Munkahelyemen targoncával sajnos kárt okoztam, fizetnem kell?
Elősször is köszönöm a válaszod!
Ma este okoztam a kárt,de látta is,megnézte,majd ott hagyta.Ha holnap azt mondom,hogy nem megyek be dolgozni hétfőtől(Akkor kellene újra mennem),akkor utólag rám verheti a dolgot?
Nem tudom pontosan mennyi, de bizonyos összegű fizetés alatt nem vagy anyagilag felelős semmiért.
Tán valami 175.000ft bruttó rémlik.
Ezek szerint nem mondta, hogy rád akarja-e verni vagy nem? Mégis mennyi penz egy raklap cement? kibírnád?
Azt gondolnám, hogy egy jó cégnél, kötnek egy pár biztosítást, ami pár dologra vonatkozik. Pl. tũzkárra biztosan. Lehet, ö is csak elment megnézni, le tudja e rendezni. Másrészt próbaidö alatt ez elég ciki, kivancsi vagyok, igényt tartanak-e rád hétfön. Annyi jo van a dologban, meglátod, mennyire szemétkedös vagy jófej a fönököd.
Sztem meg kellene beszélned, hogy akkor most mi van. De nem tul szep dolog csak ugy otthagyni a céget tartozással. Tartok töle, h ha akarja utolér, megvan a címed, stb. Persze mondjuk 100e Ft miatt nem érdemes perelni, nem tudom, legálisan mit tehet.
Ha kiderült, írd ide, ha gondolod.
Munkaszerződésedet vedd elő és keress rá, hogy ilyenkor mi a helyzet.
Ha nem tér ki rá a munkaszerződés akkor amennyiben ELISMERED a károkozást, hogy figyelmetlen voltál például akkor rádterhelHETŐ. Tehát nem automatikus, a vezetőd döntése. De a fizetésedből nem vonható le a te beleegyező nyilatkozatod nélkül!
Mondjuk mivel próbaidős vagy sanszos, hogy ha nem egyezel bele akkor azonnal repülsz. Azt te tudod, hogy a meló vagy a 4 zsák cement (beszerzési) ára ér többet neked.
Targoncavezetőnek készülök, épp vizsgázni fogok.
A vezető teljeskörű vagyoni felelősséggel tartozik a szállított áru épségéről.
Ugyan kérlek.
Targoncáztam épp és siettem, rosszul toltam a raklap alá a villát, emeltem és lecsusszant.
Egy raklap cementnek annyi, 60 zsák. Első hetemen :D
Főnök: -Hát most mit csináljak veled?
Én: -Ne haragudjon, elcsesztem, beismerem.
Főnök: -Ugye ismered a következményeit, hogy vállalod a felelősséget az áruért ugye?
Én: -Igen.
Főnök: -Najó...jövő hétre hozz 50 ezret és le van intézve az ügy, de ne szorgalmazzam az ilyet.
Ha 60 zsákra nézzük, akkor 50 ezer forint nem akkora para.
Te meg itt 4 zsákért sikongatsz...na nem már :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!