Furcsa állásinterjú kérdések?
Voltatok olyan interjún, ahol olyan kérdéseket tettek fel, ami nem tartozik az interjúhoz?
Pl. szüleid mit dolgoznak? Ez miért fontos? Most nem mindegy, hogy buszsofőr vagy igazgató??
Az oké, hogy felmérik vele a hátterem, de...
1: már nem otthon lakom magamra vagyok utalva
2: igazából ehhez semmi közük (már bánom, hogy válaszoltam rá,vissza kellett volna kérdeznem, hogy ez hogy jön az interjúhoz)
3: ennek semmi köze ahhoz, hogy hogyna fogom ellátni azt a munkát
Ja és még kézzel írt önéletrajzot is kértek... Szerintetek elküldik grafológushoz?
Mindezt egy sima recepciós munkakörre kérték.
Köszi a választ! :) Viszont azt ő is láthatta, hogy értelmes, tiszta, ápolt vagyok.
Csak tényleg annyira fura volt ez az interjú. A nő úgy kérdezgetett, mintha pszichológus lett volna.
Meg olyanok voltak, hogy soroljam fel a pozitív és negatív tulajdonságaimat, hol szeretnék 1 év múlva és 5 év múlva tartani, dohányzom-e, akkor a szüleimről, van-e testvérem stb.
Akkor az enyém a tiédhez képest még tűrhető volt. :)
Végül megkaptad az állást?
Ahol kézzel írt önéletrajzot kérnek, én már be sem adom a jelentkezésemet. Nem hiszem, hogy megnézetik grafológussal, csak simán önképzett pszichológusnak képzeli magát az illető főnökjelölt.
Ez is csak azt jelzi, hogy mennyire intoleránsak a munkakeresővel kapcsolatban. Most gondolj bele, hogy egy 2 oldalas önéletrajzot megírni kb. 1,5 óra, aztán nem mindegy, hogy milyen levélpapír, milyen boríték, bélyeg stb. Ez kb. 500 Ft lenne/ jelentkezés. Tekintve, hogy átlag 100 jelentkezést adsz be, mire felvesznek valahova, az 50000 ft lenne, ha mindenki így kérné, plusz ugye az interjúkra mászkálás költségei, amit senki nem térít meg neked. A munkaadónak is kéne egy picike empátiás készségének lennie a munkakereső felé. Ha ez nincs meg, ne várj az interjún sem semmi jót.
Én egyszer adtam be ilyet, az interjú is olyan volt.
Bár nem kérdezett ilyeneket, de az volt az első kérdés:
-Maga még nem csinált ilyen munkát?
Köszönjük szépen.
Ha már szenvedtem vele, hogy kézzel lekörmöljem az önéletrajzomat, vehette volna a fáradságot, hogy el is olvassa.
A helyedben én pl. konkrétan megmondtam volna, hogy nem tartozik a témához. Igen, ha nem válaszolsz, nem vesznek fel. De ha válaszolsz, és nem tetszik nekik pl. hogy anyámnak csak 8 általánosa volt, akkor megint nem vesznek fel. Legalább a méltóságom megmarad.
Utolsó teljes mértékben egyetértek veled.
Őszintén szólva nem is egy hűűű de jól fizető állás lenne, mert amúgy ennyit kb akárhol megkapnék és ezért nem értem, hogy mire föl kellett a kézzel írt önéletrajz. Mert ha még személyi asszisztensnek vagy titkárságvezetőnek jelentkeztem volna, akkor megértem, hogy kell ilyen,hogy lássák tudok-e helyesen írni, de ez itt egy kész vicc. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!