A főnökömnek van igaza, vagy nekem?
Van egy olyan érzésem hogy a főnöködnek nincs szüksége egy főállású rendszergazdára mert nincs annyi feladat és csak szívességből vagy rokoni kapcsolat miatt vett fel.
Kérdésre válaszolva teljesen igaza lesz a főnöködnek amikor olyan munkaerő után néz aki hajlandó dolgozni.
természetesen neked van igazad amennyiben könnyen találsz másik munkát. Mondjuk én nem tudom milyen rendszergazda vagy akinek minimálbérért kell dolgoznia.
Gondolom 2-3 winfosos gépet "kezelsz" amit használnak a kollégák. de javíts ki ha tévednék!
hát akkor komolyan bajok vannak. minimálbérért melózni programozóként két dolgot jelenthet:
1. vagy annyira béna szaki vagy, hogy nem érsz többet
2. iszonyúan alul értékeled magad.
Haver is tegnap mondta pont, hogy az egyetemi lapon olvasta, hogy bruttó 700Ft-os órabérre keresnek programozót valahova. Nagyon kiakadt rajta, hogy szánalmas ha valaki elvállalja ennyiért. És igaza is van.
Én programozü vagyok, nyomom webes nyelvekkel, nyomatom a .NET-et C#-al és még egy halom nyelvvel. Több linuxos VPS-t és rendes szervert is kezelek, bár nem vagyok rendszergazda, de megoldok minden gondot ami felvetül.
Ennek ellenére az egyik munkahelyem (jah több is van) egy bolt, ahova ha jön áru, akkor én is szó nélkül segítek pakolni, nem sír a szám, hogy nem az én munkaköröm. A kollégáimnak sincs ezzel bajuk.
Igaz, nem is minimálbért keresek, de ha annyit kapnák, tuti keresnék más helyet ahol minimum 3-4x többet fizetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!