Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minek akar majdnem mindenki...

Minek akar majdnem mindenki közgazdász lenni?

Figyelt kérdés

Már a csapból is a közgazdászok folynak,a 90 százaléka nem is talál munkát magának,akkor meg minek?

Nem,hogy olyat tanulna az ember amit igazán szeretne is!

2012. dec. 19. 01:41
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
78%
helyesírási hibákért bocs, tudod ezen a büfészakon 3 hete minden nap reggeltől estig tanulni kell és ez a tevékenység kicsit fárasztó
2012. dec. 19. 16:43
 12/52 anonim ***** válasza:
6%

16:41, nem tudom, ezeket honnan a fenéből szedted, vagy konkrétan melyik bolygóról jöttél. Magyarországon irtózatos túlképzés van jogászból, közgazdászból, a 90% az vagy szakmát tanul, vagy kimegy külföldre, vagy a híd alatt csövel.

Abban lehet igazad, hogy külföldön ezekre nagy a kereslet, de az külföld. Ez meg Magyarország, és itt nincs szükség belőlük ENNYIRE. Amikor a 4 diplomás, 50 nyelven folyékonyan beszélő értelmiségi is a munkaügyibe megy, hogy napi 25 órás Matolcsy-fizetésű robotmelót vállaljon, akkor nekem te be nem fogod mesélni, hogy a frissen végzett jogászt/közgazdászt egyből állásba ültetik. Előbb lősz fel gázpiszollyal embert a Holdra...

Semmi bajom nincs ezzel a két hivatással, nemtudom ezt honnan szedted. Hogy nem tudok róluk semmit...nos, vélhetően megvan a maga prózai oka, hogy nem jogásznak-közgazdásznak tanultam, viszont a munkaerőpiaci viszonyokat nagyszerűen látom, amennyire te pont nem.

Az állásportálokon azért nem látni ilyen jellegű álláshirdetéseket, mert nincs rájuk kereslet. Ahol pedig mégis lenne, arról igen hamar kiderül hogy MLM-piramis vagy valami más hasonló becsületes munkahely. Átnéztem jópár állásportálos honlapot (Jobpilot, Jobline stb. stb.), mindenhol mérnököt, szakmunkást kerestek. Sőt, még a "Keresések" rovatba is átnéztem, ott meg tucatnyi ilyet láttam, hogy "közgazdász-jogász végzettséggel bármilyen munkát elvállalok". Természetesen a munkaügyisek is hazudnak, az állásportálok is hazudnak, mindenki hazudik, neked van igazad :DDD *facepalm*

Ha meg ennyire vágod a honvédelem oktatását, akkor magyarázd meg ezt Berki őrnagynak és Gajdács alesnek. A légváraiddal már a kapuőrségen ki fognak röhögni...

2012. dec. 19. 18:11
 13/52 anonim ***** válasza:
60%
Köszönjük Emese! Olyan emberrel nem lehet beszélni, aki csak a saját igazát szajkózza...
2012. dec. 19. 18:26
 14/52 anonim ***** válasza:
10%
Így van, szemmel láthatóan az észérvek számodra túl magasak. Elmész a munkaügyi központba, és meggyőződsz róla saját magad, meglátjuk majd, ki az aki hazudik.
2012. dec. 19. 18:29
 15/52 anonim ***** válasza:
55%
Egy biztos! Közgazdász diplomával még mindig hamarabb elhelyezkedsz, mint néhány természettudományos szutyokkal, pedig azokat nyomják, hogy nagy szükség van rá!
2012. dec. 19. 18:40
 16/52 anonim ***** válasza:
83%
Azért a közgazdászok elég szép összeggel hozzájárulnak az adókhoz, hogy a felesleges hadseregre költsük, aminek az ütőképessége enyhén szólva is komikus. :)
2012. dec. 19. 20:11
 17/52 anonim ***** válasza:
51%

nézd már büfög a sz@r a gödör aljáról, egy hivatásos túliskolázott bokorugró aki korkedvezményes nyugger akar lenni osztja a lapot a sarokból, hát ez über-szánalom :D

Tudod öcsi már várom mikor nyírbálnak meg titeket is mint felesleges állományt a határőr és sündőrség után, mert arra tartani párezer marhát ütőképes légierő-légvédelem és páncélos hadtest nélkül hogy legyen aki a kötelező nato missziókat erőlteti meg legyen ki kapituláljon az első ütőképes megszállónak az teljesen felesleges.

