Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Meghalt a nagymamám. Ő volt...

Meghalt a nagymamám. Ő volt az egyedüli nagyszülőm. Azt hiszem még nem dolgoztam fel. (? )

Figyelt kérdés

nem tudom nélküle elképzelni az életemet..:( nagyon hiányzik:( olyan mintha még mindig a korházban lenne, és igen jön haza..de már nem jön:( össze roskadtam:( :'(

19/L

2011. jan. 11. 00:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Fogadd őszinte részvétem! Kicsit irigyellek, amiért jó, szeretet teljes kapcsolatban álltál vele. Nekem sajnos nem jutott ilyen nagyi, mert az egyiket nem érdekeltem már kis koromban sem, a másik meg szegény nagyon zavart lett és nem tudott semmit magáról sem.
2011. jan. 11. 00:07
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Először is részvétem!!!!

Légy nagyon erős, és próbáld meg azt gondolni, hogy fentről figyel téged! És jobb ott neki! Nagyon nehéz tudom, de neki már nem fáj semmi!!! Én becsukom a szemem, és látom a papámat, és olyankor mosolygok, mert tudom, hogy már nem fáj neki semmi sem!

Kitartás!

2011. jan. 11. 00:08
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem!

Átéltem hasonlót, veszítettem el közeli hozzátartozómat. Sajnos az elmúlt években többet is. Ugyanezt éreztem. Volt, hogy egy idősebb rokonom halála után nem is sírtam (pont nem voltam otthon, mikor történt, nem értesítettek, a temetésen sem tudtam ott lenni). Aztán hónapok elteltek és elindultam otthonról. Mondtam anyukámnak, hogy megyek ....-hez. Anyukám persze meglepődött: De hát .... már meghalt, tudod!

Erre én egyszerűen zavarba jöttem és rávágtam, hogy jó, tudom, csak valamit meg akarok nézni a háznál.

De az igazság az volt, hogy még mindig nem tudtam úgy gondolni az illetőre, mint aki meghalt.

Talán a mai napig is nehezen fogadom el. Úgyhogy megértem, mit érzel.

2011. jan. 11. 00:09
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem! A nagyid most már fentről vigyáz rád, mindig gondolj erre. És most már nem kell tovább szenvednie.
2011. jan. 11. 00:10
 5/15 A kérdező kommentje:

annyira fáj :'( velünk lakott, és a mellettem lévő szoba üres:'( és ma bementem hozzá a korházba ,vettem neki finomságokat, amiket szeretett,és akkor nagyon rosszúl volt:(egyből riasztottam a családomat h jöjjenek be hozzá,mert nincs sok hátra :'( úgy köszöntem el tőle hogy megfogtam a kezét és mondtam h szeretlek:'( annyira fááj:'(:'(

muszáj voltam itt kiadni magamból:'( mert ki kell adnom magamból:'(

köszönöm a hozzászólásokat:'(

2011. jan. 11. 00:15
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
00:09 vagyok. Elhiszem. Add is ki magadból. Sírd ki magad nyugodtan! :(
2011. jan. 11. 00:19
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
szia részvétem nekem nagybátyám halt meg nemrégen motorbalestbe nagyonn rossz deegy idő után enyhul a fájdalom sok kitartást és fel a fejjel bár én nem hiszek istenbe meg ilyenek én hiszem ha látom tipus vagyok de ugy gondolom h az élet után lennie kell még valaminek ahol találkozunk a rokonokkal barátokkal ismerősökkel :)
2011. jan. 11. 00:21
 8/15 anonim ***** válasza:

részvétem!:(

én is 19 voltam, amikor meghalt Mamám...:( Most 21 vagyok és ahogyan előttem írta valaki, nekem is sokszor van még a mai napig olyanom, mintha nem halt volna meg. Még sokáig jutott eszembe, hogy fel hívom telefonon, aztán persze rájöttem, hogy már nem venné fel.:( Nagyon nehéz ez, én tudom.:( Nekem is Mamika volt az egyetlen nagyszülőm, papám már régebben meghalt. Én is sokszor szomorú voltam amiatt is, hogy most már nem mondhatom, hogy nekem vannak nagyszüleim, mostmár nem vagyok senkinek se az unokája. Ezt még egy ideig biztos nem fogod tudni feldolgozni, még sokat fogsz sírni. A temetés után talán picit könnyebb lesz, mondjuk nekem akkor éppen vizsgaidőszakom is volt szóval volt mibe belemenekülni még ha nem is ment eleinte a tanulás... Sírd ki magad nyugodtan, csak éld át a gyászt. Most ezt tudod tenni. Nekem az segített sokat amikor arra gondoltam, hogy ennek így kellett lennie, ő akart elmenni és mivel szeretem tiszteletben tartom a döntését, hiszen nem volt már itt jó neki, beteg volt, fájdalmai voltak. És most már biztosan nem fáj neki. Most már találkozhat a meghalt szeretteivel engem/téged pedig fentről segít mindenben és továbbra is nagyon szeret. Én néha elképzeltem azt is, hogy beszélgetek vele. Mégegyszer őszinte részvétem!

2011. jan. 11. 00:23
 9/15 A kérdező kommentje:

köszönöm hogy írtok, köszönöm mindenkinek :'(

igen a mamim már fentről néz le ránk :(

olyan aranyos volt. ha beteg voltam ápolt, reggel mindig felkeltett, kávét főzött, beszélgettünk, nagyokat cigiztünk, persze volt hogy összevesztünk, de attól szerettem őt nagyon nagyon.üres nélküle a ház..nagyon üres..

2011. jan. 11. 00:28
 10/15 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, őszinte részvétem. A nagyid biztos remek asszony lehetett,s erre emlékezz! A szép és a jó éljen benned, olyan emlékeket idézz fel,melyeken tudsz mosolyogni,bár tudom ez most szinte lehetetlennek tűnik. Azért próbáld meg! :)Tudom, hogy hiányzik és még jó darabig hiányozni fog, de gondolj arra, hogy már nem szenved.(ha jól értettem beteg volt)Tudom milyen érzés,nekem is meghalt a nagymamám,mikor 18 voltam. Nekünk nem volt ennyire bensőséges a kapcsolatunk,nem éltünk együtt, csak pár naponta,később pedig pár hetente találkoztunk,végül csak családi ebédeken pár havonta...Ettől függetlenül nagyon megviselt,mert nagyon szerettem őt. Sőt! A mai napig szeretem, és mostanra már sikerült eljutnom odáig,ha rágondolok akkor nem sírok,hanem boldogan emlékszem rá, hogy milyen remek asszony is volt. A csirke paprikások és a túrós lepények világ bajnoka,aki szemrebbenés nélkül,persze aki megérdemelte csak, úgy elküldött a ...-ba,hogy már alig várta,már alig várta,hogy mehessen... :)
2011. jan. 11. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!