Barátomnak szerintetek igaza van? (külföldi munka)
Korábban mindenki devizahitelt (vagy forinthitelt) vett fel lakásra, autóra, fogyasztásra, most meg mindenki külföldre akar menni. Most ez a divat.
Meg van őrülve mindenki, én meg csak nézek ki a fejemből, hogy mi a fax van...
Nagyon el van tájolva! Angliában, minimálbérből, ami a ledolgozott óráktól függően 800-950 font nettó körüli, nem nagyon fog fickándozni! Megél a pénzből, de félretenni nem fog tudni, vagy csak nagy lemondások árán. Pláne Londonban, de még vidéken sem nagyon nagy összeg ez a minimálbér. És nem mellesleg, egy kis lyukban lakik majd, jobb esetben más kelet-európaiakkal, rosszabb esetben indiaival, pakival, arabbal, és majd 8-12 emberre jut 1, max 2 Wc/fürdő.
Minimálbérből önálló lakást kizárt hogy bérelni tudjon! Vidéken még esetleg, de Londonban biztosan nem, hiszen egy kis garzon is belekerül 700 fontba, és ez a legalja! Minimálbérből Angliában sem fog méregdrága műszaki cikkeket vásárolni, az fix. Londonba akkor érdemes jönni, ha legalább 1500 font nettó fizetés elérhető közelségben van!(Értem ezalatt, hogy max fél éven belül el tud helyezkedni egy ilyen keresetű helyen) Vidéken meg olyan 1100-1200 nettó.
Árfeltöltőként kint lehet, hogy jobban keres mint otthon, de hogy élvezeti cikkekre meg ezekre az igényekre nem fog neki jutni, az tuti. Ez így hülyeség, amit kitalált.
Viszont ha ez a karriercélja, akkor miért tanul egyáltalán? Árufeltöltői pozícióhoz nem kell egyetemi diploma.
Szerintem megéri. Nem baj, ha kipróbálja magát, kaland, gondolom ő sem akar örökre árufeltöltő lenni.
Ha nem túl piacképes szakon tanul, akkor később létkérdés lehet a jó angol nyelvtudás.
És ha céltudatos, akkor angliai vidéken barátaival lakva azért tud félretenni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!