Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjú végén miért nem...

Állásinterjú végén miért nem mondják meg azonnal, hogy sajnos nem te vagy akire gondoltunk, mit kell hitegetni, hogy majd visszajelzünk akár igen akár nem, mikor úgyis tudja a HR-es vagy cégvezető vagy akárki aki interjúvol, hogy visszaszól?

Figyelt kérdés
Annyi emberség lehetne ezekben az emberekben, hogy mondanak egy időpontot legalább, ha 3 napon belül nem jelentkezünk akkor nem aktuális, sokkal rosszabb reménykedni, mint megkapni a nemleges választ, ezt a kedves interjúvolók nem tudják, nekik mindig volt munkájuk? Ráadásul már 2 helyen voltam, ahol belemondták a szemembe, hogy ők nem olyanok, mindenkinek visszajeleznek, aztán nem történt visszajelzés. Tudom, hogy sok a jelentkező, válogathatnak bőven, de ez tényleg csupán emberségesség lenne.
2013. nov. 13. 13:11
 1/9 A kérdező kommentje:
A lényeg: hogy nem szól vissza, bocsánat, lemaradt a kérdés végén a nem!
2013. nov. 13. 13:18
 2/9 anonim ***** válasza:
24%
Borítsd rájuk az asztalt!Akkor nem lesz kérdéses a végeredmény. Jól megtépném az interjúztató fehérmájú kis ribit, aztán rádönteném az asztalra. Addig reszelném,míg igent nem mondana az állásra!
2013. nov. 13. 13:22
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát igen, sajnos ez nem így működik, de én már álltam fel 5 perc után interjún, mikor a szerencsétlen interjúztatónak, aki a cégvezető volt, fogalma sem volt róla miért is mentem.
2013. nov. 13. 13:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

- Nem mondhatják meg, mert még utánad is fognak másokat interjúztatni.

- Nem mondják meg, mert félnek nyíltan, egyenesen felvállalni a véleményüket.

Sok HR-es "kislánnyal" tényleg komoly problémák vannak. A párom munkahelyén már többször kiderült, hogy ezek a kis madamok csapnivaló munkát végeznek, és olyanokat vesznek fel zsinórban, akiket aztán ki kellett rúgni, illetve maguktól leléptek.

A kérdésem ezek után már csak az, hogy őket ugyan ki vette fel, és miért nem ők a következő alanyai az elbocsátásoknak.

2013. nov. 13. 13:35
 5/9 anonim ***** válasza:
90%
Nekem próbanap után nem mondták a szemembe, hogy nem kellesz, hanem közölték, még vannak mások is beütemezve a hétre, akik próbálkozhatnak, majd utána hívnak, ha aktuális, erre gyorsan, már másnap kaptam egy e-mail-t, hogy nem rám esett a választás, még csak meg sem indokolták, pedig a munkát rendesen megcsináltam, azért bosszantott a dolog, hogy mást meg, aki bénázott visszahívták.
2013. nov. 13. 13:39
 6/9 anonim ***** válasza:
90%
Engem se hívnak vissza sorozatba, ezen bosszankodok már napok óta. Egyik nap már én hívtam fel az egyiket, aki szinte rám vágta a telefont, azzal: "hogy már betelt a hely, ne telefonálgassanak".
2013. nov. 13. 13:47
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
Hozzáteszem még: jó, hogy én vagyok a hibás azért, hogy még másik 20 embert is átcseszett és azok is felmerték hívni, hogy érdeklődjenek.
2013. nov. 13. 13:49
 8/9 anonim ***** válasza:
73%

Nem HR-en dolgozom de szomszédban van az irodájuk és látom mi megy ott, okkal félnek felvállalni a véleményüket. Volt egy kezdő lelkes kiscsaj aki nagyon lelkiismeretesen végezte a munkáját és 2 napig ott helyben elmondta a jelölteknek hogyha nem voltak alkalmasak a munkára. Ez alatt a két nap alatt volt minden az interjúztatottak részéről: volt aki sírt, volt aki térdelve könyörgött, volt aki egyszerűen átölelte a tartóoszlopot és közölte addig nem megy el míg munkát nem adnak neki, volt aki fenyegetőzött hogy felgyújtja az épületet, mások egyszerűen csak a családját akarták lemészárolni, végül odáig fajult a helyzet hogy egyik idióta tollal rá is támadt a hr-esre, egy kollégámmal és egy biztonsági őrrel összesen hárman kellettünk hogy utcára ki tudjuk dobni a kedves álláskeresőt(de még így is nekünk lettek összevarrásra váró sebeink)

Ezek után már egyik hr-es se mondta meg ott helyben ha valaki nem volt alkalmas, de pár hét múlva küldtek róla levelet. Amikor küldték az értesítéseket volt aki visszajött és mint a kedves #2 válaszoló megpróbált "véleményt nyilvánítani".

2013. nov. 13. 15:04
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
8# részben megértem ezt a fajta viselkedést részben pedig szánalmasnak tartom, hogy idáig fajult a helyzet Magyarországon, hogy ennyire nem lehet elhelyezkedni.. Nyilván okkal sírtak, meg kaparták a falat ha ott van 2 gyerek akiknek enni kell adni.. Sajnálatos
2013. nov. 13. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!