Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem tudok már rég dűlőre...

Nem tudok már rég dűlőre jutni, hogy mit/minek tanuljak. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem jutok előrébb már hetek óta. Hiába gondolkozok, hogy mi legyen, merre induljak, teljesen üres a fejem. Nincs egy szakmám sem és ideje lenne tanulni valaminek. De hogyan találjam ki?

Tudom, béna kérdés, de hiába gondolkozok, semmi nem jut eszembe. Persze tudom azt is, hogy nem Ti fogjátok megmondani, mit tanuljak, mert senki nem tudja itt, hogy mit szeretek/mit tudok, de nem is azt várom, hogy megmondjátok, mit tanuljak, hanem, hogy tudtok-e olyan oldalakat, ahol ezzel kapcsolatban segítenek.

Ha valaki végképp bizonytalan, merre is induljon el, hol lehet tanácsot kérni, vagy hasonlók?

L

2013. jan. 8. 17:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi még annak idején voltunk ilyen karrier tanácsadáson. kitöltöttünk gép előtt egy tesztet és kidobott egy csomó szakot, szakmát stb. Azt mondták ott hogy ezt lehet szűkíteni. Azt már meg nem mondom hol volt de lehet neked hasznos lesz. Én amúgy számba vettem mik a kedvenc tárgyaim, mivel foglalkoznék nagyon sokáig, mihez lenne türelmem. Olvasgattam felvin is.De amúgy ha valaki elkezd valamit tanulni és egy pici része is de megfogja akkor ott le tud ragadni :)
2013. jan. 8. 17:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Mit tanulj? Én simán megmondom neked. Azt amire van és várhatóan 5 év múlva is lesz munkaerő-piaci kereslet. Pl.: Gépészmérnök, Villamosmérnök, Orvos, Gyógyszerész, Vegyészmérnök, Mérnök-informatikus, Minőségbiztosítási mérnök, Programtervező informatikus, Fizikus ha van ismerős Közgazdaságtan esetleg Pénzügy. Ha ezek közül egyik sem tetszik, akkor inkább ne is menj továbbtanulni felsőoktatási intézménybe, mert bizony csak a biztos munkanélküliség az, ami vár rád. Ja és nyelveket angol minimum középfok, de inkább c1 különben az említett szakok többségével semmire sem mész. Német pedig jó, ha van.
2013. jan. 8. 18:31
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Második, Neked pedig főleg, a tippeket és részleességet!

Amiket felsoroltál, nem lepnek meg, rengeteg helyen mondják/írják ezeket a szakmákat, de nekem közöm sincs a matematikához, fizikához, vagy bármi efféléhez sajnos.:S Mindig is kettes voltam belőlük, és ez már a csúcs...

Van egy német felsőfokú nyelvvizsgám, azt hiszem, a nyelvérzék megvan, tanulhatnék több nyelvet is, és inkább humán beállítottságú vagyok, sőt.

De ezzel mire mehetnék?:S Igazad van a biztos munkanélküliség kapcsán, nem is jelentkeznék humbuk szakra, de a matek és társai szóba sem jöhet. :S

2013. jan. 8. 18:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát, ha matek nincs az nagy baj, mert ezekhez sajnos mindhez kell. De egy dolog biztos: vagy a diák éveidet áldozod fel, tanulsz vért izzadva reggeltől-estig már a gimitől kezdve, és leszel valaki vagy fordítva. A kettő együtt nem megy. A komoly szakmákért, amikben 250-300 ezer a kezdő fizu bizony meg kell szenvedni. Persze, ha van jó ismerősöd minden más, de általában a felfelé nyal, lefelé tapos elv érvényesül mindenhol.

A német felsőfokúdhoz gratulálok, nem semmi. Én is németet tanultam, de nekem gimiben a középfok is csak álom volt, én 25 évesen csináltam meg a középfokú németet, ennek kb egy éve és mostanában készülgetek a felsőfokra... szóval hozzám képest már lépéselőnyben vagy. Szerintem a németet semmiképp ne hanyagold el, mert B tervként bármikor kimehetsz Ausztriába ilyen-olyan szezonmunkákra, vendéglátásba, ezért írtam, hogy jó ha van. Angolból mindenképp próbálj meg hasonló szintet elérni. De ha mondjuk ezek mellé megtanulsz egy harmadikat, mondjuk franciát, és profin megy mind a három, akkor bárhova felvesznek tolmácsnak, légiutas kísérőnek, nemzetközi kapcsolattartónak stb. stb. stb.

2013. jan. 8. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!