Külföldön élek hosszú ideje,13 éves gyermekemmel, egyedülállóként. Állásajánlatot kaptam Bp-röl, a cég 180ezer nettót/hó kinál 8órára. Ezenfelül 50ezret kapok a gyermekem után. Nem gondolom, hogy sok ez a pénz, de megélhetésre elég lehet MO-n?
Ez nem hinném, hogy elég. Albérlet 60 ezer + rezsi (100-120 ezer havonta, fűtéstől függően) minimum. Közlekedés 15 ezer, az iskolai költségek is elvisznek havi 5-10 ezret. Ez így akkor 140 ezer, és még nem öltözködtetek, nem ettetek, nem nyaraltatok, és főleg nem tettetek félre egy fillért sem.
Ha külföldön van megfelelő munkád, amiből tudsz félretenni, akkor szerintem ezt ne fogadd el.
Köszönöm a választ! Elfelejtettem, hogy a cég 10ezret fizet a tömegközlekedésre, valamint 10ezer étkezési csekk is..
Mennyiböl lehet akkor kettönknek jó körülmények közt megélni? 250 ezer minimum?
Nem feltétlen. Attól függ, mennyit tudtok félrerakni. Illetve ahhoz, hogy egy hitelbe belevágj, szintén kell tőke, hogy ha pl. munkanélküli vagy, akkor is tudd fizetni, különben utcára kerülsz és albérlet mellett fizetheted a hitelt.
Más. Nem azért, de 11 m2 kettőtöknek egy kamasszal, az elég messze van a normális megélhetéstől. Nekem a szüleimnél anno pont ekkora szobám volt, egyedül egy tininek elég. De szülővel??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!