Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti hogy viselitek, ha nincs...

Ti hogy viselitek, ha nincs megfelelő mennyiségű pénzetek?

Figyelt kérdés
Egész konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy hogy viselitek el, hogy bizonyos dolgokat nem engedhettek meg magatoknak, drága ruhák, jó kocsi, hitel nélkül lakást venni stb. Hogyan törődtök bele abba, hogy esetleg igy fogjátok leélni az életet? Köszönöm.

2014. szept. 23. 02:51
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
83%

"Hogyan törődtök bele abba, hogy esetleg igy fogjátok leélni az életet? Köszönöm."

Nem törődök bele, hanem teszek, azért, hogy ne így kelljen leélnem az életem. Az az ember aki beletörődik, az pedig legalább ne legyen annyira hülye, hogy még szuggerálja is magát negatív dolgokkal. Ha beletörődsz fogadd el és ne folyton azon törd az eszed, hogy, de jó lenne egy BMW-t venni, mert ennek sok értelme nincs csak magaddal cseszel ki.

2014. szept. 23. 12:25
 12/40 anonim ***** válasza:
43%

Attól függ, mire nincs elég pénzem.

Ha az alapszükségleteimet nem fedezné a keresetem (megfelelően fűtött otthon rezsije, változatos és tápláló étel, közlekedés, szükséges ruházkodás), azt nehezen viselném, bár ilyen helyzetben - lekopogom - még sosem voltam.

Hogy mennyit költhetek szabadidős elfoglaltságokra, az eddigi életemben is nagyon változatos volt. Vannak időszakok, amikor évi 2-3 külföldi utazás is belefér, hetente rohangálhatok könyvesboltba, és nem probléma bármikor színházba, moziba menni, de olyan is van, amikor be kell érnem azzal, hogy biciklizem, nagyokat sétálok a kutyával, netről nézem a filmeket, és könyvtári könyveket olvasok. Az utóbbi sem okoz bennem lelki károsodást.

2014. szept. 23. 13:31
 13/40 anonim válasza:
80%
Miért nem lehet az egészséget meg venni? Már pedig ha van pénzed, akkor jobb a közérzeted,minőségi kaját vehetsz, nem kell az olcsó szemetet enned. Van pénzed normális orvosi ellátásra.
2014. szept. 23. 13:37
 14/40 anonim ***** válasza:
47%
ezzel meg nem vettel egeszseget. majd kerdezd meg a vegstadiumu rakban szenvedo gazdag embertol, hogy lehet-e egeszseget venni.
2014. szept. 23. 13:57
 15/40 anonim ***** válasza:
56%

Roszul,nagy nem em jó nézni a facebookon sz imrősök sielős,tengerperton,étteremben vigyorgós képeit,miközben az ember otthon ül a panelban az Anyjával,mert 90 ezres fizuból nem tellik önálló életre,a fentiekre meg pláne nem.(Nem kell a tanulni kellett volna lemez,van diplomám tudok nyelvet,most csinálok meló mellett egy okj-t tele a f...-om már a tanulással így 27 évesen).

Az egészséget is meg lehet venni,átvitt értelemben mert,ha rákos is vagy nem mindegy,hogy külön lapsotévés illatosított,otthonosan berendezett szobában töltöd a hátralévő idődet,ahol rögötn ugranak,ha valami bajod van,vagy egy húgyszagú korteremben,másik 10 haldoklóval,és ülhetsz a fekáliában órákig mert cseszik rád a nővér...A kajáról nem is beszélve nézd csak meg mibe kerülnek a cukorbetegeknek,vagy gluténérzékenyeknek való élelmiszrerek.És hogy menny idő alatt hízol a tesco gazdaságos kajáktól akkorára mint egy bálna...

A barátok is lekponak,ha az embernek nincs pénze velük ide-oda beülni,stb unalmas,és "ciki" leszel.

A szereleremről pedig,van az a mondás:Ha a szegénység kopogtat az ajtón a szerelem az ablakon menekül...

2014. szept. 23. 17:49
 16/40 anonim ***** válasza:
94%
Jajj, hagyjuk már ezt az álszent dumát, hogy pénzből nem lehet egészséget, barátságot, szerelmet venni. Az egészséghez a normális étkezés is hozzátartozik, az lenne az alapja, és bizony az sokba kerül. Nekem pont most kell majd elmennem orvoshoz, csak épp rajtam kívül még többszáz ember akar bejutni, egy napon adnak időpontot és 7-től fél8-ig hívogattam őket, mire mondták, hogy csak akkor van esélyem, ha személyesen odamegyek fél 7-re, mert az SZTK melletti piacig áll a sor. Megnéztem a magánrendelést, minimum 12000 forint csak az, hogy rám néz az orvos, hát kösz. Ha valakinek valami olyan baja van, ami nem várhat hónapokat, akkor bizony fizetnie kell nem is keveset. Barátságot nem lehet megvenni? Hát közvetlenül biztos nem, de ha napi 12 órát gürcölök, hogy legyen mit ennem, akkor nem sok időm és energiám marad barátokra, és a kapcsolatokat pedig ápolni kell. Szerelemmel is hasonló a helyzet, simán tönkretesz egy kapcsolatot, ha az ember hulla fáradtan hazaesik és állandó stresszben él, mert bármikor kirúghatják és akkor nincs mit enni, mert egy fizetés semmire nem elég. Én egyébként nem törődtem bele, hogy így fogom leélni az életemet, miért kéne beletörődni? Fiatal vagyok, rajtam áll, hogy hova jutok az életben, csak tenni is kell érte.
2014. szept. 23. 18:22
 17/40 anonim ***** válasza:

Amikor arról kérdezték a Dalai lámát, hogy mi az, ami leginkább meglepi az emberiséggel kapcsolatban, ezt válaszolta:

"Az ember. Mert feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen, aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét.

2014. szept. 23. 20:08
 18/40 anonim ***** válasza:
akinek enni sincs sok pénze és 3-4 műszakban 6/2 gürizik, az nem sokat agyal ilyeneken. gondolkozz el rajta, mennyi a megfelelő mennyiség.
2014. szept. 23. 20:25
 19/40 anonim ***** válasza:
44%

nincs ebben semmi alszentseg, pusztan tapasztalat.

Nyilvan amikor csoro az ember, akkor ugy tunik neki, minden gondjat megoldana a penz. De nem oldja meg, csak mas jellegu gondjai lesznek.

Mondom ezt ugy, hogy anyagilag eleg jol allok, sokan itt egy ev alatt nem keresnek annyit, amennyit en egy honapban, es nem szakadok bele.

2014. szept. 23. 22:11
 20/40 anonim ***** válasza:
44%

A pénzcentrikusság, kiszólgáltatottsághoz, elfolytott érzelmekhez, félelemhez, pszihoszomatikus betegségekhez vezet

Nem a pénz az Isten ! A barátok, igaz kapcsolatok, egy hűséges pár, szerelem az igazi dolgok sokkal jobbak ! Az az élet, nem a pénzhajkurászása.

2014. szept. 23. 22:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!