Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldön élek hosszú ideje,13...

Külföldön élek hosszú ideje,13 éves gyermekemmel, egyedülállóként. Állásajánlatot kaptam Bp-röl, a cég 180ezer nettót/hó kinál 8órára. Ezenfelül 50ezret kapok a gyermekem után. Nem gondolom, hogy sok ez a pénz, de megélhetésre elég lehet MO-n?

Figyelt kérdés
Konkrétan: Mennyi pénz szükséges tehát 2 személy "normális" megélhetéséhez a fövárosban? Kis albérlet, de nyugodt, szép helyen. Iskola.Tömegközlekedés. Spórolni is szeretnék.

2012. jún. 29. 21:54
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

"Néha azért csodálkozom néhány hozzászólón hogy van aki 240.000-ből(180+50+10 ezer bérlet) nem bírna megélni egy gyerekkel? "

adom!

2012. jún. 30. 08:52
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintemis vágj bele,én havi 120.000-ből élek,és elég jól kijövök belőle, (albérlet 30.000) tehát nyugodtan gyere haza :)
2012. jún. 30. 08:54
 23/33 anonim ***** válasza:
Eszedbe ne jusson hazajönni erre a nyomortelepre! Örülj, hogy kint vagy! Életed legnagyobb baklövése lenne!
2012. jún. 30. 08:59
 24/33 anonim válasza:
90%
Szerintem nyugodtan gyere haza. Meglehet abból élni.
2012. jún. 30. 09:21
 25/33 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy nem látok semmi azonositó jelet, hogy válaszolni tudjak konkrétan személyre szólóan, de próbálok.. Köszönök elöször is minden tanácsot! Látom, hogy mint minden ez a megélhetés kérdési dolog is teljesen relativ! :)....
2012. jún. 30. 17:53
 26/33 A kérdező kommentje:
Neked, aki azt irod: "erre a nyomortelepre".. csak annyit tennék hozzá hogy ma már ez is globális és nincsen CSAK jó vagy CSAK rossz. A szüleim, az összes hozzátartozóm Magyarországon él, igy tudom hogy NAGY különbségek vannak nemcsak a társadalom különbözö szférái, hanem akár a különbözö családok anyagi körülményei között is. Viszont a pénz NEM MINDEN! A fiam hozzátartozói itt Svédországban valóban gazdagságban élnek, az édesapja is...de a fiamnak ebböl csak a márkás ruha és a drága berendezések jutja, de az is csak miután már hosszan kéregette. A többiröl pedig akkor nem beszélnék- értitek? - családi kirándulások = O külföldi nyaralásokra nem viszik, gyerekprogramokra nem viszik, sorolhatnám... EZ NEM CSALÀD! (majd folytatom...)
2012. jún. 30. 17:58
 27/33 A kérdező kommentje:
Mindenkinek Minden választ továbbra is köszönök! Mindegy, hogy pozitív, vagy negativ válasz jön, már önmagában az, hogy választ kapok melegséggel tölt el, mert éppen ez az mai itt, külföldön a Skandináv kultúrában nem létezik. Amit olyan szépen csillogóan felfest a Média...az mind csak a máz és nem a rideg valóság. Nem vagyok megkeseredett, csak részben, mert sok jót is átéltem és mint mondtam nincsen CSAK rossz vagy CSAK jó, hanem az "éremnek két oldala" létezik, mint mindenhol itt is..de a pénz nem kárpótolja az emberséget, az emberi értékeket..Igazából a világ legjobb részén is élhet az ember ha annak a személynek nem az az optimális, vagy kielégitö amit az ottani körülmények nyújtanak...Ez a törvény mindenhol érvényes. Itt is, és Otthon, MO-n is!
2012. jún. 30. 21:56
 28/33 anonim ***** válasza:
76%

Egy főre 115 ezer Ft jövedelem az még az utazási költségtérítéssel is kevés, akkor is, ha sokan még ennél is kevesebből élnek Magyarországon. Én tavaly fölírtam a kiadásaimat, egyedül kb. 65 ezret költöttem havonta kajára és mindenféle kisebb dologra. Erre jön rá a lakbér/törlesztés, a rezsi, közlekedés, telefonálás, ruhák, étterem stb., plusz a nem tervezett kiadások, javítások, utazás stb. Mindent összevéve, egy hosszabb nyaralást is beleszámítva én kb. 300 ezret költöttem havonta egy egyszemélyes háztartásban úgy, hogy közel sem élek svéd életszínvonalon.

230 nettóból két fő tehát közel sem tud úgy megélni, mint ahogy te megszoktad. Ebből a pénzből kb. olyan színvonalon tudsz Pesten megélni, mint egy a saját lakásában élő (tehát lakbért/törlesztőt nem fizető) kisnyugdíjas pár. Szóval kajára, egyszerű ruhára stb. jutna, jó ruhára, nyaralásra stb. biztosan nem, spórolásra is alig.

2012. júl. 2. 03:37
 29/33 A kérdező kommentje:
Köszi Doktorrosssz!Értékes gondolatok..de ezt nekem sem volt nehéz kiszámolnom. Az is tiszta kép elöttem, hogy nem ugyanaz az élet áll elöttünk mint itt kint!Sajnos MO-n nagyon felmentek az árak, majdnem mint itt. Tehát a cég nem kecsegtetö összeggel áll elö 8 órás munkához. Mérlegre teszek mindent..
2012. júl. 2. 13:08
 30/33 A kérdező kommentje:

< A kalapomat leemelem minden tisztességes ember elött, aki megél a tisztességesen megkeresett kis jövedelméböl, kis nyugdijából is vagy akár a jogosan kijáró munkanélküli járadékából is! Tiszteletem mindannyiatok elött! Ezenkivül azoknak is, akik a nehéz helyzet ellenére meg tudtak teremteni egy biztos kényelmesebb megélhetést maguknak, a családjuknak- persze tisztességes módon! Szóval, biztos vagyok benne, hogyha más megtud élni a létminimumnak nevezett összegböl, akkor nekünk sem a legrosszabb helyzetünk lenne, mégha csak valamivel 200ezer forint fellettröl is beszélünk havi viszonylatban.

< Doktorrossznak üzenem:

Sehol nem irtam róla, hogy számomra mi a "megszokott" életmód! Naivság lenne azt hinni, hogy itt az emberek vagy csak gazdagon, vagy segélyböl megélnek! A világnak ezen a részén is vannak társadalmi különbségek ha a média ezt nem is teszi egyértelmüvé.

Én nem a luxusra pályázom, hiszen akkor bizonyára nem hazatérni terveznék és nem tenném fel azt a kérdést egy nyilvános chat oldalon: "mennyi pénz szükséges 2 személy normális megélhetéséhez MO-n?" Kihangsúlyoznám ismét a SZÛKSÈG és a NORMÀLIS szavakat. Ami pedig a normális felett van, azt már ki tudom kalkulálni egyszerü módon az otthon eltöltött vakációs kiadásainkból.- Köszi azért a választ, javaslatot!

2012. júl. 2. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!