Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nektek is elegetek van a...

Nektek is elegetek van a többkörös interjúkból?

Figyelt kérdés
A sokadikba futok bele. Már azt se tudom melyik cég hányadik körös interjújára kell menni. Na félre értés ne essék, mert nem dúskálok a lehetőségekben én sem. Csak ott tartok, hogy lassan a takarítónői állásnál is Hr-el kell tárgyalnom... Hát mi ez az egész?

2013. máj. 16. 12:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, elegünk van.:-)

1,5 hónapig tartott, 3 körön át tartott az utolsó interjúm. A végére ketten maradtunk versenyben. Nyilván nem engem választottak, mert értesíteni nem értesítettek azóta sem, gondolom ezért, h a másik nyert. Vagy lehet, h ő sem, nem tudom.

Dehogy ennyire nem képesek, h az utolsó körösöket kiértesítsék az eredményről, az pofátlanság, itt nem 200 embert kell kiértesíteni, hanem már csak 1-2t.

2013. máj. 16. 12:28
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, a kiértesítés szerintem a minimum lenne ebben az esetben. Sajnos le se tojják a fejünket. Interjún szép és jó minden, aztán mehetsz a francba... :/ Én most egy olyan helyen voltam ahová több százan jelentkeztek és rengeteget be is hívtak. Lesz 2. kör is. Kíváncsian várom mi lesz belőle. Hogy én már mennyire unom ezt a sok pszicho meg IQ tesztet...
2013. máj. 16. 12:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 1x kereskedelmi állásra jelentkeztem, egy fejvadász cég interjúztatott, az elsőn egy raklap teszt, meg idióta szituációs játékok és a végén tudták kinyögni hogy egy papírboltba keresnek eladót minimálbérért.

Feltétel volt a ker. végzettség, azt nem értem hogy ha valakinek papírja is van róla akkor mi a fenének kell ez az egész cirkusz ahhoz hogy gémkapcsot árulj?

2013. máj. 16. 12:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Ez az egész egy nagy pofamustra. Most komolyan, leírsz mindent az önéletrajzba, motivációs levélbe, külön referencia listát kérnek, ajánló levelet, kísérő levelet... minden anyámkínját és ezek után mit tudnál még mondani? Minden le van írva... olvasni kellene. Egyébként fotó is van az önéletrajzon... jó nézzen meg élőben is. De miért kell még 30 oldalas pszicho tesztet íratni külön?
2013. máj. 16. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szokott lenni iq teszt, nyelvi teszt, személyiség teszt, majd maga az interjú, amikor végigmegyünk a szakmai életutamon. Voltam 5 körös interjún is már. Gondolom, aki ott is elér az 5.kör végére, az már potenciális jelölt és nem síkhülye, hiszen a fenti teszteken átment. Ennek ellenére soha nem engem választanak a végére. Mindig van vki, akinek hátszele van, mi több, olyant is hallottam, h olyant vettek fel, aki az 5 kört végig se csinálta, csak odaszóltak az érdekében és ő egyből így is jó volt.
2013. máj. 16. 13:00
 6/9 A kérdező kommentje:

A múltkor abba futottam bele, hogy alap nyelvtudást kértek. Jó mondom az meg van. Ezzel nem lesz baj.

Erre az interjún fogja magát és átváltott másik nyelvre. Én meg nézek, hogy mi van? Oké, hogy nyelvtudás, de már az elejét sem értettem, úgy hadart. Kértem, ismételje meg... erre megint elhadarta... de szó szerint darálta a szöveget. Na ott felálltam és mondtam hogy köszönöm, de úgy látszik nem értünk szót egymással! :)

2013. máj. 16. 13:05
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

Már ne haragudj, de neked mit jelent az "alap nyelvtudás", ha egy kukkot sem értesz abból, ha valaki más nyelven megszólal?

Másik kérdés: Ha te lennél egy bármilyen vállalatnak a vezetője/HR-ese, és lenne egy állás, amire 200-an jelentkeznek, mégis, hogy választanád ki, akit felveszel? (Nyilván egy olyan állásról van szó, amihez semmiféle tudás nem szükséges, hiszen különben nem jelentkezne rá 200 semmihez sem értő zombi). Érkezési sorrendben?

2013. máj. 17. 01:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Hat szo szerint elegem/unk van a tobb koros interjukbol, igy van. Hiaba valaszoljak sokan, hogy huu de milyen nehez lehet igy meg ugy kiszurni a sok jelentkezot en a masfel-ket ev munkakeresessel es a HR-es ismerettsegemmel ezek moge is belattam azert. Nem sajnalom Oket egyaltalan. Igen lassan soot szo szerint a takaritonos allashoz is allasinterjura kell menned. Mert ez fontosabb Magyarorszagon az ilyen sok-sok b...isag mint, hogy normalis megelhetese legyen mindenkinek. El tudom kepzelni azt is, sot ott is tartunk, hogy meg egy takaritonos allasra is tobb korre kell menned...el tudok kepzelni szituacios eljarasokat, stresszturo vizsgakat, hasonlo baromsagokat.

2013. máj. 21. 23:57
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Na, mint HR-es, hadd válaszoljak pár kérdésre.

1. Ha a toborzócég nem ír vissza, azt ne sajnáld, 8-10 interjújuk van naponta, két hét után már követhetetlen nekik hogy melyik jelöltjüket mikor utasították vissza. A cégektől viszont igenis elvárható a visszautasítás, legtöbben így sem teszik meg, még náluk töltött interjú után sem, itt teljesen jogos őket vádolni.

2. Az 5 körös interjú egyszerűen nevetséges. Az egyetlen ok amiért van, hogy a cég HR-esinek meglegyen a napi kvóta, mert ők arra kapnak bónuszt. Ami 2 interjú után még nem derült ki, az 10-ből sem fog. HR-esen meg a menedzseren kell átjutni interjún, plusz a toborzócég, de az nem a munkáltató cég. Ennyi. A felháborodás tehát itt is jogos.

3. Egy jobb állásra van, hogy 1000 CV is érkezik, nem csak 200. Nagyjából úgy néz ki hogy a beérkezések 70%-a teljesen gázos, és köze nincs az adott pozícióhoz. 20% az ami már releváns, de egyszerűen nem elég jó. Kevés a tapasztalat, a nyelvtudás... és a maradék 10% jut be interjúra, ők teljesen jók. Innentől az interjún felmérik a szakmai tudást, és kiszórnak még néhányat, a többieknél szinte teljesen a személyiségjegyek számítanak, illetve ha kérnek motivációs levelet meg referenciákat (ami szerintem kapitális hülyeség mert nem objektív egyik sem) akkor az is számít. De inkább a személyes benyomás dönt már a végén.

2013. júl. 20. 15:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!