Vagyonőrként dolgozom. Mostanában minimálbér emelést hirdettek, ami azt jelenti hogy mindenkinek több lesz a fizetése. Nekünk is azt mondták hogy januártól órabér emelés lesz. Több lent. Más is járt hasonlóan?
Figyelt kérdés
Ezt a megrendelő (az egyik top cég az országban (spar)) úgy oldotta meg, hogy kevesebb őrzési Időt kér, hogy ne kelljen többet fizetnie. Ebben a legszomorúbb az, hogy ugye a minimálbér emelésekkel együtt kb. minden drágulni szokott. És akkor így ugye a pénzem kevesebbet ér, vagyis szegényebb lettem. Persze szeretnék munkát váltani, de gondolom ezt nem csak nálunk játszák be.tegnapelőtt 08:30
1/6 anonim válasza:
Az, hogy emelkedik a minimálbér nem jelenti azt, hogy mindenkinek több lesz a fizetése. Én pl. nem minimálbéres vagyok, így az én fizetésemre ez nem hat.
És igen. Mindenki úgy jár, hogy adott összegből kevesebbet tud vásárolni, mert minden drágul. Aki sokat keres az csak érzi, aki keveset keres az nagyon érzi.
2/6 anonim válasza:
Az már tényleg elég nagy probléma, ha emelik a minimálbért erre kevesebb a munka. Ez a legalja.
3/6 A kérdező kommentje:
1# Lehet igaza van, de nálunk azt mondta a vezetőség, hogy mivel nő a minimálbér, így nő az órabérünk is, pedig nem minimálbért kapunk.
tegnapelőtt 09:36
4/6 A kérdező kommentje:
Ami még érdekes, hogy az üzlet is ahol dolgozom, emel az élelmiszer árakon, így ő valóban gazdagszik, míg én szegényedek. Magyarul az én zsebemből veszi ki a pénzt, és teszi a sajátjába.
tegnapelőtt 09:40
5/6 anonim válasza:
végül is el lehet menni a gyárba is hétfőtől szombatig 3 műszakba, ha kevesled az óráidat
6/6 anonim válasza:
Nem feltétlenül jelenti az áremelés a gazdagodást.
Neki is emelni kell a fizetéseken, gondolom a beszállítói oldalon is történik áremelés, így kénytelen árat emelni, hogy kompenzálja a plusz költségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!