Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A jogászoknak miért mániájuk...

A jogászoknak miért mániájuk a doktori cím?

Figyelt kérdés
Előre mondom: tisztelet a kivételnek. Saját tapasztalatból írom, hogy pl facebookon akárhány jogász és orvos adatlapját nézem meg, a jogászok nagy részénél oda van biggyesztve az FB-s névbe is a Dr... Oké, hogy az a hivatalos neve, mióta ledoktorált, de orvosok facebookján nagyon ritkán látom, hogy ott is használnák. (Pl. akik engem kezeltek és rájuk kerestem vagy ismerőseim, akik orvosok/jogászok). Biztos van ellenpélda is, de akár ha találkozom egy jogásszal illetve orvossal és NEM úgy mint orvossal, ügyvéddel, csak mint civillel, a jogászokra jellemzőbb, hogy még a civil bemutatkozásnál is mondja a Dr-t. Legtöbbször, mikor olyan orvoshoz megyek, akinél még sose voltam, még a rendelőben se úgy mutatkozik be, hogy Dr X Y a nevem, hanem cím nélkül. És ez nekem tök szimpatikus, mert szerénységet mutat, hogy csak akkor használja a Dr-t, ha muszáj, amikor a teljes nevet kell használni mindenképp és nem nagyzol, henceg vele.

2014. dec. 14. 15:34
1 2 3 4 5
 41/44 anonim válasza:
40%

1-es, 5-ös, 8-as választ író! Nagyon mondod, hogy a jogászok így meg úgy megérdemlik, másodsorban persze az orvosok is. Te meg próbálj meg elvégezni egy orvosi egyetemet..... Mintha könnyebb lenne, mint a jog :) ;) Sok sikert! ;)

15-ös: elmész te a ........-ba! Tegyél le az asztalra egy orvosi vagy jogi diplomát, aztán oszd az észt!!

20-as! Aha, tehát az orvos már csak "doki"... Gondolom, nálad a jogász a DOKTOR, az orvos meg csak a doki, ugye? :)

25-ös. Talán a jogászok esetében megállja a helyét a "hagyomány" duma, de az orvosok a világ MINDEN országában megkapják az MD (Doctor of Medicine) címet, és MINDENHOL Dr. XY-ként szólítják őket.. Nézz csak meg pár nagy, amerikai filmet. Az ügyvéd Mr, az orvos Dr. Szerintem a jogász is megérdemli, de azért az orvosok esetében a "nálunk hagyomány" duma elég abszurd.

30-as, majd magyarázd el műtét után a sebésznek, hogy az ő dr-je szerinted mennyit (nem) ér. Örülni fog. :) Nem azért, de ha egy bölcsész PhD doktor megérdemli a doktori címet, egy orvos, aki életeket ment, nem érdemli meg?!?! Az év vicce....

39-es. Szerintem a PhD fokozatot szerzetteknél is gáz a Dr használat, hiába nem "csak" cím, hanem tudományos fokozat, ha nem a munkakörnyezetben használja. Civilben teljesen irreleváns, hogy orvos vagy jogász vagy, esetleg még PhD-d is van mellé.

2017. febr. 28. 23:27
 42/44 anonim ***** válasza:
53%

41-es

Gondolom egy ügyvédkollégához van szerencsém?

2017. márc. 1. 07:49
 43/44 anonim ***** válasza:
41%

Ha a jogászok megérdemlik, akkor megérdemelnék a mérnökök meg a közgazdászok is. Semennyivel nem nehezebb egy jogi egyetem, mint egy villanykar vagy egy kutató közgazdaságtan, vagy egy szociológia vagy egy filozófia szak. A filozófusok miért is nem doktorok?

Az orvosok egészen más, mivel egyrészt nekik van 6+3 év képzés, plusz nekik szükségük van a címre az emberek bizalma miatt. Az ügyvédektől, állatorvosoktól, gyógyszerészektől elvenném a címet, ha nem doktoráltak.

2017. nov. 17. 22:50
 44/44 anonim ***** válasza:
79%

Utolsó, az állatorvostól miért? Ő is életeket ment.

Egyébként meg ha már itt tartunk, egy gyógyszerészeti szak is van olyan nehéz mint az orvosi (nem ugyanabban nehéz), csak az az egyetemi képzés időben mondjuk 1 évvel rövidebb.

2018. jan. 20. 22:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!