Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most komolyan, aki nettó 180e...

Most komolyan, aki nettó 180e alatt keres az nem szégyelli magát? Hogy lehet ennyi pénzre családot, házasságot alapozni?

Figyelt kérdés
És nettó 180e-el nem mondtam sokat. Az kb. a minimum. Gondolj bele, ketten keresnek 360e akkor, hát annyi pénzzel semmi szabad mozgástere nincs az embernek, ha spórol akkor se. Miért nem kerestek egy normális munkát?
2013. okt. 24. 13:17
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim válasza:
78%
Különben is megmondták, hogy havi 47 ezerből meg lehet élni. Szóval te egy billgécc vagy, úgyhogy maradj csendben.
2013. okt. 24. 13:27
 12/55 anonim válasza:
88%

Kérdező, nagyon egyszerű: Te ne állj össze olyannal, aki ennél kevesebbet keres. Ha esetleg majd a párod véletlenül elveszíti a munkáját, akkor hagyd ott. Ha te veszíted el a tiéd, akkor (mivel csak hozzád hasonló érzelmi intelligenciájú ember állna veled szóba) ő is hagyjon ott téged. Undorodom az ilyen emberektől.

Amúgy meg neked nem mindegy, más mennyit keres?

2013. okt. 24. 13:30
 13/55 anonim ***** válasza:
59%
+1! Te hülye vagy?
2013. okt. 24. 13:30
 14/55 A kérdező kommentje:

"Különben is megmondták, hogy havi 47 ezerből meg lehet élni."

Ok, készséggel elhiszem, ha bemutatod, hogy hogy.

Tömegközlekedés: 10 ezer

maradt 37

Rezsi: 20 ezer

maradt 17

A havi 40-70 ezer forintos lakbért miből teremted elő?

Ráadásul, ha egy rokonodnál húzod meg magad, akkor is, 47 ezerből kb. 20 ezer marad a kajára havonta. Megnézem hogy napi 600-700 forintból hogy kajálsz meg öltözködsz.

2013. okt. 24. 13:32
 15/55 anonim válasza:
90%

Te biztosan valami bankár, vagy politikus csemetéje lehetsz, aki beleszületett a jólétbe.

Manapság még szar melót is nehéz találni, nem hogy jót. Tudom, évekig kerestem, először diplomást, aztán lejjebb adtam, de úgyse kellettem.

Ma az ember örülhet, ha 80at keres, nem hogy 180at... És ha az ember bizonyos területeken összehúzza a nadrágszíjat, akkor igen is meg lehet élni 3-4 embernek 200 alatti fizuból éhezés nélkül, és még talán nyaralásra is futja, ha nem is Hawaira, de legalább Horvátba. Neked meg, akinek ezek szerint a 180an a heti jussa, lehetne némi empátiád, vagy rálátásaod a mai fényes, magyarországi helyzetre, és inkább örülj, hogy ilyen szerencsés vagy, de ne ítélkezz, hidd el, senki nem örömében áll egy gyárban 12 órákat 70 ezerért..

2013. okt. 24. 13:35
 16/55 anonim válasza:
68%
11-es vagyok. Annyi lenne a kérdésem, hogy keresel te 180-at, ha azt se tudod mi az, hogy irónia?
2013. okt. 24. 13:38
 17/55 anonim ***** válasza:

# 14:

Isteneeem... mond neked valamit az a név, hogy Zsiga Marcell?

Egyébként nem az árak magasak itthon, hanem a fizetések alacsonyak. Ezt mindenki tudja, de ugyanúgy, mindenkinek alacsony is a fizetése...

Heti 180k, nem rossz? Hol élsz te ember? Max felső vezetők és rothadt politikusok keresnek ennyit.

2013. okt. 24. 13:38
 18/55 anonim ***** válasza:
91%

9re a válasz

úgy vettünk nyaralót, hogy nem zabálunk chipset, meg hamburgert, nem bambuljuk a kábeltévét... vagyis spóroltunk.. 15 évig:D

de minden nap tiszta fehérneműt és pólót veszek fel, szélessávú netünk van, van egy jóféle PC és vagy 3 laptop a családban..

minden nap kerül hús, zöldség és gyümölcs az asztalra és minden nap legalább háromszor jól lakunk!

nővérem kollégiumba jár, azt is fizetni kell..

soha nem vettünk fel kölcsönt vagy hitelt se ismerősöktől, se banktól

egyszerűen nem költjük a pénzünket marhaságokra, és ha valami elromlik, azt megjavítjuk magunk, nem pedig újat veszünk

van kertünk, abban vannak gyümölcsfák, így egész évben van gyümölcs, amit ehetünk

vegyestüzelésű kazánunk van, vagyis amíg van száraz fa, addig azzal fűtünk, és csak utána gázzal

ha nagyobb bevételhez jutottunk, nem költöttük el, hanem lekötöttük kamatozni

nem ég fölöslegesen a villany és nem folyatjuk fölöslegesen a vizet

én is és nővérem is tanultunk rendesen, hogy államilag támogatottan járhassunk egyetemre

nem nélkülözünk semmit és jól megélünk:)

havi 150 erre elég:)

csak nem szabad elbäszni mindenfélére a pénzt...

2013. okt. 24. 13:39
 19/55 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező: arra nem gondolsz, hogy mindenki szeretne havi egy milliót keresni?

De nem ezen múlik. Persze tanuljon építsen karriert, de nem lehet mindenki részleg/cég-vezető. Egy melós meg mikor fog keresni 1 milkát?

Itt nem azzal van a baj, hogy az emberek nem akarnak keresni, hanem azzal, hogy itthon csesznek rendesen megfizetni az embert. Nem a jó szakembert (mert azt sem fizetik agyon), hanem bárkit átlagos szaktudású dolgozót.

Részemről 250k-t keresek tisztán, párom további 130-at így közel 400k áll rendelkezésünkre havonta. És bizony pont elég arra, hogy fent tudom tartani az autómat (használt 10 éves), van egy 2 szobás albérletünk (saját lakásra nem futja, meg nem merünk hitelbe menni, mert alaptőke nuku), kaja, rezsi, 1 év alatt kb. 100e Ft megtakarításunk lett.

Szóval MINIMUM ennyi kell ahhoz, hogy hó végéig elég legyen a fizetésed és ne a legolcsóbb párizsit edd, meg hétvégente legyen rántotthús. Szóval nem az igény nincs meg a többre, jobbra, főleg, hogy európában bárhol a szakmámban minimum nettó 2600€ járna, csak én vagyok olyan marha, hogy nem akarok elköltözni, mert a család, a barátok is fontosak, nem csak a pénz, mert mit érek vele, ha egyedül vagyok a párommal és az összes barátom itthon? Akkor megsüthetem a nagy dohányt, nem boldogít.

Szóval még egyszer kedves kérdező, miért gondolod, hogy nincs az emberekben igény a többre jobbra? Mert van, csak nem fizetnek meg minket.

2013. okt. 24. 13:54
 20/55 anonim válasza:
62%

Akkor lehet en azert nem szegyellem magam, mert naponta keresek 180ezret? De te kedves kerdezo nem szegyelled magad, hogy csak havonta keresel ennyit?

Amugy igaz en minden nap ennyit keresek, de ritkan talalom meg: 1-2 havonta :)

2013. okt. 24. 14:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!