Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkaügyi - Jogi kérdés: Mit...

Titokgazda kérdése:

Munkaügyi - Jogi kérdés: Mit tehetnék? Hol tudnám bejelenteni? Terhelhetnének-e büntetéssel engem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ha egy munka kapcsán a szervező-igazgatóval e-mailben tárgyaltunk volna a részletekről, azonban a munka végeztével a bérkifizetés több hónapja elmaradt volna, kihez fordulhatnék a problémámmal?

Ha ez számlázós meló lett volna, és én mondjuk számlaképtelen lennék, ezért más számlázott volna helyettem; terhelhetnének-e ezért engem bármivel? Rosszul járhatnék-e ilyen esetben? Illetve más hasonló helyzetben lévő munkatársaim?

2012. dec. 12. 20:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Fogyasztóvédelemhez
2012. dec. 12. 20:29
 2/10 anonim ***** válasza:

Szóval te dolgoztál, és más számlázott helyetted, de járulékot, meg adót nem fizetsz utána...

Hogy rosszul járhatnál-e? Nagyon

Kihez fordulhatsz? Senkihez

Konkrétan nagyon csúnyán megütheted a bokád, nem lett volna egyszerűbb beballagni a NAV-hoz, kérni egy számlatömböt? De

2012. dec. 13. 01:47
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Ezt én egy szóval sem mondtam.

Ha más ad számlát helyettem, akkor is kell utána az adót fizetni, csak nem az én nevemen lesz. Nem? Tehát lényegében az azt megterhelő adók nem képeznek majd hiányt.

Hogy érted, hogy bemenni a NAV-ba, és kérni egy számlatömböt? Kb. mennyibe kerül? Milyen kötelezettségeket von maga után? Nem értek hozzá.

2012. dec. 13. 02:23
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha te végzel munkát, és valaki más ad ez után számlát, akkor te az ő alkalmazottja vagy. Utánad kell TB, szakképzési hozzájárulást kell fizetni, a te béredből szintén vonnak le.

Így ez feketemunka, nincsenek járulékok fizetve.

Google: NAV. Felhívod őket, és megkérdezed, de nem kerül semmibe.

2012. dec. 13. 02:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2012. dec. 13. 02:44
 6/10 anonim ***** válasza:
Nyilván a számlatömböt kérdezd meg, ne a kérdésed, mert nagyon megráncigálnak ezért, amit csináltatok...
2012. dec. 13. 02:44
 7/10 A kérdező kommentje:
Dehogy csináltuk. Pusztán elméleti fejtegetés megelőzésképp.
2012. dec. 13. 02:45
 8/10 anonim ***** válasza:
A jogos követelést fizetési meghagyás, vagy perindítás útján lehet érvényesíteni. Más is számlázhat, ha rá engedményezed a követelésed.
2012. dec. 14. 10:58
 9/10 A kérdező kommentje:

Fizetési meghagyás - felszólító levél?

Hogyan lehet másra engedményezni a számlaállítást?

Ehhez egy előre megírt engedményező/megbízó okirat kell?

2012. dec. 15. 07:15
 10/10 anonim ***** válasza:
A fizetési meghagyás egy nyomtatvány, amit a közjegyző ad ki (a közjegyzők szeretik, ha kitöltve kapják meg) és 15 napon belül lehet ellentmondania annak, aki kapja, ha nem teszi, jogerős és végrehajtható. Ha ellentmond: perré alakul. Engedményezés egy jogtechnikai irat, mint pl az adásvételi szerződés. A lényege, hogy ami nekem jár, azt fizessék meg másnak. Nem érdekli a jogot, miért. (PL.: mert tartozok neki, és így fizetek, vagy bármi, ismétlem nem számít.)
2012. dec. 15. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!