Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem találom a helyem?

Miért nem találom a helyem?

Figyelt kérdés
2010-ben megkaptam a közgazdász diplomát, túlvagyok jó néhány interjún, munkaügyi központos látogatáson, és nem akar összejönni. Kizárólag jutalékos lehetőségeim lennének, de az iszonyat taszító nekem, egész más habitusú ember vagyok. Elemző típus vagyok, amit vállalok, megcsinálom határidőre, bárki, akitől lehetőséget kaptam eddig, elégedett volt a munkámmal (legyen az fordítás, lektorálás, vagy éppen a 2011-es népszámlálás, ahol számlálóbiztos voltam - egyszóval amit vállaltam, azt megcsináltam, időre és jó minőségben). Az önbizalmam viszont már nulla, senkinek érzem magam, aki senkinek nem kell. Gyakorlatom nulla, nem kapok lehetőséget sem, hogy ezen változtassak, csak ígéret ígéret hátán, hogy amint elmegy szülni valaki stb. Nagyvárosban (illetve mellett) lakom, alapvetően itt ill. a környéken próbálkoztam, anyagi lehetőségeim nem nagyon engedték, hogy Pestre költözzek akár csak hetekre munkakeresés céljából. Külföld ugyanezen okból nem jött szóba eddig, meg nem is akartam kimenni, itthon szerettem volna dolgozni. Fizikailag is megvisel a helyzet, amit legfőképp állandó fejfájások, gyomorgörcsök, magas vérnyomás jelez. De a lelki oldala még sokkal komolyabb. Most már nem tudok úgy elmenni munkainterjúra, hogy reálisan remélni merjem, megkapom az állást, hányingerrel kelek az adott reggelen, görcsöl a gyomrom, és hiába próbálom magamra erőltetni a pozitív szemléletet, nem megy. Pedig aki ismer, az tudja, hogy én mindig egy mackós, vidám srác voltam, kifejezetten jó hangulatot teremtettem magam körül. És most... egyszerűen nem tudom, hogy tudnék kijönni ebből. Valakinek van hasonló tapasztalata, és sikerült talpra állnia? Ha igen, hogyan? Szívesen veszek bármit, hátha lesz, ami hasznomra válik.

2013. márc. 21. 23:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Én még csak 3 hónapja vagyok itthon munkanélküliként diplomával de már alig bírom. Én annyit tudok javasolni, hogy ahova kb 1 éve küldtél önéletrajzot, oda küldj megint. Erre mifelénk semmi értelmes álláshirdetés sincs, költözni anyagi okokból én sem merek, de ha még kb. 1 hónapig ez lesz akkor megyek szalag mellé a kicsit távolabbi közeli gyárba. Havonta keresnek embereket. Gáz, nem gáz de lelkileg valamivel jobban leszek, de bízom benne hogy csak akad valami. Ha más nem idényre. Ha nem is akkor gyűjtök pénzt jogsira, meg hogy költözzek pestre és megyek. Valahol bízom ebben az első munkahely garancia programban is, hátha segít. Mostanság egyre több pályakezdőt keresnek, hátha valamelyik bejön. Tényleg csak ez tart vissza még, meg hogy a gyárban se biztos hogy 2 hónapnál tovább megtartanának. Szerencsére szüleim még elnézik nekem hogy itthon vagyok, de nem tudom meddig. Amúgy nem te tehetsz róla. Mikor én kezdtem még ezzel a végzettséggel mindenki elhelyezkedett most meg már az msc-be nem mertem belekezdeni mert lehet úgysincs értelme. Ha Bsc-vel sem lehet mit kezdeni akkor kár belefektetni azt a 2 évet még. Vagy tanulok e mellé mást de már csak munka mellett. OKJ-n én is gondolkodtam, de most még próbálkozom. Sok sikert neked is, hátha összejön valami :)
2013. márc. 22. 13:45
 12/13 A kérdező kommentje:
Június 13. óta egy multicégnél dolgozom, gazdasági irodavezetőként. Hihetetlen, de ezalatt a kb. fél év alatt úgy megváltozott minden... olyan távolinak tűnik a munkanélküliként kínlódás, pedig nem volt olyan rég, amikor reménytelen volt a helyzet. Szerencsés vagyok. Nagyon sokat melózok, stresszes is, keveset is kapok érte viszonylag, de végre csinálhatok valamit, fejlődhetek valamiben, szükség van rám valahol.
2013. dec. 7. 14:59
 13/13 anonim válasza:
gratulálok :) sok sikert.
2013. dec. 7. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!