Nektek is elegetek van a többkörös interjúkból?
Igen, elegünk van.:-)
1,5 hónapig tartott, 3 körön át tartott az utolsó interjúm. A végére ketten maradtunk versenyben. Nyilván nem engem választottak, mert értesíteni nem értesítettek azóta sem, gondolom ezért, h a másik nyert. Vagy lehet, h ő sem, nem tudom.
Dehogy ennyire nem képesek, h az utolsó körösöket kiértesítsék az eredményről, az pofátlanság, itt nem 200 embert kell kiértesíteni, hanem már csak 1-2t.
Én 1x kereskedelmi állásra jelentkeztem, egy fejvadász cég interjúztatott, az elsőn egy raklap teszt, meg idióta szituációs játékok és a végén tudták kinyögni hogy egy papírboltba keresnek eladót minimálbérért.
Feltétel volt a ker. végzettség, azt nem értem hogy ha valakinek papírja is van róla akkor mi a fenének kell ez az egész cirkusz ahhoz hogy gémkapcsot árulj?
A múltkor abba futottam bele, hogy alap nyelvtudást kértek. Jó mondom az meg van. Ezzel nem lesz baj.
Erre az interjún fogja magát és átváltott másik nyelvre. Én meg nézek, hogy mi van? Oké, hogy nyelvtudás, de már az elejét sem értettem, úgy hadart. Kértem, ismételje meg... erre megint elhadarta... de szó szerint darálta a szöveget. Na ott felálltam és mondtam hogy köszönöm, de úgy látszik nem értünk szót egymással! :)
Már ne haragudj, de neked mit jelent az "alap nyelvtudás", ha egy kukkot sem értesz abból, ha valaki más nyelven megszólal?
Másik kérdés: Ha te lennél egy bármilyen vállalatnak a vezetője/HR-ese, és lenne egy állás, amire 200-an jelentkeznek, mégis, hogy választanád ki, akit felveszel? (Nyilván egy olyan állásról van szó, amihez semmiféle tudás nem szükséges, hiszen különben nem jelentkezne rá 200 semmihez sem értő zombi). Érkezési sorrendben?
Sziasztok!
Hat szo szerint elegem/unk van a tobb koros interjukbol, igy van. Hiaba valaszoljak sokan, hogy huu de milyen nehez lehet igy meg ugy kiszurni a sok jelentkezot en a masfel-ket ev munkakeresessel es a HR-es ismerettsegemmel ezek moge is belattam azert. Nem sajnalom Oket egyaltalan. Igen lassan soot szo szerint a takaritonos allashoz is allasinterjura kell menned. Mert ez fontosabb Magyarorszagon az ilyen sok-sok b...isag mint, hogy normalis megelhetese legyen mindenkinek. El tudom kepzelni azt is, sot ott is tartunk, hogy meg egy takaritonos allasra is tobb korre kell menned...el tudok kepzelni szituacios eljarasokat, stresszturo vizsgakat, hasonlo baromsagokat.
Na, mint HR-es, hadd válaszoljak pár kérdésre.
1. Ha a toborzócég nem ír vissza, azt ne sajnáld, 8-10 interjújuk van naponta, két hét után már követhetetlen nekik hogy melyik jelöltjüket mikor utasították vissza. A cégektől viszont igenis elvárható a visszautasítás, legtöbben így sem teszik meg, még náluk töltött interjú után sem, itt teljesen jogos őket vádolni.
2. Az 5 körös interjú egyszerűen nevetséges. Az egyetlen ok amiért van, hogy a cég HR-esinek meglegyen a napi kvóta, mert ők arra kapnak bónuszt. Ami 2 interjú után még nem derült ki, az 10-ből sem fog. HR-esen meg a menedzseren kell átjutni interjún, plusz a toborzócég, de az nem a munkáltató cég. Ennyi. A felháborodás tehát itt is jogos.
3. Egy jobb állásra van, hogy 1000 CV is érkezik, nem csak 200. Nagyjából úgy néz ki hogy a beérkezések 70%-a teljesen gázos, és köze nincs az adott pozícióhoz. 20% az ami már releváns, de egyszerűen nem elég jó. Kevés a tapasztalat, a nyelvtudás... és a maradék 10% jut be interjúra, ők teljesen jók. Innentől az interjún felmérik a szakmai tudást, és kiszórnak még néhányat, a többieknél szinte teljesen a személyiségjegyek számítanak, illetve ha kérnek motivációs levelet meg referenciákat (ami szerintem kapitális hülyeség mert nem objektív egyik sem) akkor az is számít. De inkább a személyes benyomás dönt már a végén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!