Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldön élek hosszú ideje,13...

Külföldön élek hosszú ideje,13 éves gyermekemmel, egyedülállóként. Állásajánlatot kaptam Bp-röl, a cég 180ezer nettót/hó kinál 8órára. Ezenfelül 50ezret kapok a gyermekem után. Nem gondolom, hogy sok ez a pénz, de megélhetésre elég lehet MO-n?

Figyelt kérdés
Konkrétan: Mennyi pénz szükséges tehát 2 személy "normális" megélhetéséhez a fövárosban? Kis albérlet, de nyugodt, szép helyen. Iskola.Tömegközlekedés. Spórolni is szeretnék.

2012. jún. 29. 21:54
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Igen egy kicsit egyszerre soknak hallatszik, viszont minden körülményt figyelembe véve érthetö, ha meg vagytok elégedve. A Blaha Lujza is szép rész. Nekem a fiam miatt muszály nyugodt, "gyermekbarát" környezetet találnom..
2012. jún. 29. 22:59
 12/33 anonim ***** válasza:
83%
Nkünk ez azért is éri meg, mert közel van minden, nem kell bérletre költeni. Ez havi 19600 forintnyi spórolást jelent.
2012. jún. 29. 23:04
 13/33 A kérdező kommentje:
Igen, 11 nm kicsi, de nekünk kezdésnek csak kicsi lakrész kell. A fiam egyébként "anyás-kamasz",és a nappali-konyha részen tartózkodik állandóan, velem. Próbaidöben vállalnám el a munkát csak. Addig a külföldi lakásunk fennmarad(kiadva),mig a munka és a helyzetünk stabilizálódik, biztos.Csak pár hónap után keresek egy üres lakást ahova a saját bútorainkat hoznánk (véglegesen hazatelepedve).
2012. jún. 29. 23:04
 14/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaidat és a többieknek is!Sajnos mind név nélkül van, igy csak névtelen köszönetet tudok mondani!Mind hasznos volt!Megbizhatóbbnak tartom, mint az állami jellegü adatokat..Köszönöm mégegyszer és továbbra is szivesen várom a hasonló információkat, okos gondolatokat!
2012. jún. 29. 23:16
 15/33 A kérdező kommentje:
Végül is megkaptam a választ! 180eFt nettó/hó kevés a megélhetéshez, még ha a minimálbért meg is haladja, akkor is csak egy "átlag" kereset ezek szerint...
2012. jún. 29. 23:18
 16/33 anonim ***** válasza:
52%

Úgy ahogy mondod 180 nem olyan sok.

Anyum 200+ca. 40-60-at keres.

De így is húgom és én is dolgozunk ha akarunk valami extrát, sítábor, nyaralás, buli.

Anyu nem tudná állni, hiába hogy olyan jól hangzik a 200-es nettó, ott a lakáshitel ami több mint a duplájára nőtt, mi még szerencsések vagyunk mert tudjuk fizetni, annyi hogy a szórakozás meg a félretehető pénzösszeg nullára redukálódott :D

2012. jún. 29. 23:40
 17/33 anonim ***** válasza:
83%

nemtudom , de az egyik válaszoló nagy hülyeséget írt,aztsem tudja miről van szó.. egységesen 50ezer az albérlet budapesten? buta.

1normális albérletet ha szerencséd van találsz 30-40ezerért, 180ezerből simán kijössz egyébként,főleg hogy fizetik az utazást is. + 50ezer az meg hab a tortán,megéri,gyere haza :)

2012. jún. 30. 00:11
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
főleg hogy nincs hiteled,simán megélsz és félre is tudsz rakni!
2012. jún. 30. 00:13
 19/33 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem a fizetés teljesen korrekt és meg lehet élni belőle!

Azért aki az 50.000-es albérletben eltapsol még havi 60.000-et a villany, víz, gáz, közösköltség összességre az azért keményen nyomja!

Én pár éve költöztem el a 30 négyzetméteres albérletemből amit 48.000-ért béreltem zuglóban! A közösköltség vízzel együtt havi 9.000 volt, gáz átalányban ment és 6.000 volt havonta így az "üres" nyári hónapok fedezték a téli hónapok dupla ennyi fogyasztását!(és a különbséggel elszámol az ember év végén)

Villannyal főztem és bojleres melegítőm volt de TV-m nem volt és így fizettem havi kb 5.000-et!

Vagyis 68.000 volt a havi rezsim és erre jött az internet, közlekedési bérlet(amit nekem is fizettek), kaja, ruha, szórakozás stb...

A mostani TV,internet,telefon előfizetésem havi 5000 mert csak az alap csatornákat nézem de kell a szélessávú, gyors net!

A mobilra meg annyit költesz amennyit beszélsz ugye :))

Úgy gondolom az itt említett havi 120.000-nyi albérlet+rezsi bőven elég! Az írásaidból ítélve nem leszel az a tipus aki két kézzel szórja a pénzt de azért kellemesen, korrekten szeretnél élni!

Mivel te kapsz BKV bérletet így a havi költéseidet, ha nem spórolsz de nem is szórod a pénzt akkor a 180.000-ből is ki kell tudnod jönni de a plusz 50.000-el szerintem még félre is tudsz tenni(ami lakástakarékra havi 10-20.000-et javaslok is mert nagyon megéri)!

Néha azért csodálkozom néhány hozzászólón hogy van aki 240.000-ből(180+50+10 ezer bérlet) nem bírna megélni egy gyerekkel?

Ja és azt nem is említettem hogy mint egyedülálló anya 20.000 forintnyi(ha jól emlékszem ennyi) adókedvezményt is kapsz vagyis ennyivel több lesz a béred várhatóan!

Vagyis máris 200.000+50.000-ről és a többiről beszélünk!

Én azt mondom nyugodtan vágj bele mert a fizetés megfelelő és tisztességesen el tudod tartani a gyerekedet!

2012. jún. 30. 08:17
 20/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az újjabb válaszokat! :) Kedvesek vagytok! Látom, hogy valóban különböznek a nézetek, ki, hogy, mennyiböl tud élni..stb. A fiam szereti a szép márkás ruhákat de ebben az édesapja hozzájárul a fiamnak. Ö egy jómódú üzletember aki utazik a világban (csak a gyerekét felejti el-és itthon mindig).Viszont ezzel a segitséggel nem gondolok számolni, ha elhadjuk ezt az országot..Nála nem lehet tudni. Tehát a magam lábám kell megmaradjak.
2012. jún. 30. 08:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!