Most komolyan, aki nettó 180e alatt keres az nem szégyelli magát? Hogy lehet ennyi pénzre családot, házasságot alapozni?
"Egyébként ha mondjuk te lennél munkáltató, te 180 ezret fizetnél a "legutolsó" takarítódnak is? Vagy ugye te se lennél olyan bőkezű és ezért is nyilván a munkavállaló lenne a hibás, amiért nem követeli ki a magasabb bért."
Speciel pont tervezek majd vállalkozni. Aránylag kicsi irodában gondolkozom, heti egy takarításért nem vesz fel az ember takarítót. Ha van rá pénz akkor megbízok egy takarító céget, ha nem akkor nem szégyellek magam takarítani az alkalmazottak helyett. Vegyük úgy hogy ez egy "másodállás" takarítóként. És nem fizetnék ki 180 ezret egy takarítónak, mert egy vállalkozás nem nagyon teheti meg hogy felelőtlenül költ, főleg ha már befektetők is be vannak vonva. De havi nettó 100-ret simán kifizetnék.
"Te se tudod mit lehetne kezdeni azzal, ha egy munkáltató nem ad több pénzt, de ugyanakkor elvárnád, hogy mindenki verje az asztalt, hogy neki jár a több mint nettó 180 ezer? Ha te is tudod, hogy nem fognak ennyit fizetni, akkor mégis hogy keressen valaki sok pénzt?"
Nem kell sok pénzt keresni, csak eleget. Nem kell rendszeresen nyaralni járni, luxuskocsik, stb, félre ne értsetek. Nekem még kocsim sincs pl. Viszont van szabad mozgásterem. Nem fenyíthet be a főnök, mert nincs az Ő kezében az életem.
Más vállalkozók viszont azért nem fizetnek 100ezret takarításért mert ha van 60-ért jelentkező, ugyan, miért adnának nekik többet, amikor azt maguknak is megtarthatnák, vagy egyszerűen nem tudják kigazdálkodni a jobban megfizetett takarítót, vagy nem is alkalmaznak, takarít mindenki maga után.
Nálunk is van takarító, 1 néni 1 egész szintre, egész nap rohan, az én irodámra jut kb 5 perce vagy annyi se, felnyalja a földet, üríti a kukát. Valamit muszáj magamnak csinálni ha nem akarok a koszban melózni. És nem szégyellek takarítani, csak nem ez lenne a dolgom, nem emiatt kéne túlóráznom, még a saját munkám sincs rendesen megfizetve.
De nincs pénz új embereket felvenni.
vagyis ne menjen senki tanárnak, óvónőnek, rendőrnek, tűzoltónak?
mert ott ugye az állam aki adja a fizetést... és aki kevés fizetéses munkát vállal, az felelőtlen, mert elvárja, hogy mástól függjön az ő jóléte...
tehát akkor az emberek keressenek mindenképpen jobb munkát?
vannak állások, amik sosem lesznek jól keresők... például a tanár... a tanár az a szakma, ahova az ember nem azért megy, mert jól keres, nem azért megy mert szereti a hétvégéken is dolgozni, hanem azért, mert ezt szeretné csinálni, és szeretne más embereket okosabbá tenni.. ez teszi boldoggá!
hogy tudna magának jobban kereső munkát találni, ha ő tanár akar lenni?
és ha a tanárok keresnek jobb munkát, ki fog tanítani?
Most emiatt nem keresem meg újra a statisztikát erről, de kérdező:
2013 januári adat: A dolgozók 65%-a keresett 150 ezernél kevesebbet.
A dolgozók 35%-ának tanácsolnád a családalapítást.
Természetesen még itt sem mindenkinek,mert te 180-at is kevésnek tekintesz, ehhez.
Ez sem gazdaságilag sem, erkölcsileg, sem semmilyen téren nem lenne jó hosszútávon, de rövidtávon sem .
Ha tippelnem kellene egy fiatal srác vagy, akinek a szülei nem tudnak mindent megadni, és őket hibáztatod,hogy akkor miért vállaltak gyereket, ha nincs rá pénzük.
"Most emiatt nem keresem meg újra a statisztikát erről, de kérdező:
2013 januári adat: A dolgozók 65%-a keresett 150 ezernél kevesebbet.
A dolgozók 35%-ának tanácsolnád a családalapítást.
Természetesen még itt sem mindenkinek,mert te 180-at is kevésnek tekintesz, ehhez.
Ez sem gazdaságilag sem, erkölcsileg, sem semmilyen téren nem lenne jó hosszútávon, de rövidtávon sem .
Ha tippelnem kellene egy fiatal srác vagy, akinek a szülei nem tudnak mindent megadni, és őket hibáztatod,hogy akkor miért vállaltak gyereket, ha nincs rá pénzük.
"
A minden alatt pl. az ételt érted? Vagy a normális taníttatást? Szerinted tapsolnom kéne örömömben? Amúgy nem értem, hogy miért tippelsz ezt már fentebb is leírtam.
Azért tippelek,mert számomra ez volt érdekes, ez jutott eszembe a kérdésedről, ezt írtam le.
Minden alatt amit értettem: Az igényeid 90%-át mondjuk
Ezt nem kapod/kaptad meg, én ezt gondolom rólad.
Étel+lakhely+normális taníttatás ez megadja a lehetőség arra,hogy már 18 éves korodra kezedbe vedd a sorsod.
Ami azt illeti több ismerősöm megtudja ÖNMAGÁNAK teremteni az általad említett havi nettó 180at, egyetem mellett
"Étel+lakhely+normális taníttatás ez megadja a lehetőség arra,hogy már 18 éves korodra kezedbe vedd a sorsod.
Ami azt illeti több ismerősöm megtudja ÖNMAGÁNAK teremteni az általad említett havi nettó 180at, egyetem mellett
"
Én is magamat tartom el, ahogy már fentebb is írtam. Ha teljes munkaidőben tudnék dolgozni, akkor a havi 180 már nekem is meg lenne lazán.
Mégsem gondolom,hogy szégyellje magát az összes egyetemista aki a szülei pénzéből él.
Van aki képes rá, van aki nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!