Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gondolkoztam azon hogy kimegye...

Gondolkoztam azon hogy kimegyek Angliába dolgozni? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Viszont nincsen barátom, akivel kimehetnék. Angolul is csak alapszinten tudok. Magamba meg nem mernék kimenni dolgozni egy idegen országba. Egyáltalán érdemes belevágni egy külföldi munkába?
2014. aug. 30. 20:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
27%
elég, ha van alap tudásod. szerintem mindenképp megéri kimenni, de tényleg aupairnek menj. "csak" a családhoz kell alkalmazkodnod, visznek majd nyaralni, beiratnak nyelviskolába, kicsit világot látsz, önbizalmat fog adni, hogy meg tudod állni a helyed egy másik országban is. nem aupairkedésböl fogsz házat venni, de megalapozhatod vele a jövödet..
2014. aug. 30. 21:07
 12/19 anonim válasza:
Ha szerencséd van, ilyen családhoz kerülsz, mint amilyet a 11-es válaszoló írt. Ha meg nem, akkor... Elveszik az irataidat, heti 2x tusolhatsz, nem eheted azt, amit a család többi tagja és nem is ülhetsz velük egy asztalhoz, nem iratnak nyelviskolába és nem visznek nyaralni sem.
2014. aug. 30. 21:19
 13/19 A kérdező kommentje:
Akkor mit tanácsolnátok? Felejtsem el ezt az ötletet?
2014. aug. 30. 21:24
 14/19 anonim válasza:
Felejtsd, mert kicsi vagy még ehhez. Egy külföldi állás komoly dolog, külföldön élni komoly dolog, aki komolyan gondolja és tudja milyen komoly is ez az nem a gyakorikerdeseken kérdezi ezt.
2014. aug. 30. 21:29
 15/19 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok. Viszont mint írtam nincsenek ott ismerőseim.
2014. aug. 30. 21:36
 16/19 anonim ***** válasza:
nekem sem volt, 6 országbsan éltem igy. ne hajtogasd, hogy nincs ismerösöd... a legtöbb külföldön élönek, dolgozonak sincs.
2014. aug. 30. 21:54
 17/19 anonim ***** válasza:

" Elveszik az irataidat, heti 2x tusolhatsz, nem eheted azt, amit a család többi tagja és nem is ülhetsz velük egy asztalhoz, nem iratnak nyelviskolába és nem visznek nyaralni sem."

én ilyenröl még nem hallottam, max. csak, ha valaki prostinak megy... ratokat nem kell odaadni, nem eheted, amit ök, semmi gond, nem fogsz éhen halni, neked is fog jutni ennivalo :D max. nem velük egy asztalnál eszel, én sem ültem Izraelben a zsidokkal egy asztalnál...nem iratnak be nyelvsuliba, meg lehet beszélni skypeos nyelvoktatást, söööt, eddig ahol voltam minden közeli kisvárosban volt a külföldieknek ingyenes nyelvoktatás. nyaralni meg tuti visznek, hisz nekik az a lényeg, hogy ök nyaraljanak a gyerekeket meg lekösse valaki. nem kell rémtörténetekkel jönni, mondom eddig 6 országban éltem, soha nem volt semmi probléma, ráadásul mindig neten találtam a családokat, nempedig ismerösök által..ha hülye volt egy család hát odébb álltam. ennyi.

de öszintén, valoban nem neked valo lenne ez, mert bizony talpraesettnek kell lenni..te valoszinüleg az a tipus vagy, aki 2-3 hét után hazamenekülnél..tudod, egy aupair, mindent csinál, autot vezet, mos, föz, takarit, gyereket nevel..

2014. aug. 30. 22:36
 18/19 anonim válasza:

Ezt találtam:

"Az fiatalok körében népszerű au pair munkák is tartogathatnak kellemetlen meglepetéseket. Bár ez nem számít konkrét munkának, mégis lehet egy-két hirdetés átverés. Például előfordulhat, hogy több gyerekre kell vigyázni, mint amennyit előre megbeszéltünk, vagy nagyobb háztartást kell vezetnünk, mint ami a hirdetésben állt. Sok esetben a szerződésben belefoglalják, hogy a vendégfogadó családnak kötelessége nyelviskolába járatni a munkát végző fiatalt, de ezt számos család egy szerűen nem tartja be.

A csalók jellemző módszere, hogy legtöbbször olyan régiókban terjesztik a csábító álláshirdetéseket, ahol magas a munkanélküliség, így sokan nem tudnak ellenállni a sok szépet ígérő hirdetéseknek. Sokan még kölcsönt is felvesznek, hogy útnak tudjanak indulni. Ezek az emberek hatalmasat bukhatnak a munkavállaláson, nagyon könnyen válhatnak áldozattá. Lehet, hogy sokak számára hihetetlen, de a legtöbb visszaélés a legkedveltebb célországokban történik, úgymint: Nagy Britannia, Írország, Spanyolország, Svédország, Finnország, Hollandia, de előfordult már Csehországban is. A legszomorúbb az, hogy sokszor nem a külföldi, hanem a magyar állásközvetítők verik át a külföldön dolgozni vágyókat."

(Forrás: kulfoldimunka.repeta.hu)

Azért a legtöbb au pair munka nem átverés és tényleg jó kezdés lehet.

2014. aug. 30. 23:01
 19/19 anonim válasza:

Szia!

Ha tényleg annyit tudsz az angliai munkavállalásról, mint amennyi itt a kommentjeidben látszik, akkor még véletlenül se menj ki.

Tanulj meg angolul, legyen egy piacképes szakmád, és NÉZZ UTÁNA a dolgoknak. Nem itt kell kérdezgetni, nem az ismeretlen emberek véleménye a mérvadó, hanem témába vágó könyveket és hiteles weboldalakat kell nézegetni.

Jövőre én is Angliába készülök, és máris rengeteg dolognak utánanéztem a hivatalos ügyintézéstől kezdve szállásokon keresztül a kinti munkaközvetítő központokig, ki van írva a szám, ahol NI interjúra időpontot kell kérni, bankok listája, akiknél kicsit talán egyszerűbb számlát nyitni, tanulok angolul, stb... És nekem sincsenek ismerőseim... A saját életemet nekem kell összehoznom, nem másokat kérni erre.

Szerintem ha te is Angliába készülsz és komolyan gondolod, kezdj el alaposan utánaolvasni a dolgoknak. Ha ennyire parázol, akkor pedig maradj itthon.

Bárhogy is döntesz, sok sikert!:)

2014. aug. 31. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!