Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minek akar majdnem mindenki...

Minek akar majdnem mindenki közgazdász lenni?

Figyelt kérdés

Már a csapból is a közgazdászok folynak,a 90 százaléka nem is talál munkát magának,akkor meg minek?

Nem,hogy olyat tanulna az ember amit igazán szeretne is!

2012. dec. 19. 01:41
1 2 3 4 5 6
 1/52 reptoid ***** válasza:
63%
Dehogy nem találnak a közgazdászok. Az a baj, hogy egy csomó más képzést is bevonnak a közgazdász szó jelentése alá, amik már árnyalják a képet.
2012. dec. 19. 01:55
 2/52 anonim ***** válasza:
14%

Erre én is kíváncsi vagyok...a jogász,közgazdász=büfészak, a 90% tényleg a munkanélküliek táborát gyarapítja. Szakmát tanulni meg valahogy senkinek sem akaródzik.

Na, az én véleményem az, hogy ezeken a helyeken a leglazább az oktatás, alacsony az óraszám, és könnyű teljesíteni a vizsgákon, lehet sörözni meg lábatlógatni egész félévben. Maga a jogász-közgazdász diploma is ilyen alibi-diploma, hogy "nesztek, ha már ennyire kell mindenhova a diploma, itt van nektek"

2012. dec. 19. 02:14
 3/52 anonim ***** válasza:
67%
És ha épp közgazdászok szeretnének lenni?
2012. dec. 19. 03:08
 4/52 anonim válasza:
26%
Nem tudom, az én környezetemben nem igazán népszerű szak, de ez így tényleg marhaság, h dugig vagyunk jogászokkal, mert ők azok akarnak lenni aztán semmi eredménye nincs, csak kihajintottunk a milliókat.
2012. dec. 19. 04:47
 5/52 anonim ***** válasza:
89%

Kettes, ha neked ez a két szak "büfészak", akkor vagy az atomfizika kandidátusa vagy, vagy bolond.

Én személy szerint az utóbbira tippelek, akinek fogalma sincs, miről beszél.

De gyanítom, hogy egyáltalán diploma közelébe se szagoltál soha. Se büfé-, se sima közelébe.

2012. dec. 19. 07:10
 6/52 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudok, hogy sírjak vagy nevessek azon, hogy a közgáz+jogász büfészak. Megkérdezhetném, hogy te mit tanulsz/tanultál?

Amúgy meg elég sok szakot, szakmát csak közgázként emlegetnek, szal elég nagy terület. Ha így kijelentitek,hogy a 90%-uk munkanélküli, akkor biztos rengeteg ilyen ismerősötök van...

2012. dec. 19. 09:50
 7/52 anonim ***** válasza:
69%
6-os, csak hogy tudd: pl. a dél-dunántúli megyékben szinte lehetetlen elhelyezkedni normálisnak mondható bérért közgazdasági egyetemi végzettséggel.
2012. dec. 19. 10:32
 8/52 anonim ***** válasza:
81%

1) Miért? Te nyelvészprofesszor szeretnél lenni? ...

2) Honnan tudod, hogy a közgáz hallgatók nem szeretik amit csinálnak?

2012. dec. 19. 11:48
 9/52 anonim ***** válasza:
14%

5/8: A jogász és közgazdász diploma = büfészakos diploma. Ez olyan mintha az égre mondanám, hogy kék.

Nemtudom, te honnan a fenéből irkálsz, de itt jelenleg egyetlen végzős jogásznak-közgazdásznak sincs munkája. A munkaügyi hivatalnál már meg sem kérdezik, van-e diplomája, hanem azt, hogy milyen. Jogász és közgazdász végzettségű ember sehova nem kell. Attól hogy toporzékolsz itt, és hisztizel hogy "nem és nem és nem és nem", a tényeken változtatni nem tudsz.

Ennyi jogász-közgazdász végzős még magán Budapesten se kellene, mert még ott sincs annyi munkahely hogy ezt az iszonyatos túlképzést ellássák. De nem kell nekem hinni, bemész a munkaügyi központba és megkérdezed. Persze ők is mind hazudnak :)))

De akár nézz fel bármelyik álláskereső oldalra...mittomén, Jobpilot...mindenhova szakmunkás és mérnök kell, sehol nem látni jogászt-közgazdászt.

6/8, én honvédelmet tanultam, ZMNE, ha mond ez neked valamit. Szerencsére tisztába voltam azzal, melyik diplomának van egyáltalán valami értéke. Ennyit arról, hogy ki nem szagolt a diploma közelébe...

Szerintem másszatok ki a kisherceg üvegbúrája alól és nézzetek szét kicsit a nagybetűs valóvilágban, csak hogy legyen valami halvány fingotok róla, mik a keresett szakmák, és mik nem azok. Ha annyira királyos közgazdászok vagytok mint azt ahogy elképzelitek, akkor tudhatnátok az aranyigazságot: amiből sok van, értéktelenné válik. Ez ugyanúgy igaz a diplomára is.

2012. dec. 19. 15:58
 10/52 anonim ***** válasza:
83%

Érdekes, hogy nekem minden közgázon végzett ismerősömnek (jó pár ember) van munkája, közülük a legtöbbnek igazából keresni sem kellett, mert ahol gyakorlaton volt felajánlották neki, hogy diplomaszerzés után maradhat -jópáran a Big4 egyikénél. Olyan is van, aki iskola mellett dolgozik és nem minimálbérért... Még én sem végeztem, de már kaptam 2 állásajánlatot a jövőre vonatkozóan, és hozzátenném, hogy nincsenek nekem és ezen ismerőseimnek sincs úgymond protekciója és nem szarjuk a pénzt se, annyi a titka,hogy jó suliban kell tanulni és nem csak melegedni+diákigazolványért kell bejárni...

A te kommentedből/kommentjeidből viszont az látszik, hogy kifejezetten e két említett hivatással van problémád, nem tudsz róla semmit, csak annyival vagy tisztában,hogy sok ilyen végzettségű ember van és közülük soknak nincs munkája.

Az,hogy az állásportálokon nem látni ilyen jellegű munkalehetőséget hülyeség, sztem szelektív a látásod vagy ha kíváncsiság rákeresel, akkor nem tudod hogyan tedd és annyit írsz be "közgazdász"... Elárulom neked: nagyon sok álláslehetőség van, amit nem tesznek közé ilyen portálokon, hanem a vállalkozás honlapján lehet utána érdeklődni.

Arra, hogy honvédelmet tanultál -ahogy elméletileg rend és fegyelem van- csak annyit tudok mondani, hogy szépen kiképeztek téged.

2012. dec. 19. 16:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!