Minek akar majdnem mindenki közgazdász lenni?
Már a csapból is a közgazdászok folynak,a 90 százaléka nem is talál munkát magának,akkor meg minek?
Nem,hogy olyat tanulna az ember amit igazán szeretne is!
40, 42, meg még ki tudja mennyi, neked ennyit mondanék a 40-es hozzászólásodra: TL;DR. Ha nem tudod, mit jelent ez érdekel, esetleg keress rá :) Mindenesetre mindegyikre ment a "piros kéz", nyugodtan adj nekem te is, veled ellentétben ez engem egyáltalán nem érdekel, de lehet, hogy a honvédségnél ez alapján vagy valaki, így hát ha ezen múlik, akkor ne legyél :D
A valóság az, hogy normális képességű ember (aki nem csak végigbukdácsolta az egyetemet) nagyon sok jól fizető állást betölthet gazdasági társaságoknál közgazdász végzettséggel még ma is. Igaz, a bekerülés nehéz lehet, de ha sikerül, ott akár vezető is lehet belőlük x év múlva, 1 milla nettó feletti fizetéssel, céges kocsival, egyéb nyalánkságokkal. Szolgálati lakást azért nem mondom, mert az jellemzően csak a felsővezetőknek jár - de ugyanakkor persze ez is lehetséges, csak a szokásos "csilagegyüttállásnál" több szükséges hozzá.
Hülye az, aki a közgazdász végzettséget a szokásos kamudiplomák közé sorolja. Valós, használható végzettséget ad, ellentétben a kultúrfuturológia meg hasonló diplomákkal szemben (sőt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen elérhető mittoménmilyen tisztképző diplomákkal szemben is, hiszen ezek csak az államigazgatásban használhatók fel).
Hogy ki mire tudja használni, az már csak egyéni képességeitől és ambíciójától függ.
De nettó hülyeség azt állítani, hogy ez nem ér semmit.
"neked ennyit mondanék a 40-es hozzászólásodra: TL;DR. Ha nem tudod, mit jelent ez érdekel, esetleg keress rá"
Ne aggódj, tudom, mit jelent. Ha nem olvasod el, nos, te bajod. Csak akkor ne akadjál ki azon, ha senki nem vesz komolyan.
"Mindenesetre mindegyikre ment a "piros kéz", nyugodtan adj nekem te is, veled ellentétben ez engem egyáltalán nem érdekel"
Adtam is, hülyeségre nem adok zöld kezet.
"de lehet, hogy a honvédségnél ez alapján vagy valaki, így hát ha ezen múlik, akkor ne legyél"
A honvédelmen mindenesetre picikét több múlik, mint a közgazdászaton, különösen most, amikor napi rendszerességgel szétverik a "migrácsok" valamelyik nyugat-európai várost.
"A valóság az, hogy normális képességű ember (aki nem csak végigbukdácsolta az egyetemet) nagyon sok jól fizető állást betölthet gazdasági társaságoknál közgazdász végzettséggel még ma is."
Ha van álláshely. HA van. Ha.
Ha kerekeim volnának, én lennék a négyeshatos.
"de ha sikerül, ott akár vezető is lehet belőlük x év múlva, 1 milla nettó feletti fizetéssel, céges kocsival, egyéb nyalánkságokkal."
És megint a HA.
Csak az a fránya feltételes mód ne lenne!
"Hülye az, aki a közgazdász végzettséget a szokásos kamudiplomák közé sorolja."
Nem tartozik a mai sztárszakmák közé, tehát oda sorolom. A közelébe nincs egy mérnöki vagy programozói diplomának.
"De nettó hülyeség azt állítani, hogy ez nem ér semmit."
Maradjunk annyiban, hogy feleannyit nem ér, mint egy átlagos gépészmérnöki diploma.
Nem maradunk annyiban :)
Kb. ez, az utolsó mondatod az, amire érdemes bármit reagálni, azt is csak az utánad következő olvasók kedvéért, a többi kb. ovis színvonal.
És nem, ez nem azt jelenti, hogy ha azt írod ezentúl, hogy "de nem", akkor majd én visszaírom, hogy de igen :)
Amiért ezzel érdemes foglalkozni, az az, hogy a végzett közgazdászok elhelyezkedhetnek kontrollerként bármelyik nagyvállalatnál (hiány is van rájuk, keress csak rá bármely állásportálon), könyvelőként saját vállalkozást indíthatnak, bérszámfejtőként, számviteli munkatársként szintén elhelyezkedhetnek bármely multinál (bár ez a végzettségük alatt van, de ha már bekerültek, előléphetnek később a vállalaton belül bárhová).
A migráncsozásod szánalmas :) Nem mintha én szeretném őket, de a rendőrség reklámarca, tudod, az, akit felrobbantottak a Teréz körúton, nemrég jelentette be, hogy leszerel a rendőrségtől, mert ő nem tud megélni abból az éhbérből, amit a rendőrség fizet neki :)
Lásd: [link]
Szóval én nem kétlem, hogy akár egy rendőr vagy honvéd tábornok (nem közkatona!) is meg tud élni tisztességesen, de hogy egy ilyen karriert, ahol tényleg csak a legkiválóbbak tudnak érvényesülni, egy közgáz diplomával elérhető karrierhez hasonlíts... ehh.. olyan nevetséges :D
"Nem maradunk annyiban :)"
Felőlem hihetsz, amit akarsz, a valóságot nem fogja befolyásolni.
