Fektetnétek bitcoinba milliós szinten?
Épp ez az, hogy most erősnek látszik a trend, de azt szokták mondani, hogy ha már a Mari néni is veszi, akkor kell vagy kimaradni belőle, vagy a (jóval) korábban nyitott longokat szépen bezárogatni.
Szóval a kérdésedre a válasz: nem.
Ugyan nem kérdezted, de elmondom, én mit csinálnék, ha lenne megtakarításom: a nagy részét viszonylag kis hozamú, de biztos instrumentumokba fektetném, pl. állampapírba. Egy kisebb részével pedig - miután demószámlán kiismertem, hogyan működik - tőkeáttételes devizakereskedésbe fognék, de nem lenne BTC a kedvenc devizapárjaim egyikében sem, vagy legfeljebb nagyon kis lot-okkal. Tenném ezt azért, mert annak nagyon kicsi az esélye, hogy egy ország komplett bedől, főleg egy nagyobb, vagy egy államszövetség. Tehát pl. egy EUR/USD páron szinte bármilyen piaci helyzetben lehet pénzt keresni. Ezek szinte mind hullámoznak valamilyen intervallumban, legfeljebb meglehetősen lassan. Ahhoz kell tőke, hogy az ember ki tudja ülni. :) De hát akkora pozíciót nyit az okos befektető, amekkorát elbír a farka. :)
Kérdező:
El tudnád viselni rövid távon, ha mondjuk beletennél 5 millió forintnyi dollárt és a mostani mondjuk 1200 dolláros ára leesne 400-ra? Vagy 100-ra?
Ha 5 millióból maradna 1,6 millió, vagy 400 ezer?
Persze nem feltétlenül örökre, csak időlegesen. De akkor is. Sosem tudhatod előre. Tőzsdéztél már valaha? Volt befektetési alapod, vagy devizaspekuláltál már?
A bitcoin esett már valami 200 dollár környékéről valami 50 dollár környékére.
Játssz vele, csak ne égesd meg magad rövid távon. Attól féltelek leginkább, hogy esik 50%-ot, te meg megijedsz és eladod a maradékot az 50% veszteséggel. Ahelyett hogy tartanád és nem nyúlnál hozzá.
Azért sokan elfelejtik, hogy itt 2 dolog miatt ugrott meg az ára. Kínaiak egy nagyobb adagot vásároltak, és a SILKROAD-ot bezárták, aztán újranyitották.
Ma lehet, hogy ennyi, holnap lehet több vagy kevesebb. Ez a dolog mesterséges. Vagy kipukkan, vagy nem. Ami nagyot ugrik, az nagyot is esik.
Ha az emberek tömegesen elkezdik eladni, akkor esni fog az ára. Volt a bitcoinnak 30 dollár alatt is az ára. És a 200 dolláros csúcs után elég sokáig ott volt, 2 évig azt hiszem.
Mint, ahogy írtam, emberek veszik, használják, ha nem fogják, kidurran a lufi.
Egy-egy hír miatt persze veszíthet az erejéből, de nem töri le.
Viszont itt lesznek komoly bukások. Szerintem valahol december végére várható komoly esés.
pár éve megérte volna, most már annyira nem. MAx ha tleg 10-20milliókat fektetsz bele, akkor érzed meg ha emelkedik 50-100 usd-vel.
az járt jól aki $10 -ért vette pár éve és még mindig megvan neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!