Pályakezdőként nem kellek sehova. Mit tegyek?
Esti suliba járok ami hetente csak 2 nap és szeretnék mellette valami munkát. Bolti eladó végzettségem van de nem vesznek fel sehova mindenhova minimum 2 év munkatapasztalat az elvárás. Munkanélkülibe sem tudnak segíteni egyszerűen nem tudom mit csinálhatnék. Egyszerűen sehol nincs munka, vagy ahol van oda meg nem egy pályakezdőt vesznek fel.
(gyárba nem szeretnék dolgozni annál minden jobb, de még gyárba sem vesznek fel.)
Szerintetek mit tegyek?
Ismerős... 23éves nő vagyok, munkanélküli pályakezdő.
Nemrég jöttem meg meló keresésből (végig jártam várost, nem-e írtak ki valamerre valamit) haza érve ledobtam táskám és kibőgtem magam...szóval egyértelmű az eredmény.
Ha találok is valamit ott a feltétel: Legyél diák... vagy kőműves, nos nőként érdekes lenne.
Voltam több tesztíráson, de ott se szívlelik a pálya kezdőket. Elég szomorú volt látni, hogy az összes fiatal velem együtt sétálhatott ki az ajtón. Szegény öregebb réteg pedig lehet lett munka, de halálukon vannak.
Egy közvetítőn keresztűl voltam ott egy hónapot... 12órák...30ezerért... S olykor hazaküldték a közvetítő általi embereket " bocs, van elég ember. Hazamehetsz"...
(1 óra az út gyalog, mivel nincsből nem tudom fizetni a havi 10ezres bérletet)
Egyik reggel munkaelosztás alatt oda küldtek egy idős asszonyt, akiből kitört a sírhatnék, mert ugyan úgy ide oda küldözgették, hol van munkája-hol nincs. Megvígasztaltam s beszélgettem vele... le vagyok döbbenve miket élt meg.
Visszatérve: Nem találok munkát, ha van is az diákoknak... Vagy 1-3 év tapasztalat... Együtt érzek MINDEN pályakezdővel, kitartást mindenkinek, még ha olykor a gyenge pillanatok (sírás/öngyilkosság stb el is kap)
Ha pályázatokat hírdethetnék s lenne vagyonom én a pánikoló fiatalokat segíteném, még ha ki is megy az országból, mert tudom itt nincs jövő!
Párommal 3éve vagyunk; egyenlőre csak álmodozunk a jövőnkről.
Lenne meló kint, de ki útra+ vészhelyzetrre is kell pénz, amit persze senki nem ad csak úgy.
Van egy úgynevezett "tehetségem", jeleskedek a művészet több ágában... Van ötletem alkotási pénz keresésre, de kisebb termékekre se nagyon van kereset, hiszen szegény ember örül, ha étel van nem hogy vegyen pl egy karkötőt s egyebet. A nagyobb ötletem pedig sajnos nem kevés pénzt igényel 4000 szilikon, 5000 műgyanta ami erre való, a festékek szinenként 2000... Bjd-t faragok (egy baba fajta) viaszból az első mintát amiről negatív készülne, de már itt baj van mert nincs rá keretem. Pedig a negatívval több példányt csinálhatnék.
Pénzből pénzt lehet... A szarból pedig nem tudok várat építeni, mert nincs "szar"(munka)...
Lehet eladom a bútorokat, amik az enyémek, még ha haragudni is fognak szüleim... De ha elérem a kiutat, úgyse tudnám magammal cipelni - logikában gondolkodok.
Olvasom a vállalkozókat... mivel én egy kis saját egyedi ajándékboltot akarok 30éves koromra (max 40)... sírnak "nincs ötletem" "mi kell vevőnek" stb... Van rengeteg ötletem, eladás-bevétel-üzlet helyiség berendezés-kiadások... ezeknek ott a pénz a seggük alatt, de olyan üresek belűl, mint az én nem létező pénztárcám.
Konkrét tanáccsal nem tudok szolgálni, de annyit tudok: Gyenge pillanatoknak ne engedd átadni magadat 100%-osan... Ne keljen temetésre menni. (Egyik ismerősömtől szavak nélkül búcsúztam; belefáradt.)
S a körülményeim miatt... valahol magamat is hibáztatom, de valahol tudom nem az én hibám, hanem a világé, amit élünk.
Pofont nekem nem csak a munkanélküliség adja, hanem a család s a sors, ahogy búcsúzhattam egy éven belűl 4 kedves idős családtagtól is.
Országtól segítség nem volt, nincs is s nem is lesz! Magunkra számíthatunk, a gazdag kutyákra nem...
Páran jönnek azzal, ilyen-olyan diplomájuk van... Nos ha annyira diplomásak, akkor miért ilyen témát találtál a neten? XD na hagyjuk... Volt szomszédom pár évvel idősebb van 2 diplomja+ nyelv s szobalány odakinn... No problem.
S elfelejti sok ember, hiába a 20ezer ilyen-olyan letett suli, ha papíron kívűl mást nem tud felmutatni... Tapasztalat...tehetség... vagy pár esetben szimpla paraszti ész.
Lopás szemtanúja voltam; a rendőrségen gépelt a csaj, amit elmondtam, de teljesen átfogalmazta... hasonlítani se hasonlított az igaz történethez, ráadás: helyesírás egyes szinten... Protekciós műkörmös pi***.
Volt osztálytársam / barátnőm világ életébe szín ötös tanuló volt... Most meg ott szívja gyárba iskolázott emberként. Van olyan ország, ahol a csövesek diplomával kinn hevernek az utcán. RIP tanulmány XD ismim szavaival élve " ha nem lesz wc papír a vendégnek, akkor beadom neki a papírjaimat"
Na okostóni diplomások stb., ennyi a véleményem/tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!