Mibe fektetnétek a pénzt, ha megnyernétek a lottófőnyereményt (300,500 vagy 2888 milliót)?
Mivel ezt a kérdést a Befektetések rovatba szántam, így a hitelvisszafizetés-lakás-kocsi-utazás opciókat hagyjátok ki, kivéve ha ingatlanfejlesztő/autókereskedő/stb céget akartok alapítani.
Tehát a nagyobb volumenű dolgokra vagyok kíváncsi (kórházat alapítanék, megvenném a Vasast, 1%-os részesedést vennék az OTP-ben/Molban/stb)
Én most a 2888 millióról beszélek, a többi összeg kicsivel más lenne.
Saját vállalkozásba nem kezdenék, mert azzal csak sok a gond, ellenben a munkahelyemen sem mondanék fel, mert szeretem csinálni.
Mindenképpen diverzifikálnám, azaz nem fektetném egyetlen dologba. Először is két részre osztanám, 50% maradna itthon, 50% külföldön, utóbbinak 50-50%-át két külön országban, de mindkettőt az euró zónában és euróban.
A hazai portfólióm 5%-át, tehát 72 millió Ft-ot rövid lejáratú állampapírokba, bankbetétekbe, pénzpiaci alapba és megtakarítási számlára tenném, és 5-6 évig, amíg az első TBSZ-ek lejárnak, ezt élném fel fokozatosan, vagyis a fizetésemen felül ebből élnék. A többi hazai pénzem negyedéből hosszú és közepes lejáratú fix kamatú és prémium állampapírt vennék (államkincstári TBSZ-ben), a második negyedéből olyan AHA alapokat (értékpapír TBSZ-re), amelyeket jónak tartok (OTP-s és Concorde-os alapokról van szó + Plotinus), a harmadik negyedéből részvényeket, ETF-eket, a negyedik negyedéből pedig lakásokat vásárolnék jó helyeken, amiket aztán kiadnék.
A külföldi portfólióm harmadából külföldi állampapírokat vásárolnék, vegyesen kisebb és nagyobb kockázatúakat, második harmadából részvényeket, ETF-eket, harmadik harmadik harmadában pedig sokféle befektetés lenne, pl. arany, energiahordozókra kötött kontraktusok, ingatlan alapok, vállalati kötvények, meg bármi amit épp jó befektetésnek találok.
Vennék egy kamiont, vennék bele egy fekete pontiac-ot, felvennék egy sofőrt bele, mondjuk legyen Éjszaka Mihály a neve, és egész nap autópályán mennénk, és küzdenénk az igazságért.
Devon
100%-ban külföldre vinném mert itt élek...
Több kisebb vállalkozásba fektetném és lakásokba a világ több pontján, amit kiadhatok a szezonban a turistáknak. Nem a haszon lenne a lényeg, hogy még több pénzt csináljak, hanem hogy fenntartható legyen.
Jótékonykodnék is, de nem szervezeteknek, hanem közvetlenül. Arra érdemes családokban az okos gyerekek taníttatását fizetném, továbbá pár helyen alapítanék mozgássérülteknek játszóteret (speciális hintával pl.)
az a baj az emberek olyan dolgokkal akarnak foglalkozni, amihez nem értenek.
épp erre spekulál az állam a reklámokkal, hadd forgassa vissza az államba a nyomorult a nyereményét, nem marad majd semmije mert annyira okos akart lenni.
mire nem elég 3 milliárd forint???
építek egy versenypályát, mert az a hobbim, értek hozzá, meg nyitok egy hatalmas autószalont, BMW, Rolce Royce márkákkal, mert ez a kedvencem, ehhez értek, mindig is ezt akartam.
Nem fogok holmi államkötvénybe meg papírokba tenni, abba mi az élvezet? ja az hogy majd jól elbukod az összes pénzed.
én legalább élvezem amit csinálok még ha bukok is rajta évente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!