Az állásinterjú melyik szakaszában érdemes elmondani, hogy anya vagyok?
Feltételezem általában azzal kezdik, hogy meséljek magamról, már itt az elején elmondjam, vagy csak később ha már belemelegedtünk a beszélgetésbe?
(Az önéletrajzba és motivációs levélbe nem írtam meg.)
Szerintem azt úgyis megérzed, hogy milyen a légkör, és hogy egyáltalán érdemes-e megemlíteni.
Én volt, ahol nem említettem, mert nem került szóba, hanem pl. arról kérdeztek, hogy a korábbi munkahelyeimen milyen feladatokat végeztem, miért jelentkeztem, miben látom a csapatmunka előnyeit, stb.
Alapvetően azt gondolom, hogy állásinterjún nem kell erre feltétlenül kitérni. Ha azzal kezdik, hogy mesélj magadról, akkor inkább a szakmai életedre koncentrálj, elméletileg arra kíváncsiak, nem a magánéletre. Ilyenkor érdemes lehet olyan tulajdonságaidat kiemelni, amelyek az adott álláshoz jól jönnek. (Arra vigyázz, hogy példát is tudj mondani, amikor ezek a tulajdonságok mondjuk egy korábbi feladat során "hasznosultak".)
Szerintem, ha egy állásinterjún elkezdesz a gyerekekről beszélni, akkor kockáztatod azt, hogy nem vesznek fel. Nyilván vannak olyan szituk, amikor kikerülhetetlen a téma...pl. ha általános esetben 9-18 között van a munkaidő, de mondjuk neked 17-kor legkésőbb indulnod kell mondjuk a bölcsibe, ezért szeretnél 8-kor kezdeni. Ilyenkor nyilván fel kell hozni a témát, de én ezt sem az első interjún mondanám, hanem amikor már az ajánlati szakasz van, bértárgyalás, illetve egyebek. Persze elképzelhető, hogy ekkor is visszatáncol a munkáltató, de azért nagy az esély, hogy addigra szakmailag már meggyőzted őket. Ha az elején hozod fel a témát, akkor lehet, hogy a szakmai képességeidre nem is nagyon lesznek kíváncsiak.
Mivel a mostani szabályok nem nagyon kedveznek a kismamának.
Előbb el kell mondanod mint észrevennék. Mert ha észreveszik, kirúghatnak. Ha elmondod akkor elvileg onnantól védett vagy. Gyakorlatilag a mostani szabályozás miatt mondvacsinált indokkal még terhesen is kirúghatnak.
Érdekes amit írtok, mert én például úgy érzem, hogy ahhoz, hogy most milyen vagyok, az is sokat hozzá tett, hogy anya lettem. Sokat tanultam a türelemről, időbeosztásról stb.
Én amúgy elég őszinte ember vagyok, nem szeretném ha esetleg úgy jönne ki, hogy igyekszem titkolni, majd mikor már kezdik sejteni, akkor kibököm. Azzal amúgy egyetértek, hogy nem ezzel kell kezdeni, mert nyilván elsősorban nem ez érdekli őket.
Nem értem miért nullázta le valamelyik önérzetes hüle a # 4/9 tegnap 10:20 hozzászólást, amikor jogszabály szerint lett megírva.
Ez nem lelki, és erkölcsi kérdés! Ha nem vagytok tisztában a mostani munkaszabályokkal, akkor szívhattok elég rendesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!