Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keresel te és mennyit...

Mennyit keresel te és mennyit a férjed/feleséged?

Figyelt kérdés
2012. nov. 1. 20:47
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
82%
Én munkanélküli vagyok..., párom 280 ezret, informatikus.
2012. nov. 2. 10:04
 22/35 anonim ***** válasza:
58%

Akiknek a szakmunkás férje többet keres mint ők maguk diplomásan, milyen diplomájuk van? Mert valaki írta hogy "ennyit arról hogy érdemes tanulni"

Csak azért kérdezem, mert nagyon sok felsőoktatásba jelentkezőnek mondom a saját tapasztalataim, miszerint ha nem való felsőoktatásba, azaz nem tud egy rendes, nehéz, hiányszakmát adó diplomát szerezni, akkor NE menjen el egy büfészakra ahova felveszik, mert munkanélküli lesz. Ezt annak ellenére mondom az ismerőseimnek, hogy én egyetemre járok..

2012. nov. 2. 10:08
 23/35 anonim ***** válasza:
78%

A büfészakok tényleg értelmetlenek.

Viszont egy jó diploma meg azért jobban fizet, mint egy jó szakma.

Szerencsétlen unokatesómék és is nagy szájjal hangoztatták, hogy minek tanuljanak, a szakmával többre mennek. Egyikük sem tudott elhelyezkedni, mindketten gyári munkások, minimálbérért, szalag mellett.

Viszont itt van az egyik válaszoló, aki orvos, ő tök jól megvan.

Van matematikus ismerősöm, aki szintén megvan, informatikus megint csak, egészségügyi diplomával mindig lesz munkája, itthon is, külföldön is. Az építészmérnökök, gépészmérnökök sem panaszkodnak.

Szóval azért vannak nagyon jó diplomák. De most ilyen andragógia, szabadbölcsészet, teljesen felesleges.

2012. nov. 2. 10:12
 24/35 anonim ***** válasza:
66%

Nem büfészak, amit elvégzek. Ezzel is max 100-at lehet keresni, ha egyátalán alkalmaznak (az okj meg egy biztos szakma).

Érdekes módon édesapám szakközepet végzett, ő 150 körül keres, édesanyámnak érettségije van, ő kajajeggyel stb-vel együtt 2-300 ezret keres, pedig csak alkalmazott ő is.

2012. nov. 2. 10:23
 25/35 anonim ***** válasza:
27%
23-mas, azt ne feledd, hogy a szabad bölcsészekből lesznek a magyar, töri és egyéb tanárok! És azzal is 100 körül lehet keresni.
2012. nov. 2. 10:24
 26/35 anonim ***** válasza:
68%

Mitől lenne biztos az okj?

Nem kötekedés, nem azért mondom, de én amilyen okj-ket látok, hát, azzal biztosan nem lehet elhelyezkedni.

A többségére általában azok mennek, akiket sehová sem vesznek fel és el akarják tölteni valahol az időt. Általában annyit is ér ez az okj.

Szerintem , ha valaki szakmát akar, az ne pár hónap alatt tanulja meg, hanem akkor járjon szakközépiskolába, és onnan, ha akar még mindig továbbtanulhat, de még ez sem biztos, mondom unokatesómék esetét. Teljesen feleslegesen jártak iskolába, nem tudnak elhelyezkedni. Szóval nem tudom ki találja ki ezt a mennyivel többet ér a szakma dolgot, de nem mindenkinél válik be.

2012. nov. 2. 10:26
 27/35 anonim ***** válasza:
92%

Tudtommal a történelem tanárok történelem szakra jelentkeznek, a magyartanárok pedig magyar szakra jelentkeznek.

A szabadbölcsészet az egy külön megjelölhető szak.

Fogalmam sincs onnan hová lehet szakosodni, én sosem jártam a bölcsészkarra, de elég sok barátom ment történelemre, angolra, magyarra és egyikük sem szabadbölcsészként kezdte.

2012. nov. 2. 10:27
 28/35 anonim ***** válasza:
90%
Bocsánat, igazad van. Nem voltam teljesen képben. Én régi bölcsészes vagyok. Tudod, bölcsészkar, és ahogy látom, a szabad bölcsészet valami külön hókuszpókusz.
2012. nov. 2. 10:32
 29/35 anonim ***** válasza:
68%
Igen, nem olyan régi dolog ez, akkor jöhetett be, mielőtt én elkezdtem a felsőoktatást, szóval szerintem 6 évnél nem idősebb képzés. Azóta sem láttam egyébként szabadbölcsész álláshirdetést, tehát gondolom van valami alvégzettség, vagy minor szak, amit ad, de még senki sem dicsekedett, aki oda járt.
2012. nov. 2. 10:35
 30/35 anonim ***** válasza:
44%
26-os: attól biztos az OKJ-m, hogy míg a diplomámmal maximum féléves, éves projektekben vehetek részt, az okj-vel biztos állásom lehet, ahol egyébként nincs évenkénti dolgozócsere.
2012. nov. 2. 10:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!