Magyarországon mekkora fizetés számít már nagyon jónak?
Azok mondják, hogy nettó 300 már sok akik jellemzően minimálbért keresnek és paprikás krumplit esznek éjjel nappal. Ők azt hiszik, ha kapnának 300-at már megváltanák a világot. Egy frászt! Nő a fizetésed, nőnek az igényeid is. Havi 1 milla az már teljesen jó, de az én számításom szerint 1,5 milla tartósan, teljesen elég lenne életem végéig.
Én minimálbérrel kezdtem sok évvel ezelőtt és alig vártam, hogy a nettó 200-at átlépjem. Rögtön átmentem, egy nagyobb albérletbe, ha jön a gyerek legyen hely. Tudtam venni egy 6-700e Ft-os autót, de erre is spóroltam 1 évet. Amikor átléptem a 300-at, komolyabban tettem félre, hogy legalább saját lakásom legyen, közben lecseréltem az autómat egy 1,5 milliósra (mondanom sem kell, hogy az is 9 éves volt). Elkezdtem utazgatni, hogy ne csak a Balcsit lássam életemben. Mára több mint 1 millát viszek haza, de kevesebbet mint 1,5 milla, mégis arra vágyom, hogy elérjem azt, nekem az jelentené a biztonságot a jövőre:))
Ebből persze teszek félre rendesen, nem szóróm a pénzt, de van már 2 gyerekem, iskoláztatni kell őket, ha kell jó sulikba, fel kell nevelni őket, szeretnék valami kis lakást venni nekik, hogy ne 20 évesen ez első melójukból kelljen hitelt felvenni amit majd 40 évig törlesztenek. Stb. stb..
Egyedülállónak 25 év alatt nettó 300 az jónak számít Pesten.
Kedves 7-es, ilyen fizetéssel a saját lakás, kocsi nem csak álom, mert megvalósítható!!!! Aki kap nettó 750000-et annak már álom sajnos.
A párom már diákkorában is keményen dolgozott a suli alatt, majd 20 évesen elkezdett dolgozni egy jó multinál. 25 éves koráig, kb 220-250 nettót kapott, és 25 évesen teljesen önállóan vett egy igaz régebbi, de nagyon jó helyen lévő téglalakást. Szépen fel lett újítva, szóval tökéletes. Autó nem kell, mert van céges.
Most 28 éves lesz, és a fizetése nettó 450-500 e ft körül mozog, ami hihetetlen jó fizetés, és igenis nagyon sok mindenre elég. Az én fizetésemmel kiegészítve, ami az övéhez képest lényegesen kevesebb, mert "csak" nettó 150.000 ft, már nincs okunk panaszra. Célunk a családi ház, illetve 2 gyermek, szóval rakjuk félre a pénzt nem élünk nagylábon.
Én mindig mosolygok a havi 1 millión. Miért pont ennyi a nagy álomhatár? Ha eurónk lenne, akkor mondanánk olyat, hogy 3500 eur az már jó? A frászt. A 10,000, vagy 100,000 euró lenne havonta az új álomhatár.
Nekem egy 150ezer Ft-os nettó fizetés már jónak számít, de én alsó-középosztálybeli családban nőttem fel és most is ezen a szinten élek. Nyilván akinek a szülei többet kerestek/keresnek ennél, az azt fogja mondani, hogy ennyiből nem lehet megélni.
Kettőnk fizetése 10 évre elosztva 350000ft nettó volt.
Most van új építésű házunk 192nm2 alap területű kategóriás Új autónk nagy tévés meg minden és ez mind hitel nélkül.
Most jelenleg munkanélküli vagyok párom gyed-en van havi 120nettó a bevételünk és szépen megvagyunk így is.
Végülis ja,többlet melókat vállalni,képezni,képezni magadat megállás nélkül,lemondani sok szórakozásról,amíg más bulizik,csajozik te akkor könyveket bújd meg a leírásokat,plusz nyelveket nyomd ezt éveken át.
Nehéz de utána fordul a kocka és te fogsz dőzsölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!