Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon mekkora fizetés...

Magyarországon mekkora fizetés számít már nagyon jónak?

Figyelt kérdés
Mire lehet már rámondani, hogy valaki tényleg sokat keres?
2013. jún. 6. 21:32
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
52%

Itt elképesztően nagy hülyességeket olvasni. Itthon mindeki elefántcsonttoronyban él ha ilyen fél meg egy milliós fizetésekre mondja, hogy jó. Igaz 2013-as a kérdés de gondoltam leírom, magas lóról nagyot lehet esni. A fiataloknak reálisabban kellene gondolkozni, akkor nem csalódának ekkorát. A magyar kőkemény valóság az, hogy az átlag magyar bejelentett dolgozó havo 85-90 000 ft-t keres. Ennél alacsonyabb a közfoglalkoztatottak bére, most 2017-ben 8 általánossal 60e, szakmával diplomávla 70e, a minimálbéreseknél 100 körül van. Efelett számít belépő szintűnek a 120-150, és a nettó 150 000 felett számít jónak a fizetés, ez volt a kérdés. Az idális lenne 200-250 között, de ehhez a fejekben is rendet kéne tenni és nem audira költeni, hanem kuporgatni és létre hozni egy nem kizsákmányoló vállalkozást, és esélyt adni azoknak akik még nem jutottak el ide.

Lehet dislikeolni ez a véleményem, helló.

2017. márc. 19. 11:10
 32/34 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség...
2017. márc. 19. 11:36
 33/34 anonim ***** válasza:

A 31-esnek igaza van, mert a magyar átlagfizetés határozottan alacsony, és elkeserítő milyen kis pénzekből tengődnek a családok. A gyerekeknek nagyon nehéz ebből kitörni, de az oktatással lehetséges. Azonban itt is van gond, hiszen ha valaki jó nyelvtudást szeretne, akkor az iskolarendszer alkalmatlan arra, hogy ezt megadja, így óránként súlyos ezzreket kell kiadni. Emlékszem 2010-ben amikor egyetemre jártam, egy menő gazdasági angol tanár egy 45 perces órát 3500 Ft-ért tartott, gondolom ez már magasabb..... egy szegényebb család nem fogja tudni megadni a gyerekének...... marad az iskolai oktatás....

Anyukám egyedül nevelt bennünket a testvéremmel pici pénzből, így is fantasztikus hogy diplomát szereztünk, amiért nagyon hálásak vagyunk neki.

A férjem szülei is mindent megtettek, neki is lett egy komoly mérnöki diplomája, pedig a szülők 40 pár éves korulban már rokkantnyugdíjasok lettek. Ketten együtt 65.000 ftot kapnak. Kénytelenek házaknál takarítani, persze feketén h megéljenek.

Én egy diáklányhoz jártam órákra, meglett a nyelvvizsgám, de soha nem lettem jó angolos, a munkahelyválasztásnál kerültem a nyelvtudást igénylő munkákat. Bele is kerültem a közszfèrába. A kezdő fizetésem 117.000 ft volt plusz juttatások, hutalmak. 130.000 körül vittem haza. Örültem ennek is, de láttam ebből nem kell messzire menni. Szerencsére azóta van egy kis változás, magasabb jutalmakat kapunk, így jelenleg 170.000 körül viszek haza. 2018-tól jön az életpályamodell..... ha valóban így lesz, akkor a fizetésem netto 220.000 körül lesz, nha azzal már elégedett lennék vidéki viszonylatban.

A férjem más tészta, de neki is gondja volt az angollal.... bekerült 21 évesen egy jó multihoz, de gyakorlatilag 7 évig vegetált nem tudott előrelépni, mert természetesen a nyelv nem volt elég. Megelégelte, itthon el kezdett angolzni, megerősödött egy kicsit, keresett egy tanárt, fél évig járt hozza, majd jelentkezett egy olyan álláshirdetésre, amire mindig is vágyott,de a nyelv miatt mindig félt tőle. Minden úgy zajlott le , ahogy elképzelte, bár megjegyezték h az angolját egy kicsit fejleszeni kell, de a cégnek szerződve van tanárokkal, és majd ott ezt csiszolják. A kezdet kemény volt, mert külföldről hívták telefonon, alig értett vmit, skypos konferencia beszélgetések.... persze szakmailag a férjem nagyon jó volt, csak ezt nem tudta megmuatni.... Azóta eltelt 2 év.... mindent megért angolul, és jól is beszél, angolul tart tréningeket a külföldi kollégáknak, sokat utazik is. Természetesen ezt meg is fizetik neki, mert a negyedéves bónuszokkal havi átlagban 500.000 ft körül keres, és állítása szerint ez ezekben a körökben még mindig 20%-al el van maradva a fizetése... hamarosan pozíciót ugrik, reméljük jól alakul.

Ahogy a férjem keres, az nem az átlag, de nem is egy átlag ember munkáját csinálja.

2017. márc. 19. 12:20
 34/34 anonim ***** válasza:

31-es vagyok, 33-asnak!

Én is hasonló életút elött állok, egyetemi diplomám van de takarítással statisztálással kellet kihúzni a múlt évet, most fognak csak felvenni. Én is ezzel kívánok kitörni a szegénységből, jól tanultam állami ösztöndíjjal végeztem el az elte-t.

Én 200 000-el elégedett lennék abból tudnél eleget félre tenni szebb vagy nehezebb napokra is :)

Utóírat: Ha tudsz valamit keress meg bátran

Helló.

2017. márc. 19. 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!