te már életben nagy karriert nem fogsz befutni de azért lehetne tenni egy normálisabb megélhetésért. Bármilyen nemű is vagy lehetőség lenne.

De szerintem te nem is akarsz tenni azért hogy jobb legyen, így aztán mi mondhatunk itt akármit. Sírni könnyebb.

2015. ápr. 28. 14:56
 14/43 A kérdező kommentje:

Ó dehogy.

mondok én kapásból még ennél is rosszabbakat.

az enyémmel legalább ELVILEG el lehet menni könyvtárosnak levéltárosnak (más kérdés hogy ezek a helyek kihalásos alapon töltődnek fel)

de mondok én olyna diplomákat amivel még elvilegse tudom hova lehet menni

- szabadbölcsészet

- társadalmi kommunikáció

- esztétika és etika

- művelődésszervező (nem 1980-ban vagyunk)

- interkulturális kommunikáció

- társadalometika

na ezek a nem semmik.

ezekhez képest a könyvtár- levéltár még egy konkrét kézzelfogható dolog.

,a legrosszabbra mentél.

2015. ápr. 28. 16:18
 15/43 anonim ***** válasza:
73%

alapvetően nem a diplomáiddal van baj, hanem az önsajnálatoddal

2008-2009-ben a nagy autóipari válságban több diplomával mentem betanított munkásnak, letagadtam a diplomáim, nem én voltam az egyetlen. Sőt én is cigányokkal dolgoztam együtt, némelyik tök jó fej volt.

tudod mi különböztet meg tőled? én nem rinyáltam, hanem folyamatosan kerestem munkát és szakmát váltottam. bedobtam egy kis önmanagementet és volt pár kemény évem, de betanultam magam egy majdnem tök új szakmába és amikor pár hónapja váltottam munkahelyet 1 hónap alatt sikerült a végső elhatározástól. Pedig nem fényes az önéletrajzom és nem én vagyok az, akivel a legkönnyebb együtt dolgozni.

Szóval rinyálás és önsajnálat helyett ülj le, mérlegelj, hogy mihez értesz, mit akarsz csinálni, csinálj listát magadnak és kezdj munkát keresni, ha kell költözéssel/ingázással! Támogasd meg ezt egy jó hirdetéssel a professionon és egy jó linkedin profillal.

És még valami: nincs alja munka, tanuld meg becsülni a munkádat, akkor is, ha az utcaseprés!

2015. ápr. 28. 16:32
 16/43 anonim ***** válasza:
22%

Én értem a csalódottságot és elkeseredettséget, de ez nem fog előre vinni téged. Én nekem nincs 2 diplomám, de ugyanúgy bölcsészkaron végeztem és soha nem volt gondom állást találni. És soha nem az abszolút tudásom miatt vettek fel, hanem mert jó benyomást tettem a felvételiztetőre.

Mi a titok? A jó kommunikáció. Érteni kell az emberek nyelvén.

Most nagyon be vagy gubózva, nyílj meg. A többi közmunkást kezeld sorstársadként és BESZÉLGESS velük. Amíg lenézed a tőled kevésbé szerencsés embereket és nem tudsz beszélgetni, addig egy állásinterjún is csak szenvedni fogsz.

Az állásinterjún a legfőbb szempont mindig az hogy: akarok majd ezzel az emberrel naponta találkozni és együtt dolgozni? Ezután jön az hogy: el tudja majd látni a feladatokat?

2015. ápr. 28. 17:04
 17/43 A kérdező kommentje:

Na ez a nagy kamu.

AZ állás egy dolog függvénye!

Hozzáértés, jó megjelenés szakmai készségek ilyesmi?

Ugyan dehogy.

Hanem kapcsolat. Sógor koma haver.

Ennyi.

Ismersz valakit? Akkor jó vagy az állásra akkor is ha kiáll a balta a szádból és bicskával eszed a faygit, akkor is.

Nem ismersz senkit? Hát szar ügy akkor lehetsz akármilyen képzett intelligens stb senkit se érdekel. Nem kellesz.

"Az állásinterjún a legfőbb szempont mindig az hogy: "

2015. ápr. 28. 18:23
 18/43 A kérdező kommentje:

Ja és még valami. A munkát az becsülöm. De havi 47-ért kutyaszart söpörni az NEM MUNKA.

Nem, nem a kutyaszar miatt.

Hanem amiatt hogy egy felnőtt embernek heti 5 nap napi 8 óráért 47-et adnak. Na ezért nem munka!

Hanem bohóckodás cirkusz szarpasszírozás kirakat színjáték!

"És még valami: nincs alja munka, tanuld meg becsülni a munkádat, akkor is, ha az utcaseprés!"

2015. ápr. 28. 18:25
 19/43 anonim válasza:
19%

De ha van 3 diplomád, amit kézhez is kaptál - amiből az egyik ráadásul nyelvészet -, akkor egész biztos beszélsz idegen nyelveket, nem?

Multiknál mindig keresnek idegen nyelven tudó embereket, pl. call-centeres munkára. Persze biztos bírni kell idegekkel, de esetleg ezen a vonalon meg lehetne próbálni elindulni.

2015. ápr. 28. 19:31
 20/43 anonim ***** válasza:
83%
Ilyen helyzetben is azt bizonygatod, hogy innen még lefele fogsz menni...Ezt hívják természetes kiválasztódásnak.
2015. ápr. 28. 19:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!