"a többi kb. ovis színvonal."
Vagy csak te vagy vitaképtelen...
Nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni...
"És nem, ez nem azt jelenti, hogy ha azt írod ezentúl, hogy "de nem", akkor majd én visszaírom, hogy de igen :)"
Tényleg? Pedig ezen a szinten "vitázol".
"Amiért ezzel érdemes foglalkozni, az az, hogy a végzett közgazdászok elhelyezkedhetnek kontrollerként bármelyik nagyvállalatnál"
Megint az a csúnya-búnya feltételes mód...
"hiány is van rájuk, keress csak rá bármely állásportálon"
Megtörtént. Szakmunkásokat, mérnököket, informatikusokat keresnek szakmányba, közgazdászt írd és mondd, KÉT helyen kerestek, és messze nem kiemelkedő fizetésért.
"könyvelőként saját vállalkozást indíthatnak, bérszámfejtőként"
Hogyne, mert manapság az átlagember olyan jól áll anyagilag, hogy csak úgy zsebbű' saját vállalkozást indíthat.
"A migráncsozásod szánalmas :)"
Neked meg a ténytagadásod.
"de a rendőrség reklámarca, tudod, az, akit felrobbantottak a Teréz körúton, nemrég jelentette be, hogy leszerel a rendőrségtől, mert ő nem tud megélni abból az éhbérből, amit a rendőrség fizet neki"
A zsernyákoknak ZÉRÓ köze van a honvédséghez, szóval ezzel te nem cáfoltál meg semmit.
Zsindex mint forrás :DDDDDDDDDDDD linkelj inkább meséskönyvet, még az is hitelesebb ennél a netszemétnél.
"de hogy egy ilyen karriert, ahol tényleg csak a legkiválóbbak tudnak érvényesülni, egy közgáz diplomával elérhető karrierhez hasonlíts"
Szerinted a honvédségnél csak a legkiválóbbak tudnak érvényesülni?
Messziről se ugatod a témát, tisztán látszik. Ez nem a francia idegenlégió, csak szólok.
A piros kezet pedig csípőből kaptad is.
Te amúgy a Balázska vagy, nem, vagy a munkaügyis troll? :)
Ezért nem is érzem, hogy a fentieken kívül bármi más válaszra szükség lenne (majd ítél a "történelem", vagyis az ez után jövő olvasók).
Persze mondanom se kell, hogy a "piros kezet" (amire vered) te is csípőből kaptad tőlem az összes eddigi hozzászólásodra, csak éppen az én sokéves többszázezer hozzászólásomat tekintve ez egy csepp a tengerben, szóval ha erre hajtasz, elég sokat kell provokálnod engem, amíg ez akár egy százaléknyi változást is eredményezne :) Nem mintha az is egy kicsinyt is érdekelne engem - ellentétben veled -, bár azt elárulom, hogy mikor vagy 1 éve a százalékom 69-ről 68-ra változott, azt kicsit sajnáltam :( Mert a 69 az a franciázás nemzetközi jelképe :D
Innentől viszont még ennyit se érdekel, úgyhogy mehetsz a fszerdőbe :D
"Te amúgy a Balázska vagy, nem, vagy a munkaügyis troll?"
Az hát, én vagyok a Balázska is, a munkaügyis troll is, meg a "bombanős" troll is, meg mindenki más is. Nem is tudtad?
Errefelé népszokás az idióta konteók kiagyalása önmagatok igazolására, vagy mi?
"majd ítél a "történelem", vagyis az ez után jövő olvasók"
Igen, biztosan. Persze, aki esetlegesen nem neked ad igazat, az is Balázska meg munkaügyis troll meg ilyesmi lesz ugye.
"Persze mondanom se kell, hogy a "piros kezet" (amire vered) te is csípőből kaptad tőlem az összes eddigi hozzászólásodra"
Kitűnő, akkor visszakaptad a piros kezet helyből.
"csak éppen az én sokéves többszázezer hozzászólásomat tekintve ez egy csepp a tengerben, szóval ha erre hajtasz, elég sokat kell provokálnod engem, amíg ez akár egy százaléknyi változást is eredményezne"
Eszem ágában sincs provokálni téged. Ha találva érzed magad, kisapám, az téged minősít, nem engem.
"Nem mintha az is egy kicsinyt is érdekelne engem - ellentétben veled"
Aha, azért feszengsz itt nekem, mint pók a lucernásban, mert annyira nem érdekel téged :D szépen segget csináltál a szádból most.
"Innentől viszont még ennyit se érdekel, úgyhogy mehetsz a fszerdőbe"
Akkor hát ki is fogytál az "észérvekből", jöhet az óvodás kisdedó trollkodás?
Small thingz amuse small mindz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!