Ha állásinterjú a végén azt mondják, hogy most én kérdezzek tőlük valamit, mit érdemes ilyenkor kérdezni?
Bármit ami a munkával kapcsolatos, és azt tudják leszűrni belőle, hogy valóban érdekel téged a dolog...
Pl. milyen rendszerrel dolgoznak, hányan dolgoznátok együtt, milyen feladatok hárulnának rád, stb.
Igen, ilyenkor fontos, hogy kérdezz, mert abból látják, hogy érdekel a munka, és értesz is hozzá.
Kezdőként elég nagy bajban voltam ezzel én is, most már, hogy van tapasztalatom, nem gond a kérdezés, és látom, hogy szoktak neki örülni.
Nekem kicsit speciális helyzetem volt, mert idő szűkében a HR-es folyamatot kihagyták, közvetlen főnökömmel volt interjú mindent vagy semmit alapon, a HR csak később, a technikai résznél kapcsolódott be.
Amikre rákérdeztem, amikor felajánlotta, hogy kérdezhetek:
- előrejutási lehetőségek
- saját magát milyen típusú vezetőnek tartja (ergo mire számítsak, ha mellette dolgozom, elvárások, elvek, milyen személyiségtípus, stb)
- ő mit vár el (ez kicsit inverzen az előbbi kérdés) a beosztottjaitól
Egyébként szerencsém is volt, mert nagyon korrekt, tapasztalt emberről van szó, sok mindent magától elmondott és több évnyi távlatból is pontosan úgy viselkedik, mint amik akkor elhangzottak.
Később a HR felhívott, hogy fizetési igényt jelöljek meg (ekkor már felvettek). Itt mondtam, hogy kérnék egy kis gondolkodási időt, később visszahívom őket - de megkérdeztem, hogy milyen egyéb juttatások vannak, ezek ismeretében telefonáltam vissza a bérigénnyel. Nem kaptam meg a kért összeget, de mondták, hogy ők X Ft-os bérrel tudnak alkalmazni, én pedig elfogadtam.
Az allasinterju sokszor egy olyan szinjatek, ami mar kinos is. A HResek tobbnyire a mogottes, aprobb dolgokat nezik. Kerdeznek, es ha tudjak is hogy hazudsz, akkor is megfognak benned egy olyan dolgot, ami donto sulyu is lehet. Peldaul, hogy ugyesen hazudsz, meggyozoen adod elo a mondokat.
Mindig kerdezni kell: milyen egy atlagos nap, a csapat hogy fog felepulni..
Igazabol az elottem kommentelok egesz ugyesen osszeszedtek a lenyeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!