Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogászoknak mennyire befolyáso...

Jogászoknak mennyire befolyásolja a hivatása a magánéletét?

Figyelt kérdés
2010. aug. 23. 21:24
 1/8 anonim válasza:
hát nemtudom..szerintem eléggé.:/
2010. aug. 23. 21:30
 2/8 anonim ***** válasza:

Az attól függ...

Pl ügyészek, bírók nem lehetnek párt tagjai, nem lehet nyilvánosan politikai véleményük. És nem lehetnek zsarolhatóak. Azaz a legközelebbi rokonaikat, de még a barátaikat is szemmel tarthatja a Nemzetbiztonság, és a jövedelmükről, hogy mire költötték, részéletesen, írásban számot kell adniuk.

Ezenkívül a szakmájuk természetesen a személyiségükre is hat, de ez minden szakmánál így van...

2010. aug. 23. 21:32
 3/8 A kérdező kommentje:
személyiségükre pl hogyan? akkor az ügyészek nem is szavazhatnak?
2010. aug. 23. 21:34
 4/8 A kérdező kommentje:
még miben befolyásolja ?
2010. aug. 23. 21:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Dehogynem, szavazhatnak. De pl egy bíró seholsem mondhatja el nyíltan, hogy melyik politikai párttal szimpatizál. Nem alapíthat céget sem, nem lehet vállalkozó sem.

A személyiségére hogyan hat, Nos, nehéz ezt megfoamlazni, amikor az összes jogász barátomat úgy ismertem meg, hogy már jogászok voltak... rendszerint nagyon fűti őket az igazságszeretet, és nagyon finom, jó érzékük van ahhoz, hogy mi jogos és mi jogtalan. Sógorom is jogász, és amikor megkérdezte tőle a pap az előkészítő beszélgetésen, hogy miért akarja megkeresztettetni a csecsemő fiát (mi vagyunk a keresztszülők), azt mondta, hogy a kiskorú cselekvőképtelen gyerekek helyett is bizonyos döntéseket a szülők hoznak meg, amíg elég érettek nem lesznek hozzá ők maguk. Hát tudod, én nem pont ezt a választ adtam ugyanerre a kérdésre. :-)

2010. aug. 23. 21:42
 6/8 A kérdező kommentje:
és a magánéletük milyen a munka melett?
2010. aug. 23. 22:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Mire gondolsz? Szerintem ez a legkisebb gondja egy jogásznak, hogy a munka hogy befolyásolja a magánéletét...

Az már annál inkább, hogy hogyan talál munkát egyáltalán.

2010. aug. 23. 22:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva nem értem, miért gondolod, hogy az ő magánéletüket jobban befolyásolja a munka, mint bárki másét, aki nem mondjuk szoftvert fejleszt egy zárt irodában, hanem közvetlen kapcsolatban áll az ügyfelekkel, akiknek a szolgáltatást nyújtja, legyen az az orvostól egészen a pénztárosig akárki.
2010. aug. 24. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!