Miért tehetnek meg mindent a munkaadók?
Csak azzal lehet megtenni aki hagyja!!! Úgy látszik nálad lépésről-lépésre bepróbálkoznak.
Ez az egész a "nagymagyar vállalkozók" tipikus példája lehetne. Inkább menj nagyvállalathoz ott azért valamelyest betartják a szabályokat ilyen téren.
-Keress másikat, gyűjts róluk infót, majd jelentsd a hatóságoknál.
-Kirakhatod őket ide is:
-Ha csak a szabadságokat és a túlórákat nem fizeti ki azzal éves szinten min. 2 havi fizetéssel lehúznak.
Nincs aki segíteni tudna neked?
Mi a munka? Mennyit fizet?
Nekem is hasonló a helyzetem, bár én irodában dolgozom, igaz, hülye ügyfél van itt is meg kolléga.
Diplomával látom el az érettségis munkát, természetesen rám osztják a nehezebb dolgokat - amikről én először nem is tudtam, hogy nem az én dolgom lenne, hasonló munkakörben dolgozó kolléganő mondta el, hogy neki feleennyi melója van és az elődjeim se csinálták meg, ráadásul ők ketten voltak.
A vezetőség, amikor felvettek mondták, hogy szükségük lenne rám az igazgatóságon de forráshiány miatt nem tudnak felvenni, majd ha lesz pénz áthelyeznek. De szerintem b@sznak áttenni és 2-3x ekkora fizetést adni, amikor 74ezerért itt minimum 2 ember munkáját ellátom, még nekik is kiszámolom ezt-azt, amit az ottani noname főiskolát kettessel elvégzett protekciósok nem tudnak. Ez a legzavaróbb, hogy engem csak kihasználnak, de a polgármester által betolt hülyét, aki még be se fejezte a főiskolát, pedig már 7-8 éve odajár azonnal fontos pozícióba helyezik úgy, hogy nem is ért semmihez. A munkáját meg csinálhatom én.
Nekünk kötelezően adnak ki szabit úgy, hogy előző héten mondják, hogy akkor jövő héten ne gyere. Én most szerdákat kaptam meg.
Túlórát sose fizetnek, pedig van elég, napközben se tudok nagyon felkelni, enni az irodában szoktam.
Keresek én is más munkát, csak nem nagyon akad, főleg helyben nem, Pesten lenne, csak a párom nem akar költözni, így meg a pestiekkel szemben nem sok esélyem van.
Mást nem igazán lehet ebben a helyzetben csinálni, de arra sincs garancia, hogy az új helyen nem fognak kihasználni.
Az meg hogy csak azzal lehet megtenni aki hagyja... aki nem hagyja, azt kirúgják.
Nálunk páran bepróbálkoztak, el akartak menni szabira, lázadtak, hogy nem fognak dupla műszakban helyettesíteni, már egyikük sem dolgozik itt.
Amíg van, aki félti az állását és mindent bevállal, ez lesz.
Én is így látom, ahogy mások is leírták előttem.
1) Amíg nagy a munkanélküliség és mindenki helyére találnak 1000 másikat, addig bármit megtehetnek a munkaadók, legyen az bármilyen munka törvénykönyvébe ütköző dolog
2) Ebből kifolyólag mindenki félti az állását és senki nem mer fellépni a munkaadóval szemben
3) Érvényesül az egy hülye százat csinál effektus, vagyis amíg egy alkalmazott bevállal bármit, onnantól kezdve úgy vannak vele, hogy akkor a többinek is be kell vállalnia, és norma lesz a törvénytelen dologból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!