Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyiből lehet jól megélni...

Mennyiből lehet jól megélni Bécsben?

Figyelt kérdés

Konkrétan egy kis lakás, garzon vagy szoba bérlése mellett kb. mennyi euro kell, amiből már jól lehet élni?

Olvastam olyat is, hogy 18xx az átlagkereset (bruttó? nettó?) és olyat is, hogy valaki 4300ból nem tud megélni csak épphogy. Tudna ezzel valaki segíteni?

2012. nov. 20. 19:25
 1/4 anonim ***** válasza:

30ezer 1 szoba kb +15ezer a rezsihányad + 25ezer a kaja és ha olyan részen laksz, vagy kell etrot használnod 10ezer a bérlet. kb 70-80 ezer

A 18 ezer kb egy kollégistára igaz.

2012. nov. 20. 19:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Az átlagkeresetek mindig bruttóban értendőek, mert a nettót sok minden befolyásolja.(családos, stb). 1850 bruttó az osztrák átlagkereset, Bécsben, ha az ember keres kb. 1400-1500-at, abból már kényelmesen lehet élni. Aki 4300-ból nem él meg, az meg is érdemli. Én 1600-at keresek nettóban, nem panaszkodom, a szakmámban dolgozhatom, fiatal csapatban és nem kapok kevesebbet, mint osztrák kollégáim. Havi 400-450 €-t félre tudok tenni.
2012. nov. 20. 19:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Egyelőre a lakásokat nézegetem, de nem találtam elfogadhatót. Csak apartmanokat találtam, de 600 felett. Lehet, hogy rosszul keresem?

Elvileg 14 havi fizetést adnak, meg 4,4-s kaja hozzájárulást, 5% év végi bónuszt. Csak ez a lakás dolog tűnik macerásnak. Főleg, hogy kutyám van, és ez igen sok lakást kilő.

2012. nov. 20. 22:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Normális lakást 450-600 € között lehet találni+rezsi. Bécs elég drága a lakhatás szempontjából. Én 550-et fizetek a lakásomért+rezsi.(cca. 100 €/hó)
2012. nov. 20. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!