Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Teljesen tehetetlen vagyok?

Teljesen tehetetlen vagyok?

Figyelt kérdés
7 hónapja dolgozok a jelenlegi munkahelyemen, amit csak muszájból vállaltam el, mert nem volt más. Közben azóta is folyamatosan kerestem munkát, most kaptam 1 szuper lehetőséget, azonnal kellene kezdenem. A jelenlegi munkahelyemen meg ragaszkodnak a 30 nap felmondási időhöz. (vagyunk amúgy rengetegen, nem olyan munkakörről van szó, ahol nélkülözhetetlen lennék) Az új hely azt mondta, ők 1 hónapot nem tudnak várni. Tehát akkor ennyi, kénytelen vagyok lemondani a lehetőségről? Akkor ezek szerint majd soha nem tudok elmenni jobb helyre?
2014. febr. 28. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Csak egy tipp, annál jobban nem tudnak kirúgni, minthogy elmész onnan, és nem jelensz meg többet a jelenlegi munkahelyeden.

Én annak idején így váltottam munkahelyet, azóta sem bántam meg.

2014. febr. 28. 23:05
 2/8 anonim ***** válasza:

Ja, csak épp az új belépéshez kellenes a kilépő papírok a régi helyedről...

Azt viszont nehezemre esik elhinni, hogy nem sikerült ezt valahogy lejátszani... Kivel próbáltad megbeszélni a dolgot? Nem lehet ,hogy rossz ajtókon kopogtatsz?

2014. márc. 1. 08:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Beszéld át jól az új és a régi helyen is ez a helyzetet. Lehet, hogy az új helyen hajlandóak fogadni így is, hogy nem tudtál szabályosan kilépni a régi helyről, csak rendkívüli módon. Arról meg kérdezz meg valamilyen mumkajogi tanácsadót, ügyvédet, hogy mi történhet, ha szabálytalanul mész el a régi helyről. Ha nincs nagy esély rá, hogy aránytalanul sok kártérítést követeljenek, akkor lehet, hogy megéri a dolog. Meg az ügyvéd gondolom abban is tanácsot adhat, hogy hogyan tárgyalj a régi helyen úgy, hogy mégis elengedjenek, ha meg mégse engednének el, akkor hogy lehet megakadályozni, hogy aránytalanul nagy követelésekkel, következményekkel álljanak elő. Talán a helyi önkormányzatnál/családsegítőnél az ingyenes lakossági ügyvéd tud segíteni abban, hogy hogyan induljál el, hogy keress minél olcsóbban munkajogi ügyekben ingyenes vagy olcsó tanácsadást.
2014. márc. 1. 08:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha nincs már nagyon idő, akkor azonnal is megkérdezhetsz ügyvédet, egy rövidebb konzultáció ügyvédeknél úgy párezer Ft, tízezer nem nagyon lehet több, szóval ha fontos az ügy és kevés idő van, és eléggé stabil az új munkalehetőség, akkor így is érdemes lehet utánanézni, hogy mégis összejöjjön a dolog.

Sajnos én teljesen tájékozatlan vagyok ezekben a dolgokban,

[link]

itt az van, hogy hát követelhetik a kiesett 30 napra eső fizetést, ami még nem olyan rémes, ha az új munkahely stabil és ott jó fizetést kapsz, akkor valahol mégiscsak ,,megéri'' a dolog még így is.

Ha ennél nagyobb baj nem lehet (nem megy tönkre semmi, nincs ennél nagyobb követelhető kára a régi helynek), akkor ez még beleférhet. Lehetőleg beszéld át mindkét helyen a dolgot, és ha bizonytalan valami kérj szakembertől tanácsot.

2014. márc. 1. 09:04
 5/8 anonim ***** válasza:

Mivel nem értek hozzá, nem tudom ezeket biztosan értelmezni, meg hát ezek óta is elteltek évek,

[link]

[link]

amit ezekből kiveszek, az az, hogy

1) attól még, hogy jogellenesen mondasz fel, még ki kell hogy adják az irataidat (még akkor is ki kell adniuk, ha tartozol a régi helynek)

2) csak akkor lehet igazán nagy baj a dologból, ha a régi munkáltatódat még azon felül is valami plusz külön kár éri, hogy a 30 napot esetleg meg kell nekik fizetned.

de én egyáltalán nem értek a joghoz, félre is érthetem az egészet, szóval ha akadályokba, falakba ütközöl, kérj szakszerű tanácsot.

2014. márc. 1. 09:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Ezért nem állja meg a helyét, hogy "munkából könnyű munkát találni". Nekem is úszott el jó munka a szar miatt, ismerem a szituációt.

Meg kellene próbálnod az új helyen lebeszélni, hogy fél állásba alkalmazzanak. Ha értelmes hely, akkor megfogják tudni csinálni.

A régi helyen lebeszélgetéssel nem mész semmire, őket cserben hagyod, innentől nem számíthatsz jóra.

Az, hogy egyszerűen nem mész be, az nem megoldás. Nem csak nem záródik le a munkaviszonyod, így illegálisan foglalkoztatnának az új helyen, hanem a rég helyről fel is jelenthetnek, beperelhetnek, és akár milliókat akaszthatnak a nyakadba, mondván, hogy ekkora kárt csináltál.

2014. márc. 2. 02:29
 7/8 A kérdező kommentje:

Fél állás? Ezt hogy érted?

Mert én 12 órában dolgozok, tehát havi 15 napom szabad, sokszor hétköznap, tehát ha arra gondolsz amire én, akkor még elég jól kivitelezhető is lenne.

2014. márc. 3. 17:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Részmunkaidőre gondoltam, csak nem jutott eszembe. Tehát, ha napi 8 óra lenne az új helyen a meló, vegyenek fel első hónapra 4 órába.

A régi helyen is lehetne elvileg csökkentetni 8 órásra, de azt hiszem az már szerződés módosítás, és újra él a 30 nap az eredeti 30 napon felül.

2014. márc. 3. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!