2012. dec. 19. 20:56
 18/52 anonim ***** válasza:
80%

Azért ennyir durván nem fogalmaztam volna :D

De mikor Kőagy őrnagy megjegyezte nem olyan rég egyik kommentjében, hogy ő értékes diplomát szerzett, akkor én is kb erre gondoltam. Nagyon jó lehet katonatisztnek lenni egy olyan jelentéktelen országban, amit egy esetleges háborúban akármelyik ország leigázna. Oké, hogy sokszor mutatják a tévében, hogy külföldön elismerik a magyar katonákat/kiképzőket, meg hogy kimennek Irakba, Afganisztánba meg ide-oda, de az égvilágon semmi értelme nincs a magyar honvédségnek. Csak hogy pár dolgot említsek:

-Gyenge, mint a harmat

-Hatalmas összeg fenntartani a működését

-Nem járul hozzá az ország gazdaságához

Tényleg értékes diploma, mekkora marha vagyok,hogy nem mentem katonának :/

2012. dec. 19. 21:14
 19/52 anonim ***** válasza:
4%

Most így a témától függetlenül a magyar honvédség tényleg semmit nem ér, de neki legalább van munkája a papírjával a sok-sok közgazdásszal és egyebekkel szemben, tehát valamilyen szinten "értékesebb" az a diploma.

Azért tettem idézőjelbe, mert ugye gazdaság alapja a termelés, és mivel sem a közgazdász sem a katonatiszt nem termel egy dekát sem, ezért valójában mind a kettő csak egy ingyenélő a ténylegesen értéket előállító emberek nyakán. Szóval, hogy ki az értékesebb szerintem ne firtassuk.

2012. dec. 19. 21:49
 20/52 anonim ***** válasza:
79%

Bokorugró úr a képzés színvonalával, meg a szavak jelentésével nincsen tisztában.

Ő valahol hallotta azt a szót, hogy "büfészak", és azt hiszi, hogy az olyan, amin sokan végeztek.

Nem, azt arra mondják, ahova be se kell járni órára, hanem egész nap a büfében lehet lógni, tanulni se kell, mégis megvan a kettes. Na, a jogász meg a közgáz képzés az pont nem ilyen, le lehet ülni, egyes. Jogászképzés például a mai napig egységes, osztatlan képzésben megy, ez azt jelenti, hogy nincs belőle alapszak, meg mesterszak, mint nem egy tucatszakmából, mert ez olyan lenne, mintha te autószerelő lennél, és csak szétszedni tudnád az autókat, de összerakni nem.

Az igaz, hogy sokaknak van, pont azért, mert sikerszakmának számított, amire érdemes volt jelentkezni, és akinek van tapasztalata, meg ismeretsége, az a mai napig is válogathat a jobbnál jobb állások között, pláne, ha szakosodsz egy területre. Hja, csak elindulni nehéz itt is, mert a frissen végzettek kiszűrésére 3 év releváns szakmai tapasztalatot, meg szakvizsgát szoktak kérni. De ha valaki nem is tud a szakmájában elhelyezkedni, ilyen diplomákkal sokkal jobb esélye van ügyintézői és hasonló területekre is, mint egy művelődésszervező/kommunikáció büfészakosnak (na, azok tényleg azok).

Viszont az már ordító hülyeség, hogy a munkaerőpiacot valaki az alapján méri fel, hogy a munkaügyi központban milyen állásokat szoktak kínálni.

Képzeld, jogász meg közgazdász melót nem az egyébként is semmire se jó láblógatós munkaügyi központban szoktak találni az emberek, hanem állásportálokon pályázgatva.

Munkaügyi központban legfeljebb Zrínyiseknek vannak munkák, elvégre az árvíz esetére kiírt homokzsákpakolós közmunka pályázatok végülis tekinthetők honvédelmi feladatnak, mint ahogy a sorkatonaság idejében kb. ennyit is csináltak honvédeink :> Azt, meg technokollal visszaragasztgatni ősszel a fára a faleveleket, mert lehulltak...

2012. dec. 19. 22:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!