A jogászoknak miért mániájuk a doktori cím?
Figyelt kérdés
Előre mondom: tisztelet a kivételnek. Saját tapasztalatból írom, hogy pl facebookon akárhány jogász és orvos adatlapját nézem meg, a jogászok nagy részénél oda van biggyesztve az FB-s névbe is a Dr... Oké, hogy az a hivatalos neve, mióta ledoktorált, de orvosok facebookján nagyon ritkán látom, hogy ott is használnák. (Pl. akik engem kezeltek és rájuk kerestem vagy ismerőseim, akik orvosok/jogászok). Biztos van ellenpélda is, de akár ha találkozom egy jogásszal illetve orvossal és NEM úgy mint orvossal, ügyvéddel, csak mint civillel, a jogászokra jellemzőbb, hogy még a civil bemutatkozásnál is mondja a Dr-t. Legtöbbször, mikor olyan orvoshoz megyek, akinél még sose voltam, még a rendelőben se úgy mutatkozik be, hogy Dr X Y a nevem, hanem cím nélkül. És ez nekem tök szimpatikus, mert szerénységet mutat, hogy csak akkor használja a Dr-t, ha muszáj, amikor a teljes nevet kell használni mindenképp és nem nagyzol, henceg vele.2014. dec. 14. 15:34
11/44 A kérdező kommentje:
De mondok példát: van osztályvezető főorvos ismerősöm, aki civilben sosem használja a Dr-i címet, mert nem orvosként van jelen egy baráti összejövetelen, ahol esetleg új emberekkel is találkozik, hanem civil emberként. De hogy megcáfoljam magamat (jogászokról, amit mondtam) ott van Lilu... Elvégezte a jogot, mégse Dr. Kovalcsik Ildikó néven vezet műsort... Vagy sok politikus elvégezte a jogi esetleg orvosi egyetemet, mégse használja állandóan a Dr-t.
2014. dec. 14. 16:35
12/44 anonim válasza:
Engem sokkal jobban zavar az, ha van egy idióta, hülye, bunkó pasi, akinek van egy menő autója és azzal kérkedik, mint egy jogász, aki használja a doktori címet, amit hozzáteszem teljesen jogosan megérdemel, hisz tanult érte!
És tudod miért pont a jogászok zavarnak? Hány, és hány olyan ember van, aki ezzel vagy azzal henceg és még doktori címe sincs...
Értem én, hogy mire gondolsz, de attól még nem hiszem, hogy ez ekkora felháborodást kellene, hogy keltsen. Neki legalább van mire nagyképűnek lenni...:) Másnak meg nincs, és mégis nagyképű és hencegő.
13/44 anonim válasza:
Ez nem egy megvett titulus (jobb esetben...) úgyhogy tényleg nem értem miért gondolod kérkedésnek. Jogosan büszke a címére, nem értem miért zavar, ha valaki használja, szíve joga. Irigy vagy talán? Vagy nem is értem, hogy valaki hogy akadhat fenn egy ilyen kis semmiségen....
14/44 A kérdező kommentje:
Nem értitek még mindig... Olvassátok már el újra a kérdést! Azt kérdeztem, hogy a jogászok miért hencegnek vele többet (JOGOSAN, MERT MEGDOLGOZTAK ÉRTE, nem is mondta egy szóval sem, hogy nem dolgoztak meg érte), miközben sok orvos vagy gyógyszerész is legalább annyit tett érte, mégse henceg vele boldog boldogtalannak, hogy ő Dr XY. Persze van példa és ellenpélda, de nekem ez tűnt fel, hogy leginkább a jogászok dicsekszenek vele, ismétlem: JOGOSAN, MERT MEGDOLGOZTAK ÉRTE ŐK IS!
2014. dec. 14. 17:05
15/44 anonim válasza:
Az orvos és a jogász is csak címzetes doktor.
Ezzel hencegni olyan, mint 0 önerős hiteles autóra verni a melledet.
16/44 A kérdező kommentje:
Hogyhogy "címzetes"? Egyik sem díszdoktori cím.... dr. med. univ. és dr. jur. univ. titulus van a diplomában....
2014. dec. 14. 17:08
17/44 A kérdező kommentje:
De kicsi szivem, végezd már el az orvosi vagy jogi egyetemet és utána okoskodj, hogy a te doktorid csak "címzetes" és igazából semmit sem ér. Köszönöm.
2014. dec. 14. 17:09
18/44 anonim válasza:
Kedves Feribátyátok! Szeretnél te olyan címzetes doktor lenni, mint egy orvos. ;) 2. voltam.
19/44 A kérdező kommentje:
Hogyha a többesszámba engem is beleértettél, olvasd már el, mit írtam le többször is. Illetve a címzetes gyereknek, mit írtam. Köszönöm.
2014. dec. 14. 17:12
20/44 anonim válasza:
TE nem érted. A felvetésed alapból téves. Mi az, hogy "hencegnek" meg "kérkednek" a címmel? Ez csak egy cím amit megszerzett, nem kérkedésből használja. Istenem... attól, hogy van olyan doki ismerősöd aki nem használja, az még nem lesz hencegő, aki használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!