Pályakezdőként nem kellek sehova. Mit tegyek?
Esti suliba járok ami hetente csak 2 nap és szeretnék mellette valami munkát. Bolti eladó végzettségem van de nem vesznek fel sehova mindenhova minimum 2 év munkatapasztalat az elvárás. Munkanélkülibe sem tudnak segíteni egyszerűen nem tudom mit csinálhatnék. Egyszerűen sehol nincs munka, vagy ahol van oda meg nem egy pályakezdőt vesznek fel.
(gyárba nem szeretnék dolgozni annál minden jobb, de még gyárba sem vesznek fel.)
Szerintetek mit tegyek?
Üdv a klubban!Én is gyárba akarok bekerülni, de leépítés van...Nincs protekciód vagy 5 év tapasztalatod akkor hellóka.
Komolyan én már csak röhögök azon ami itt folyik.Szánalom.
Abszolút pályakezdő vagy? Van valami korábbi munka (diák vagy fekete, nem bejegyzett, bármi, akár haveroknak kisegítés valamiben) amiben dolgoztál? Mert ha van, akkor az is már tapasztalat. Ha állásinterjún ezt mondod, hogy semmi tapasztalatod, akkor igazából megértem őket, hogy nem akarnak. Egy vacak diákmunka is tapasztalat, mert rengeteg dologra megtanít, ami kell a későbbiekben (időbeosztás, felelősségtudat, csapatban tudsz-e működni stb)
Legtöbbször az a probléma, hogy az emberek nem tudják "eladni" magukat, pedig sajna ezt kell csinálni. Én pályakezdőként hónapokig kerestem munkát, jópár kudarc után végül megvan az első rendes bejegyzett munkám és többet keresek mint a szüleim valaha is.
Első lépésként az önéletrajzomat profin megírtam - ez lényeges szempont, h áttekinthető legyen és a tapasztalatoknál is legyen valami, nem kamuztam oda semmit, egyszerűen jól adtam elő. Rengeteg ismerősöm önéletrajzát néztem át és némelyiket később én javítottam ki, mert olyan vacak volt, hogy nem csoda, hogy nem kapnak munkát.
Második lépés, hogy tudd mire vagy képes, miben vagy jó. Ez egyszerűen hangzik, de nem az:)
Sokan panaszkodnak, hogy nincs munka, de azt vettem észre, hogy akik ezt mondják nem is törik igazán magukat, hogy legyen. Én napi 20 emailt küldözgettem az önéletrajzommal hónapokon keresztül és végül meglett az eredménye.
köszi a válaszokat.
állásinterjú ha-ha-ha.... Jó esetben visszaírnak egy emailt..
Egyébként az önéletrajzom jó azt "szakember" segített megírni
# 12:
Én ezt a napi 20 pályázatot sosem tudom megérteni. Milyen végzettséged van? Vagy minden mindegy alapon a takarítótól a főorvosig mindent megpályáztál mondjuk környezetmérnök diplomával, végül felvettek brókernek és kiderült Te lettél az az ember, akinek be is jött dolog?
Nem bántásból kérdezem, de gyakran olvasom, hogy vannak akik naponta megpályáznak 20 állást fél éven keresztül és nem értem. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy hogyan találnak naponta 20 végzettségüknek és tapasztalataiknak megfelelő pozíciót.
Én is voltam hasonló helyzetben. Érettségivel meg egy szakmával sehova se kellett az ember. Minden létező helyen próbáltam melót találni, még facebook-on is kint volt hogy munkát keresek.
Aztán egy nap, szintén facen rám írt egy cég toborzási tanácsadója és érdeklődött arról hogy lenne e kedvem gyakornoki állásra a vendéglátóiparban... Először behúzásnak gondoltam, de végül csak válaszoltam az üzenetére. Telefonon felhívtak a cégtől, és regisztráltam az egyik toborzási napjukra. 50 km-t utaztam!! Az előadáson korrektül elmondták hogy mit és kit keresnek félévre, fizetéssel külföldre. Meg pályáztam ami sikerült is és félévig vendéglátóipari gyakornok voltam a cég egyik éttermében Salzburgban. Pincér a végzettségem és ebben is dolgoztam ott. Korrekt fizu volt, és rangon felüli kedvezményes albérlet. Miután lejárt a gyakornoki program melót ajánlott az ügyvezető.
Amit picit elhalasztottam, mert hazajöttem nyelvet tanulni,mivel nyártól olyan helyen dolgozom ahova kell a cseh nyelv. Aztán ha meglesz nyelvvizsga irány vissza a céghez.
Az előtt nem hittem benne hogy az ember közösségi oldalon is találhat munkát, most már a saját példámból kifolyólag mindenkit buzdítok arra ha munkát keres, hogy írja ki. Nem kell szégyellni!!
köszi a válaszokat, utolsó akkor te szerencsés vagy :)
külföldre én még nem mennék mert szeretném ezt a sulit elvégezni
"Az önkéntesség egyenlő egy legális munkaszerződéssel rendelkező ember munkájával??? Szerintem nem, vagy legalább is nem fogadják el annak. Így marad pályakezdő az ember."
Tévedés. Az önkéntességet bármelyik Önkéntes Centrum (ebből megyénként egy), és bármelyik Önkéntes Pont (ebből megyénként 5-8 db, összesen kb. 80) és bármelyik a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál (ma már az Emberi Erőforrások Minisztériumánál) regisztrált szervezet és intézmény HIVATALOSAN igazolja.
Olyannyira igazolja hivatalosan, hogy a foglalkoztatást helyettesítő támogatást kapó személy számára a továbbfolyósításhoz szükséges 30 napba is beleszámít, azaz közmunka és egyéb foglalkoztatási jogviszony NÉLKÜL is ki tud telni az elvárt idő, így jogosult lehet az ellátott az FHT-ra.
Csak kicsit olvass utána. Pontosan az a lényege az önkéntes munkának, hogy GYAKORLATOT szerezz. Emellett SOKKAL JOBBAN néz ki az önéletrajzban az, hogyha a gyakorlatodat vagy annak egy részét önkéntes munkában szerezted meg.
Nem, hogy egyenlő, sok esetben sokkal specifikusabb az önkéntes tevékenység. Mert önkéntesként vannak területek, ahol SOKKAL INTENZÍVEBBEN veszel részt az adott tevékenységben (K+F területek pl.), mint munkavállalóként.
15.:
Rokonom több OKJ-t végzett több éven át, és mindig azokkal kapcsolatos állást pályázott, ő is napi kb. 20-at. Több éven át...
Elég fájó, hogy egyesek így leszólják a munkanélkülieket, akiknek nincs az ismerettségi körükben...
Te vagy, aki kiírtad pár napja, hogy neki vajon miért nincs munkanélküli ismerőse?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!