Valaki árulja már el, hogy mégis mi értelme van tanulni?
23 éves koromig tanultam. Van egy BSc diplomám, meg egy középfokú nyelvvizsgám. Mindenhol 70-90 ezer forintot akarnak adni, túlórát nem fizetik, cafetéria nincs.
Ez komoly??? A 8 általános cigányok és a szakmunkás ismerőseim majdnem kétszer ennyit keresnek. Azok, akik középiskolában megbuktat. Én meg diplomával annyit sem tudok megkeresni összesen, amennyit ezek havonta félreraknak.
Ha ezt tudom előre, akkor érettségi után kitakarodtam volna külföldre és azóta több millió forintom lenne félrerakva és mindenem meglenne. Most meg úgy állok, hogy se pénz, se munka.
Két dolog:
1, Attól hogy van egy BSc-d még senki nem vagy! Órási különbség van a különböző diplomák értékében és ezt , a diplomát kibocsátó intézmény is jelentősen befolyásolja.
2, Lehet BME-s vagy Eltés diplomád is ha nincs mögötte valódi tudás , nincsenek kapcsolataid , nincs semmi szakmai gyakorlatod , rossz a megjelenésed , antiszociális vagy és nem tudod magad eladni.
2: ne cicázzál nekem, bazkikám.
Ne mondd már nekem, hogy aki nem villamosmérnöknek tanul, az ne is menjen egyetemre, mert szart se ér.
4: még jó, hogy te VALAKI vagy egy névtelen fórumon. Az ország egyik legjobb egyetemére jártam.
A megjelenésem jó, tudok beszélni, arról meg nehogy már én tehessek, hogy nincs egy jó kis ismerősöm, aki be tud valahova tuszkolni. Épp elég hozzá nem értő ember van nem neki való pozícióban ebben az országban, csak azért, mert neki vannak kapcsolatai.
Valahol el kell kezdeni, majd ha lesz egy kis tapasztaltod többet kérhetsz. De lehet, hogy rossz helyen keresgélsz, mert például vidéken megértem ha ennyit ajánlanak de nagyobb városba vagy a fővárosba már biztos többet kapnál.
Amúgy a pályakezdőknek tényleg kevesett fizetnek.
amúgy meg nem azért kell tanulni, hogy több 100e es fizetésed legyen, hanem mert érdekel az az adott szakma. Sokan itt csúsznak el, hogy olyat tanulnak amit rühellnek, aztán csodálkoznak, hogy nem tudnak teljesíteni,és nem veszik fel őket sehova.
Azt hiszed, hogy kint kolbászból van a kerítés. Akkor menj ki most. Mi tart vissza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!