Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem találom a helyem?

Miért nem találom a helyem?

Figyelt kérdés
2010-ben megkaptam a közgazdász diplomát, túlvagyok jó néhány interjún, munkaügyi központos látogatáson, és nem akar összejönni. Kizárólag jutalékos lehetőségeim lennének, de az iszonyat taszító nekem, egész más habitusú ember vagyok. Elemző típus vagyok, amit vállalok, megcsinálom határidőre, bárki, akitől lehetőséget kaptam eddig, elégedett volt a munkámmal (legyen az fordítás, lektorálás, vagy éppen a 2011-es népszámlálás, ahol számlálóbiztos voltam - egyszóval amit vállaltam, azt megcsináltam, időre és jó minőségben). Az önbizalmam viszont már nulla, senkinek érzem magam, aki senkinek nem kell. Gyakorlatom nulla, nem kapok lehetőséget sem, hogy ezen változtassak, csak ígéret ígéret hátán, hogy amint elmegy szülni valaki stb. Nagyvárosban (illetve mellett) lakom, alapvetően itt ill. a környéken próbálkoztam, anyagi lehetőségeim nem nagyon engedték, hogy Pestre költözzek akár csak hetekre munkakeresés céljából. Külföld ugyanezen okból nem jött szóba eddig, meg nem is akartam kimenni, itthon szerettem volna dolgozni. Fizikailag is megvisel a helyzet, amit legfőképp állandó fejfájások, gyomorgörcsök, magas vérnyomás jelez. De a lelki oldala még sokkal komolyabb. Most már nem tudok úgy elmenni munkainterjúra, hogy reálisan remélni merjem, megkapom az állást, hányingerrel kelek az adott reggelen, görcsöl a gyomrom, és hiába próbálom magamra erőltetni a pozitív szemléletet, nem megy. Pedig aki ismer, az tudja, hogy én mindig egy mackós, vidám srác voltam, kifejezetten jó hangulatot teremtettem magam körül. És most... egyszerűen nem tudom, hogy tudnék kijönni ebből. Valakinek van hasonló tapasztalata, és sikerült talpra állnia? Ha igen, hogyan? Szívesen veszek bármit, hátha lesz, ami hasznomra válik.

2013. márc. 21. 23:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnalom. pedig megdolgozt a diplomadert.

sajnos az egyre negativabb hozzaallasoddal csak csokkented az eselyeidet.

talan probalj valami mast. mas felet, talan egyszerubb munkat, mint hr-es vagy valami adminisztracios munka. Alabb adni sose jo de legalabb gyakorlatod lenne es kis sikerelmenyt nyujtana..

tovabbi sok szerencset

2013. márc. 21. 23:42
 2/13 anonim ***** válasza:
74%
Nem vagy egyedül öcsi ! Ma nagyon nehéz elhelyezkedni, hiszen nincsen hova. Eladtak mindent. Estleg tanulj valami OKJ szakmát, mert eladóra nagy kereslet van.
2013. márc. 21. 23:45
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
eladó (is )vagyok és abban sem tudok elhelyezkedni amúgy.. igen nagyon sokan vagyunk így . Ne érezd magad nullának, mert nem a te hibád hogy nincs elég munkahely ,te megteszed amit tudsz!! 25 éves vagyok és anyám tart el tiszta szégyen de ez van sajnos, majd lesz jobb,fel a fejjel! Szerintem csajozz be és jobban fogod érezni magad :P
2013. márc. 22. 00:09
 4/13 anonim ***** válasza:
93%

Eladóra sincs kereslet, már bocsánat, hogy nem a kérdésre válaszoltam így hirtelenjébe.

