Most komolyan, aki nettó 180e alatt keres az nem szégyelli magát? Hogy lehet ennyi pénzre családot, házasságot alapozni?
Kérdező, te komolyan azt hiszed, hogy az emberek nemtörődömségből keresnek nettó 180 ezer alatt? Valaki a felét se kapja meg egy hónapban, szerinted ő akar ennyit keresni? Nehogy azt hidd, hogy az emberek nagy többsége nem szeretne havi több száz ezret keresni, csak épp egyszerűen nincs rá lehetősége, vagy azért mert ebben az országban nem fizetik meg, vagy mert nincs olyan végzettsége, vagy mert nem talál a végzettségének megfelelő munkát, így kénytelen "lejjebb" adni az igényeket.
És a fent felsoroltak közül egyiknek se kell szégyellnie magát, hanem inkább te gondolkozz el egy kicsit. Én elhiszem, hogy te az életed során megfogtad az Isten lábát és hú de jó most neked és lehet hogy egész életedben így éltél és őszintén kívánom, hogy ne kerülj padlóra, mert ilyen felfogással nem tudom mihez kezdenél legalul. Cserébe tényleg csak annyit kérek, hogy egy kicsit vedd le a szemellenződet.
A kérdés talán nem volt egyértelmű. Én nem vetem meg azt, ha valaki kétkezi munkát végez, olyannyira nem hogy sokáig végeztem is rendszeresen mezőgazdasági munkákat. Viszont lássuk be, alkalmi munkákra, meg ilyen semmit nemfizető dolgokra, illetve az állami szféra kiszolgáltatottságára felelősségteljes ember nem alapoz gyereknevelést.
A szüleim is így gondolkodtak mindig, hogy nem ők tehetnek ám róla, hogy nem kapnak normális fizetést, hanem az állam. Ezt a logikát én sosem értettem. Alapvetően szép gondolat, hogy majd gondoskodnak rólunk, de a gyakorlatban sajnos gyerekként tapasztalnom kellet néha, hogy milyen az ha nincs kenyér az asztalon. Persze kettesben egész tűrhetően éldegélnének a fizetésükből. Úgyhogy, mivel a szüleim nem tudtak eltartani amíg egyetemre járok ezért 18 évesen elköltöztem. Érdekes, az első munkában, amit az egyetem elkezdésekor kaptam, már több volt az órabérem, mint a szüleimnek 5-6 év egyetem és sok-sok év munkaviszony után. Akkor hogy is van ez?
Szóval szerintem szimplán felelőtlenség, hogy az ember nem mer/akar megtenni dolgokat mások érdekében, de a kockázatnak kitesz más embereket. Valaki írta, hogy mi van, ha a másik fél elveszti az állását. Hát pont ez az! Ha kettő fizetésből is a nyomor határán él az ember, mi lesz ha egyből kell élni?
"Most komolyan, aki nettó 180e alatti fizetést ad az alkalmazottainak, az nem szégyelli magát?"
Most komolyan, mit tudsz tenni ha valaki nem ad többet? Megvered? Igen egyetértek, hogy szégyen, hogy ennyit adnak, de lássuk be attól hogy utáljuk a főnököt még nem gurul jobban a szekér.
Sajnos tényleg nem tudunk semmit se tenni. Egész jó diplomám van és nem dolgozom sz@r helyen, de nem keresek ennyit. A párom se keres ennyit, pedig neki még jobb diplomája van.
Találkoztam már ilyen kérdésekkel, valaki szerint a nagy megoldás az lenne, ha senki nem vállalna be x összeg alatt munkát, akkor kénytelenek lennének többet fizetni.
Na de valaki, aki az éhhalál szélén van egy szendvicsért melózni fog - és nem csak a kétkezi melós, biológust is ismerek aki egyedül maradt a gyerekeivel, nem veszik fel sehová, évek maradtak ki, nincs friss munkatapasztalata, még gagyinak számító munkákra sem alkalmazzák, mert van gyerek nélküli, fiatal, tapasztalt jelentkező.
Egyébként meg egy bármilyen kis cég egyszerűen nem tud többet fizetni.
Megsütik a kenyeret, eladják, majd a profitból kifizetik a péket. Ha olcsóbban adják a kenyeret, nem tudnak péket fizetni meg semmit és tönkremennek, ha drágábban, senki nem veszi meg, akkor is tönkremennek.
Kérdező, én kezdelek nem érteni. Te se tudod mit lehetne kezdeni azzal, ha egy munkáltató nem ad több pénzt, de ugyanakkor elvárnád, hogy mindenki verje az asztalt, hogy neki jár a több mint nettó 180 ezer? Ha te is tudod, hogy nem fognak ennyit fizetni, akkor mégis hogy keressen valaki sok pénzt? Legyen Mo. a 9 millió politikus országa? Mert ők nyilván megkeresnek annyit, amire te már azt mondanád, hogy igen, ennyire már lehet családot alapítani és gyereket vállalni.
Egyébként ha mondjuk te lennél munkáltató, te 180 ezret fizetnél a "legutolsó" takarítódnak is? Vagy ugye te se lennél olyan bőkezű és ezért is nyilván a munkavállaló lenne a hibás, amiért nem követeli ki a magasabb bért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!