Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet tenni, ha a főnök...

Mit lehet tenni, ha a főnök nem írja alá a közös megegyezéssel történő felmondásom?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Múlt pénteken állásinterjún vagyok. Sikerült.

Bemegyek a munkahelyemre, hogy felmondok. Határozott idejű 3 hónapos szerződéseket kaptam eddig. Írok egy papírt közös megegyezésről. Teszem hozzá, hogy a közvetlen felettesem mondta, hogy írjam meg. Kedden már kezdtem is az új helyen. De a régi helyről benyögik ma, hogy a nagyon nagy főnök nem írja alá a közös megegyezést. Valószínű példát akar statuálni. Tehát vagy felmondok rendkívülivel, és fizetek két havi bért, ami még hátra lenne az amúgy is csak 3 hónapos szerződésemből, vagy fogom, és bejárok tovább "dolgozni". Nyílván nem fogok már semmit csinálni, szóval fizethet akkor tovább két hónapig nekem a semmiért...

Van ötletetek?

2015. febr. 4. 20:29
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

"Nyílván nem fogok már semmit csinálni, szóval fizethet akkor tovább két hónapig nekem a semmiért... "

Hejj, az a gyerekes naivsag! :)

Tanacsolnam, hogy az MT-t ragd vegig. Koteles vagy legalabb 1 honapig, bizonyos esetekben hosszabb idon at folytatni a melot a cegnel felmondas utan. Nem ugy mukodik, hogy te most dobbantanal, engedjenek azonnal el. A torveny ez esetben a munkaltatod mellett all, sokfelekeppen meg tudnak szivatni, ha akarnak, nem erdemes szarakodni veluk.

2015. febr. 4. 21:18
 2/7 anonim ***** válasza:
38%
közvetlen felettesed aláírta? van egy példányod? ha igen, akkor senkit nem érdekel, hogy ki nem írja alá a cégnél
2015. febr. 5. 00:28
 3/7 lcps ***** válasza:
0%

Határozott idejű szerződés esetén is van próbaidő.

A próbaidőn belül indoklás nélkül felmondhat bármelyik fél.

Azonnali hatályal!

Folyamatosan, meghosszabbított szerződés esetén állandó munkaviszonynak minősül, a kikötött felmondási idő felét le kell dolgozni.

2015. febr. 5. 03:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Az elsőnek szól. Kereskedelemben dolgozom,nincs olyan bolt, ahol minden szabályosan menne. Lejárt szavidő stb... Jelenleg ezek a szervek előszeretettel mennek ki bírságolni. Szóval én is szivathatom őket. Círka 5 évet húztam le, elég sok mindent tudok. De nem ez a célom, és nem akarok én velük szórakozni. Hidd el, ha bemegyek én még oda, akkor nem fogok semmit csinálni. Ezt a felettesem is tudja. Nem foghat rám pisztolyt, hogy dolgozzak.
2015. febr. 5. 05:44
 5/7 anonim ***** válasza:
73%

"Nem foghat rám pisztolyt, hogy dolgozzak."

Nem. De ha szándékosan kárt okozol a cégnek, azt köteles vagy megtéríteni. A nem elvégzett munka pedig kár.

2015. febr. 5. 08:53
 6/7 A kérdező kommentje:
És mi van azzal, ha nem bíztosított munkavédelmi eszközt, mint a munkavédelmi cipő egy olyan helyen, ahol raklapokkal dolgozunk?
2015. febr. 5. 19:55
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem tudom még valaki olvassa-e, de megoldódott végül. Lassan 6hónapja máshol melózom.

A cég igazgatója, azt szerette volna elérni, hogy mondjak le a túlórákról, így elég sok pénztől elestem volna. Ezért volt a huza-vona. Le akartak húzni pénzzel, ami a cégnek aprópénz lett volna.

Sikerült előre megtudnom, hogy mivel fog előhozakodni, ezért hangfelvételt készítettem a beszélgetésről. Miután közöltem vele, hogy rögzítettem a beszélgetést, azt mondta beszél az ügyvédjével, és 10perc múlva hívott, hogy aláírta a közös megegyezést.

Nem reklámozom a céget, ezért nem írom ki a nevét, de azért látni, hogy ez ma Magyarország. 3hónapos szerződéseket kötnek veled, aztán ha lépni akarsz, akkor meg lenyúlnának.

2015. júl. 20. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!