Igen, a mai világban a diploma nem garancia semmire. Próbálkozz tovább, ill. amíg nincs munkád addig is tudod magad képezni. A mai világban nagyon fontos az egyéni kreativitás, hogy fel tudd magad találni. A lényeg, hogy ne törődj bele a helyzetbe, és ahogy mondták más munkát is elvállalhatsz. Legyen az eladó vagy akármi más, minden tapasztalat szerzés számít. Tanulj nyelveket, vagy fejleszd az eddigi tudásod. Olvass akármilyen témában, a lényeg, hogy legyen elfoglaltságod és lehetőleg olyan aminek hasznát is látod. Ne töltsd üresen, kihasználatlanul a szabadidőd. A folytonos tevékenységgel eltudod terelni a gondolataid, ill. örömödet is lelheted benne. Menj mozogni, találd fel magad légy kreatív. A munkáltatók nem elégszenek meg azzal ma már, ha van egy papírod. Fontos, hogy legyen valami plusz. Amit pusztán már a megjelenésed sugároz. Eltökéltség, kreativitás, rátermettség, rugalmasság. Teljes szemléletváltás kell.

Lehet, hogy sablonos szövegnek tűnik (és talán az is), de tényleg ne hagyd, hogy beszívjon a búval b@szottság.

A két link jobban megfogalmazza, azt amit leszerettem volna írni.

[link]

[link]

ill. lásd mi minden van a világában, motivációt adhat, elterelheti a gondolataidat.

[link]

Ezen felül hallgathatsz pl. meditációs zenéket, lehet lesőre hülyeségnek tűnik, de kis löketet tud adni, ill. én imádok filmzenéket is hallgatni.

Szóval légy kreatív, ne hagyd el magad!

2013. márc. 22. 00:10
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
Nagy kereslet az országban nincsen semmire, nem is azt mondtam, de kereslet van. Szakképzett eladóra, nem érettségizett mindent bevállalóra. a boltokon kint van hogy keresnek ilyet.
2013. márc. 22. 00:20
 6/13 anonim válasza:
83%

Együttérzek veled.

Mivel ez az időszak bármeddig eltarthat, érdemes egyszerűbb munkát vállalni, amivel bár kevesebbet keresel, de addig jó, amíg megtalálod a végzettségednek és az igényeidnek megfelelő munkát. És ne gondold, hogy ez szégyen! Tapasztaltam. Ez csak régen volt az, ma már mindenki tisztában van vele, hogy milyen nehéz a helyzet e téren.

Én pl. 3 évig étteremben takarítottam meg konyhán besegítettem diplomával, mire akadt egy végzettségemnek megfelelő állás.

Sok sikert kívánok!

2013. márc. 22. 00:31
 7/13 anonim válasza:
Jelentkezz közmunkásnak!
2013. márc. 22. 05:35
 8/13 anonim válasza:
közmunkán is túljelentkezés van ...
2013. márc. 22. 06:58
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Próbálok pozitív leni, próbálom lekötni magam, olvasni,jelentkezni ide-oda. Közmunkára is többek között. Meglátjuk. Nem mondom, hogy jó látni, hogy vannak sorstársak, egyáltalán nem öröm ez számomra, de egy kicsit abból a szempontból felszabadító érzés, hogy nem csak én vagyok így, tehát nem 100%-ban az én hibám.
2013. márc. 22. 12:13
 10/13 anonim ***** válasza:
91%
Pályakezdőként nagyon nehéz. Rengeteg HR-essel beszéltem már, mind a tapasztalatot részesíti előnyben. Amint kiejtettem a szót hogy pályakezdő vagyok, egyből elutasítottak, tapasztalattal rendelkező embert keresnek. Na de tapasztalatot hogy tudsz szerezni ha nem vesznek fel? Az hogy van egy diplomád csak egy belépő egy olyan körbe, ahol rengetegen vannak. Ki kell hogy tűnj ezek közül. Én két hónapot dolgoztam gyakornokként, ahol 0 Ft fizetést kaptam, kizárólag az ételt és az utazást fizették. Robotoltam 10-11 órákat, de megérte. Ezen 2 hónap alatt csak arra utaztam, hogy a tudásom exponenciálisan felfejlesszem. 2 hónap alatt annyi dolgot tanultam, amit az egyetemen sosem tanítottak. Az új önéletrajzomat már a legújabb technológiai kulcsszavakkal tudtam kiegészíteni. Ezután már bíztak bennem a munkáltatók, most már több mint 1 éve ugyanannál a cégnél dolgozom, nem kevés pénzért.
2013. márc. 22. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!