A magyar munkavállalónak semmi nem elég jó?
Irodai, adminisztrátori állást hirdettem meg, nettó 100e+25eFt cafetéria/hó plusz minden törvényes aztán jönnek sorban az álláskeresők és húzzák a szájukat, hogy ez milyen kevés. Én meg köpni nyelni nem tudok, hogy mégis mire fel és mit akarnak? Ahelyett, hogy örülnének hogy kapnak tök jó fizetést és körülményeket és nem az árokpartot kapálják közmunkában!
Vagy ennyire még sem kell a munka, hogy ilyen luxust megengednek maguknak, hogy válogassanak és mindjárt mindenki 300 nettót akarna?
Tényleg nem lenne rossz ismerni a követelményeket... Csak magamból tudok kiindulni, két diplomával (nem büfé-szakok), két felsőfokú nyelvismerettel (valós, minden nap használom is őket, nem csak papír!) és 10+ év tapasztalattal én se fogadnám el az ajánlatodat, de könnyen lehet hogy nem is nekem szól.
Ha lehetne tudni hogy mit vársz el a jelentkezőktől, könnyebb lenne válaszolni a kérdésedre :)
"mert biztos nem nyugat Magyarországra gondoltál"
De igen, arra gondoltam. 150-200 alatt nem hogy én, még ismerősöm sincs aki szóba állna valakivel. Eldicsekedhetnék, hogy én hú de sokat keresek meg milyen juttatásokat kapok de azzal még nem lesz előrébb senki.
Elmondanátok, mi a végzettségetek?
Óvodapedagógus társadalom számára hasznos, keres nettó 100 körül.
Ápolók is kb annyit, megint létfontosságú szakma.
Büfészakos diplomával örül az ember, ha nem közmunkás lesz.
Családomban nettó 90-et keres valaki, de van közmunkás is.
Mondanom se kell, hogy általános, hogy 8 órát dolgozik hivatalosan, a gyakorlatban 11-et!!! Szót emelhet, de akkor holnaptól más dolgozik helyette.
14-es jól megfogalmazta a lényeget.
Akár meg is lehetne fordítani a kérdést:A magyar munkaadónak semmi nem elég jó?
Ja de igen,a diplomás több nyelven beszélő C++ programozó közmunkás bérért,heti 6 nap 12 órában,már talán megfelelne :)
De viccet féretéve amig ő tojik arra,hogy lehet megélni a fizuból amit ad,addig én is teszek rá ő miből termeli ki az én béremet.
Ha meg nem tud alkalmazottat megfizetni akkor nem kell válakozni,menjen ő is valahová melózni 100 ezerért aztán majd meglátja mekkora jó móka megélni belőle.
27-es
Elárulom gyógyszerész vagyok,pályakezdőként 250 nettót keresek.
Pont kiröhögnék egy munkáltatót ilyen fizetési ajánlattal.
Szerintem az általa ajánlott bér tényleg csak nem diplomás, gyenge nyelvtudással rendelekező embernek réális.Sajnos megélni ő se tud belőle,mert neki se olcsóbb a Spárban a kaja,de ez már egy másik történet sajnos.
Nomeg a munkidőt se említette,félállásra(egy kisgyerekes anyukának modjuk),teljesen korrket fizetés.
#29 és aki a gyerekeddel fog foglalkozni egész nap az oviban, őt lenézed? Merthogy nettó 100-at fog kapni.
Amúgy nem én vagyok óvónéni, se nem leszek, csak pár ismerősöm.
Én csak környezetmérnök szakra járok, ezzel örülök kvázi, ha nem halok majd éhen, ergó lesz munkám. Bármit kész vagyok elvállalni, bármit és kb. 80-tól felfelé már örülnék neki.
Ne haragudjatok, de magas lovon ülnek egyesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!