Pályakezdőként nem kellek sehova. Mit tegyek?
Esti suliba járok ami hetente csak 2 nap és szeretnék mellette valami munkát. Bolti eladó végzettségem van de nem vesznek fel sehova mindenhova minimum 2 év munkatapasztalat az elvárás. Munkanélkülibe sem tudnak segíteni egyszerűen nem tudom mit csinálhatnék. Egyszerűen sehol nincs munka, vagy ahol van oda meg nem egy pályakezdőt vesznek fel.
(gyárba nem szeretnék dolgozni annál minden jobb, de még gyárba sem vesznek fel.)
Szerintetek mit tegyek?
de 2 év tapasztalat kell abban a munkában.
Pl: most engem nem vesznek fel árufeltöltőnek ha nincs legalább 2 évem ledolgozva mint árufeltöltő... előtte dolgozhattam én 10 évet is takarítóként attól még oda akkor se kellek..
És az önkéntességet igazolja valaki??
Mert ezzel az erővel az én kötelező gyakorlataimat (kb4-5 év) is be írhatnám, mint önkéntesség.
Az önkéntesség egyenlő egy legális munkaszerződéssel rendelkező ember munkájával??? Szerintem nem, vagy legalább is nem fogadják el annak. Így marad pályakezdő az ember.
Meg tudlak érteni. Én meg azért nem kellek mert majdnem 40 vagyok hiába van tapasztalatom.
Fejlettebb országokban a jobb iskoláknál sorban állnak a munkáltatók és lesik, ki teljesít jobban. Aztán a fiatal munkaerőt felveszik, raknak mellé egy szakit és a saját képükre formálják. Ez utóbbi itthon is működött úgy 20 évvel ezelőtt.
Ma azt hiszem a munkáltatók már azt sem tudják, mit kérjenek, nem tudom emlékeznek-e rá, hogy ők is voltak valaha kezdők? Nyilván saját magukat is hülyének tartották akkor ebből indulnak ki. A legtöbb szakmába pár nap alatt bele lehet tanulni, rázódni pláne ha eleve azt tanultad.
Ez az egész röhejes, ami az álláspiacon van és még jönnek azzal, hogy, aki dolgozni akar az talál is munkát. Jah! Egyszer raknám ki őket az utcára az idióta személyzetisekkel meg tulajokkal egyetemben.
Egyet tudsz tenni: Nem adod fel. Én sem teszem. Egyszer lesz valami, olyan nincs, hogy nyugdíjadig otthon fogsz ülni, egyszer csak betekint valami. Ne add fel a csüggedésed:))
köszönöm a válaszokat, főleg az utolsónak :)
"aki dolgozni akar az talál is munkát" mondat ismerős sokszor a fejemhez vágják h egy lusta sz@r vagyok és csak azért nem dolgozom még stb.... :))
Pályakezdőként tényleg rettentő nehéz.
Ma már minden álláshoz munkatapasztalat kell, na de honnan szerezzek munkatapasztalatot, ha fel sem vesznek sehova.
Ez az, ami szörnyű. Az ember nem tudja hol helyezkedjen el, és ha nincs ismerőse "protekciója" akkor bizony nagyon elvan veszve. Tapasztalatból mondom. Túl vagyok rengeteg interjún, önéletrajz küldésen, és sehova nem kellettem.
Míg nem jött egy ismerős, aki betudott pozicionálni.
Kitartást!!Soha ne add fel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!