Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti nem vagytok elkeseredve...

Ti nem vagytok elkeseredve attól, hogy mindenkitől azt halljátok, hogy utálja a munkáját, pontosabban utál dolgozni?

Figyelt kérdés
A rádiók is már kb. csütörtöktől azt nyomják, hogy "nyugalom, már csak 1 nap, és jön a hétvége", vagy "kitartás, már csak 1 óra van hátra a munkaidőből"! Tudom, hogy sokan olyan munkába kényszerülnek, amit nem szeretnek, sokszor nem is a legjobb pénzért, de nekem 2 olyan pályakezdő ismerősöm is van, aki elvileg imádja a munkáját, mégis ki van borulva, ha tovább kell bent lenni a meló helyen du 5 óránál. Én nem értem, ha szeretem, amit csinálok, akkor az ugyanúgy az életem része, mint a párom/családom, és boldogsággal kéne eltöltenie. Egyáltalán már a "munka" szó lassan negatív dolgot képvisel itt Magyarországon. Miért lehet ez?
2012. máj. 22. 13:53
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

én is szeretem a munkám, cukrász vagyok. Több okból is utálok a munkahelyemen dolgozni, de azt hiszem ezek az okok majdnem mindenkinél megtalálhatók:

-gyomorideget kapok a főnökömtől, aki tiszta rigolyás, mindenből elefántot csinál, így nem tudok a munkám fő vonalára koncentrálni, mert folyton a szarságokkal kell töltsem a munkaidőt, ami miatt tovább kell maradnom, 600 ft-os órabéremmel.

-már 4. éve dolgozom itt, kicsit unalmas, habár a vitáink mindig megújulnak :D

A munkát nem hiszem, hogy egy lapon kéne említeni a párommal/családommal. Amúgy élvezek olykor bent lenni, de ugyanúgy, ahogy a familíámmal se öröm minden nap, úgy a melóval sem.

És mellesleg én azért szeretem, ha vége a munkának, mert akkor végre sportolhatok, kikapcsolódhatok, nem kell hallgatnom a köcsögfönököt. Igen igen, a munka jó, csak a munkamorál nem!

2012. máj. 22. 16:40
 22/24 anonim válasza:

Nekem fontosabb hogy legyen valami kreativitás a munkámban. Művészkedhessek, programozhassak, mert azt játéknak fogom fel. Ezért főleg weblapkészítéssel, reklámtáblák, reklámanyagok, szórólap, stb-t tervezésével foglalkozom. Ha valaki kitalál valamit, azt megvalósítom neki. Megcsinálok mindent itthon gépen, néha már a szemem is kifolyik, aztán továbbítom pl a nyomdának, vagy ahova kell. Engem sem a kötelező robotmunka dob fel, amitől agyhalottá válok, de szerencsére nem ez tölti ki az időm nagy részét.

Ha tehetem nem vállalok be több terhet, mint amennyit elbírok, de amit megcsinálok azt megpróbálom a lehető leggyorsabban és legprofibban elkészíteni. Mindig határidő van mindenre és csak akkor jönnek vissza a megrendelők, ha valamivel többet nyújtok nekik, vagy ha olcsóbban csinálom meg, mint más nagyobb cégek.

Így tudok fennmaradni és pénzt keresni.

2012. máj. 22. 17:02
 23/24 anonim ***** válasza:
0%

Vigasztaljon az a tudat, hogy aki zúgolódik a munkája miatt, az SOHA nem fogja semmire vinni. A lelkesedés, a kemény munka mindig kifizetődik hosszú távon és lehet lassan, de azért lehet lépdelni a ranglétrán is.

Én pl. szeretem a munkám. :) Noha panaszkodnék, de értékelem azt a sok jó dolgot, amivel jár.

2012. máj. 22. 17:04
 24/24 anonim ***** válasza:

19-es!

Félelmetes, hogy szinte szó szerint leírtad, amit én akartam. Te egy valahol távol lakó alterego-m lehetsz:)

2012. máj. 22. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!