Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdőként nem kellek...

Pályakezdőként nem kellek sehova. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Esti suliba járok ami hetente csak 2 nap és szeretnék mellette valami munkát. Bolti eladó végzettségem van de nem vesznek fel sehova mindenhova minimum 2 év munkatapasztalat az elvárás. Munkanélkülibe sem tudnak segíteni egyszerűen nem tudom mit csinálhatnék. Egyszerűen sehol nincs munka, vagy ahol van oda meg nem egy pályakezdőt vesznek fel.

(gyárba nem szeretnék dolgozni annál minden jobb, de még gyárba sem vesznek fel.)

Szerintetek mit tegyek?

2012. dec. 7. 23:07
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

# 20:

Milyen OKJ-s végzettség az, amiből naponta 20 új álláshirdetés található?

2012. dec. 20. 21:23
 22/38 anonim ***** válasza:

Nem tudom, tény, hogy nem hazudott. Amúgy sok a kamu álláshirdetés is.

Őszintén.

Te mit csinálnál egy értéktelen diplomával? Nyilván Te is fű-fára pályáznál, hátha valahova kellesz.

2012. dec. 21. 12:41
 23/38 anonim ***** válasza:

# 22:

Nekem tök értéktelen diplomám van, 3 évvel ezelőtt én is pályáztam sokfelé, de nem sikerült minden egyes napon 20 pályázatot elküldeni, mert egyszerűen nem volt annyi olyan állásajánlat, amire esélyt láttam volna, hogy felvesznek. Néha úgy látom sokan azzal próbálják a kilátástalan helyzetet leplezni, hogy azt mondják megpályáznak napi 20 állást a környezetmérnöki diplomájukkal a takarítótól a SOTE adjunktusi pozícióig, csak hogy lehessen arra hivatkozni, ők mindent megtettek.

Ehelyett mondjuk inkább megpályáznának céltudatosan olyan irodai állásokat, ahol nem elvárás a szakirányú végzettség, fejlesztenék a nyelvtudásuk és lenne esélyük, mert oda hamarabb felveszik, mint takarítónak.

Nem azt mondom, hogy könnyű, de az eszetlen napi 20 pályázatnak sem biztos, hogy van értelme.

2012. dec. 22. 08:58
 24/38 A kérdező kommentje:
:(
2012. dec. 22. 09:10
 25/38 anonim ***** válasza:

Így már értem. De miért mindig ezt a végzettséget hozod fel?

Neked is ez van?

Ha igen, nem gond, hogy megkérdezem, hogy még egyetem alatt szerzett felsőfokú nyelvtudás + másik nyelvből esetleg középfok + TDK segíti az elhelyezkedést?

2012. dec. 22. 09:36
 26/38 anonim ***** válasza:

# 25:

Én a BMF-RKK-n tanultam, ahonnan szép számmal kerülnek ki a környezetmérnökök, bár én nem azt a szakot végeztem.

A nyelvtudás pozitív a munkaerőpiacon, hogy a TDK-nak van-e értelme, az akkor derül ki, amikor lediplomázol és kiderül nincsenek szakmabeli állásajánlatok. A szakdolgozatomból cikket írhattam az egyik szaklapba, de attól sem feküdtek ki a munkáltatók.

Így 3 évvel később teljesen más területen meg már lassan több időt töltök, mint azon amiből diplomáztam.

2012. dec. 22. 16:03
 27/38 anonim ***** válasza:

Könnyűipari mérnöki szakkal nem lehet elhelyezkedni? Az kellemetlen. :/

Csak mert kevés nyomdamérnök, csomagolómérnök kerül ki évente; a minőségirányításiakat elvileg kapkodják.

2012. dec. 22. 23:01
 28/38 anonim ***** válasza:
És a környezetesek közül kb. mennyi tudott elhelyezkedni, bár nem tudom, mennyit tudsz róluk?
2012. dec. 22. 23:02
 29/38 anonim ***** válasza:
te nem vagy pályakezdő, mert iskolába jársz.
2013. febr. 21. 22:38
 30/38 A kérdező kommentje:
ettől függetlenül sehova sem vesznek fel
2013. febr. 21. 23:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!