Szerintetek? évekig dolgoztam diákként jó kis fizum volt most átvett a cég főállásba.
13-as vagyok
Csessze meg az összes irigy majom amelyik lepontozott.
Nem gyerek se a kérdező,se én.Ő éjjelente dolgozott,én 40fokban túlóráztam sokszor,minimálbért se megkapva.És jól dolgozott (ahogy én is),ezért vették fel.
Kérdező,ne foglalkozz a sok rosszindulatúval.
Szóba került ennek a válasznak az értékelése:
"A válasz 29%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 13/27 Időpont ma 12:23 Privát üzenet Szerinted a válasz félig hasznos."
Mivel jelenleg 50% alatt áll, mondhatom, hogy "felpontoztam", de ha megjelennek néhányan zöld kézzel, akkor "lepontozásnak" fog minősülni az értékelésem, holott nem az igazságtartalmáról, hanem a hasznosságáról nyilvánítottam véleményt. Leírta a válaszba, hogy ugyanazt nem érti, amit a kérdező sem ért. Véleményem szerint ennek nincs túl nagy haszna, és furcsállom, hogy irigy majomnak neveznek itt egyeseket, mert hasonlóan gondolják.
Nálam a válasz azért kapott mégis fél pontot, mert implicit módon benne volt egy érv: mással is előfordul ilyesmi, nem olyan óriási dolog. Azonban nem volt szó benne sem arról, hogy miért gondolhatják a családtagok mégis nagy dolognak ezt a hírt, sem ezeknek az érveknek a cáfolatáról.
Kérdező!
Nincs itt szó másról, mint arról, hogy ami veled történt, az nem magától értetődő.
Egyeseknek van állásuk, másoknak nincs.
Egyeseket felvesznek az egyetemre, másokat nem.
Egyesek bejutnak egy tanulmányi versenyen vagy sportban a szűk elitbe, mások nem.
Egyeseket előléptetnek, másokat nem.
Egyesek fiatalon megtalálják a társukat, mások nem.
Ismeretlenül nem igazán lehet megállapítani, hogy egy-egy ilyen sikerben mekkora volt a szerencse szerepe, és mennyire érdemli meg az illető a sikert, annyit viszont biztosan lehet látni, hogy sikerült, és ennek lehet örülni.
Nyilván az értékén kell kezelni. Nem a szívinfarktus ellenszerét találtad föl, nem az Everestet másztad meg, nem lettél olimpiai bajnok, csak egy állást találtál (azáltal, hogy jól dolgoztál). Valamihez képest nagy dolog, máshoz képest apróság. Ha viszont nem látod, hogy ennek miért van nagy jelentősége, akkor érdemes megszívlelned azokat a válaszokat, amelyeket rosszindulatúnak érzel. Szűrd ki belőlük a rosszindulatot, és raktározd el az érdemi információkat.
"valóban bugyuta kérdésnek tűnhet egyébként"
Annak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!